⚠️ A szolgáltatás 2025. március 31-én 24:00 -kor megszűnik, 13 641 979 fénykép törlésre kerül. További részletek a bejelentkezés után.

_
P6176953
  • 2011. jún. 18.
  • 185
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Meggyes-túrós rétes
Hozzávalók: 1 csg réteslap, 5o dkg túró, 15 dkg cukor, 3 tojás, 1 vaniliás cukor,
reszelt citromhéj, csipet só, kevés buzadara, 5o-6o dkg magozott meggy, fahéj
5 dkg vaj
A túrót szitán áttörjük. A tojás sárgáját 1o dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk
a túrót, vaniliás cukrot, reszelt citromhéjat, csipet sót és 3 ek buzadarát. A tojás
fehérjét felverjük a maradék 5 dkg cukorral. A túrós krémbe lazán belekeverjük.
Egy tepsibe 3 réteslapot egymásra fektetünk, olvasztott vajjal rétegenként megken-
jük. A túrós krém felét a réteslapra elosztjuk. A kimagozott meggyet (előtte fahéjjal
megszórjuk, majd kinyomkodjuk) rászórjuk, majd a krém másik felét ráöntjük.
A réteslapokat rátesszük (rétegenként megkenjük az olvasztott vajjal), majd a tetejét
is megkenjük. Előmelegitett sütőben 18O C-on kb 35-4o percig sütjük.
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/80
ISO: 468
Készült: 2011. jún. 17. 17:30
Kevesebb
Több