_
Mentás panna cotta
  • 2013. ápr. 09.
  • 912
  • 31
  • 15
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Elkészités: 0.5 l tejszint 10-15 dkg cukorral felforralunk. 1 dkg zselatint 0.5 dl vizben
megáztatunk kb. 5 percig. A tejszinhez adjuk a menta leveleket (vagy szörpöt) és
10 percig állni hagyjuk, majd átszűrjük. Ismét felmelegitjük és a zselatinnal addig
kevergetjük, még feloldódik. Levesszük a lángról és hagyjuk langyosodni. Kis
tálkákba öntjük és hűtőbe rakjuk még megköt a zselatin. Tálalás előtt kicsit forró vizbe
mártjuk és kistányérra forditjuk. Csokit felolvasztunk kevés tejszinnel, és mikor
kihűlt, megöntözzük a panna cottákat. Menta vagy citrom levéllel diszitjük.
Gyártó: Canon EOS 1000D
Fókusztáv: 55mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2013. ápr. 09. 09:54
Kevesebb
Több

Z.Sándor   2013. április 09.

Nézni is hizlal! Szerencsére a plusz súlyomat már viszi el a kert.

bokamari   2013. április 09.

Nyami megint!!
Juj, de nagyon megenné más!
Látványt eszem:)

Zsazsa anyo   2013. április 09.

Sándor, miközben ettem, egyfolytában a kertet néztem:))) Holnap ledolgozom!

Zsazsa anyo   2013. április 09.

Márti, Mari! Ti csak nyugodtan nézzétek, abból nem lehet baj:))) Köszönöm szépen!

kerdohil   2013. április 10.

Csodás , biztosan finom is volt ! Egészségedre !

irenne56   2013. április 10.

Az egyiket kérem szépen.....?!!! :)) Guszti és fincsi lehet! :))

Zsazsa anyo   2013. április 10.

Irénke! Viheted!! Köszönöm szépen:)) Én szeretem!

boszildi   2013. április 14.

Csodás, mentás mindenből jöhet ...:))

Zsazsa anyo   2013. április 16.

Boszildi, én is nagyon szeretem! (Fagyi, csoki, limonádé és minden ami mentáról
nyilik:)))

boszildi   2013. április 16.

Székesfehérváron megkóstoltam egy kézműves csokit, mentás volt és isteni...:)))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban