_
P5305512
  • 2011. máj. 30.
  • 159
  • 3
  • 3
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Citromos mascarpone krém eperrel - hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 1o dkg fehércsoki,
2.5 dl habtejszin, 4o dkg eper, 2 lime, 1 vaniliás cukor
Elkészités: gőz felett megolvasztjuk a csokit, kissé hűlni hagyjuk, majd a mascarpo-
nét apránként hozzákeverjük. A lime héját lereszeljük, levét kinyomjuk és a vaniliás
cukorral együtt ismét átkeverjük. A tejszint felverjük és lazán összedolgozzuk a
krémmel. Poharakban a krém felét elosztjuk. Az eper felét daraboljuk és a krémre
tesszük, majd megint krém. A tetejére egész epret, mentalevelet (vagy bazsaliko-
mot, citromfüvet) és csokiforgácsot teszünk. Barátném bejelentkezett, hogy 1o-15
perc múlva jön, igy nagyon gyorsan kellett "összedobni", ezért nincs csokiforgács,
és csak a végén tudtam fényképezni.
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/60
ISO: 800
Készült: 2011. máj. 30. 16:45
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. június 03.

Na, ebéd után bejelentkezek egy ilyen desszertre. Úgyis elég unalmas ebédem lesz. (zöldborsó főzelék)

Zsazsa anyo   2011. június 03.

Az pedig finom! Én sokkal több főzeléket ennék, de a férfi
népeknek általában "izzad a lába" tőle! A nem krumplitól
is! Jó duma, nem? De a húshoz jöhet a húsfőzelék, hús-
gombóc.......

tacsifoto   2011. június 03.

Igen, ismerem, bár az én fiam nem feltűnően húsevő, de ha választani lehet, a húst választja.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban