_
20100904 2450
  • 2011. ápr. 23.
  • 267
  • 5
  • 3
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
alók:
tészta:
30 dkg liszt
5 dkg puha margarin
1 egész tojás
+ 1 t. sárgája
15 dkg porcukor
1 ek rum
2 ek méz
1 kk szodabikarbóna

Krém:
1 l tej
3 csg vanilia izű pudingpor
/főzni való/
4 tojás sárgája
2-3 csg. vaniliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
/fele a margarinhoz/
1 púpos ek. liszt v. keményítő
2 csg zseléfix

0.5 l tejszin
1 csg habfixáló

Máz:
10 dkg vaj v. margarin
3 p. ek. kakaópor
3 ek. cukor
Krémes - csokimázzal képes recept


Elkészítés:
A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát összekeverjük, a margarint megpuhítjuk és a mézzel, tojással és rummal összegyúrjuk. Két cipót formálunk kinyújtjuk. /Én két sütőpapír között szoktam, hogy ne ragadjon és az alsó lappal ráhúzom a tepsi hátuljára, a felsőt meg lehúzom róla./
l8O C fokon 5 percig sütöm.
A tojások sárgáját, a pudingport, cukrot, vaníliás cukrot kevés tejjel elkeverem és a többi tejet felforralom, majd felfőzöm.
A margarint a cukorral habosra keverem, a kihűlt krémet kisebb adagokba belekeverem, majd a zselatin fixet is.
Az egyik tésztalapra kenem.
A tejszín a habfixálóval felverem és a pudingos krémre kenem. Ráhelyezem a másik lapot - kicsit rányomom.
A margarint felolvasztom a cukorral és belekeverem a kakaóport.
A felső lapon szépen elkenem.

/Nekem kicsit vastag lett a tésztája, pedig nagyon vékonyra nyújtottam!/
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 10.9mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/13
ISO: 800
Készült: 2010. szept. 04. 09:40
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban