_
IMG 1609
  • 2012. júl. 16.
  • 511
  • 13
  • 20
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Bajai halászlé hozzávalói: 2.5-3 kg megtisztitott, felszeletelt hal - 3-4 fej felkarikázott
hagyma - só - bors - 4-5 db macska füle paprika - 3-4 ek pirospaprika (csak a végén
adjuk hozzá) - 6 db halászlé kocka - 25 dkg gyufatészta
Elkészités: A halszeletekből a szép egész szeleteket kivesszük (ez kerül a végén a
levesbe), a többi alkatrészt a fűszerekkel és vizzel rommá főzzük. Szűrőn a hallét át-
szűrjük egy másik edénybe. Az alkatrészekből a nagyobb csontokat kiszedjük és
a többit átpaszirozzuk, majd a léhez adjuk. Ismét felforraljuk és most jöhet a piros-
paprika, a halszeletek, halászlé kocka - és megfőzzük.
A gyufatésztát kifőzzük. Külön tálaljuk.
Gyártó: Canon EOS 1000D
Fókusztáv: 32mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2012. júl. 15. 18:54
Kevesebb
Több

bokamari   2012. július 16.

Megkóstolnám:))
Pedig nem vagyok nagy halrajongó!!
Jó csípőspaprika pont nekem van ott!!DDD

bokamari   2012. július 16.

Csak karácsonykor ettem meg eddig!!
Most gusztusom lenne rá!!!
De csak jóóóóóó macska p... paprikával!!!!!

Zsazsa anyo   2012. július 16.

Mari, én évente 3-4 alkalommal készitek. Természetesen
csakis macska p...paprikával!!!

szusi   2012. július 16.

Nagyon fincsi lehet,sőt biztos vagyok benne,hogy az:))!♥♥♥

cerezo   2012. július 17.

A hétvégén bográcsban készítettem! Nagyon szeretem a halászlevet, de eddig csak felhasználó voltam...:) Nemrég megpróbálkoztam a főzésével is...:)

Zsazsa anyo   2012. július 17.

Cerezo: Klassz, hogy most elkövető lettél! Hogy voltál/voltak
megelégedve a főztöddel?

cerezo   2012. július 17.

Mondták és láttam is, hogy ízlett!:) Elégedett voltam...:)))

Zsazsa anyo   2012. július 17.

Az jó!!!:))) Remélem kedvet kaptál a folytatáshoz!:)

cerezo   2012. július 17.

Még nem sikerült közzétehető ételfotót készítenem, ha erre gondolsz...:)

faterphoto   2012. július 19.

Bajai nem csak a tésztárol kapta a nevét nincs paszirozva !
A recept Szegedi Halászlé !

Zsazsa anyo   2012. július 19.

Akkor házasitottam a kettőt!:) Tényleg nem paszirozzák, de
én igy szoktam...Tehát, ez egy szegedi halászlé gyufatész-
tával:)))

faterphoto   2012. július 19.

Akkora adaghoz amit láttam 2/deci száraz vôrôsbor a végén
és az elején egy kávéskanál süritett paradicsom!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban