_
20100710 1437
  • 2011. márc. 10.
  • 504
  • 12
  • 25
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Somlói /macerásabb változata/
Saját
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók:
4 tojásból sima piskóta

4 tojásból kakaós piskóta

4 tojásból diós piskóta

vanília krém:
1 l tej
8 tojás sárgája
8 csapott ek. cukor
csipet só
2 csg vaníliás cukor
/vagy vanilia kikapart magjai/5 dkg vaj

Csokiöntet:
2 tábla /10 dkg-os étcsoki/
1 csg csokis pudingpor
o,7 l tej
5 dkg vaj v. margarin

25 dkg durvára vágott dió

1o dkg mazsola rumba áztatva
/vagy teába/

2-3 dl tejszin

cukorszirup rummal v.aromával
lo dkg cukor, 2 dl viz, rum
Somlói képes recept


Elkészítés:
A háromféle piskótát kis tepsiben megsütjük. Rácson hűtjük, majd kb 3-4 cm-es kockákra vágjuk.

A vaníliás krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a csipet sóval - vaníliával habosra keverjük.A
tejet felforraljuk és lassan a krémhez keverjük,visszatesszük és kis lángon addig kevergetjük még besűrűsödik. Hozzá keverjük a vajat.

a csokikrémhez a tejjel és a pudingporral elkészítjük a pudingot. A csokoládét beletördeljük és kis állás után elkeverjük, majd a vajjal is.

A diót durvára vágjuk és a mazsolát lecsöpögtetjük.

A kockára vágott csokis piskótát egy tálban lerakjuk. Megöntözzük a vaniliás krémmel, a csokissal is és megszórjuk dióval és mazsolával.
Ugyanígy járunk el a diós és a sima piskóta réteggel is.

A tetejére szintén vaniliás és csokis krém, megszórva dióval.
A tejszinhabbal a tányéron megspricceljük és dióval díszitjük.

Aki nem akar macerát, az készítheti a vaníliás krémet simán pudingporból is, de akkor 2 dl-rel több tejet használjunk.

!!!!!!!!!!a rumos szirupot a piskóta kockákra locsoljuk mielőtt a krémet rárakjuk!!!!!!!!!!!!!!!
bocsi, hogy utólag irom ide, de elfelejtettem.
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/80
ISO: 598
Készült: 2010. júl. 10. 15:51
Kevesebb
Több

tosia   2011. március 12.

ezeket mind Te csináltad? nem semmi !

tacsifoto   2011. március 19.

Jaj nekem!
Ez már nem megy.
El lehetne tenni mondjuk estig?
Addig elmegyek futni egyet, hogy legyen helye...

tosia   2011. március 19.

Te Tacsi, huncut vagy!! az egyik képnél félted az alakodat, itt meg elteteted magadnak a finomságot :-)))))))),

tosia   2011. március 19.

ugye, ezeket csak nyeldesve lehet végig nézni ? :-D

tacsifoto   2011. március 19.

Látod tosia, ez az én fő bajom.
Kaja szempontjából igen gyenge jellem vagyok....
Képtelen vagyok ellenállni:((((

tacsifoto   2011. március 19.

Nyeldesve? Én papír zsebkendőt tartok a szám elé, mert úgy csorog a nyálam...

tosia   2011. március 19.

mert Te egy picit mohóbb vagy, kis mohó jojó :-)))))

tacsifoto   2011. március 20.

Sajnos, ez az egyik apró kis hibám.
A többi jóval nagyobb:))))

faterphoto   2011. április 22.

Ezeket nézegethetem fantasztikus.
Cukrászok Királynője titulust adományozom!

Zsazsa anyo   2011. április 22.

Köszönöm Fater! Az még úgysem voltam! Ahogy néztem az
epres-túros nyalánkságot, Nálatok is van!

faterphoto   2011. április 22.

Igen mert ehetem és imádom képek nézegetése után vágtam is egy vastag szeletett:)

tacsifoto   2011. április 22.

Látod fat: ez a helyes diéta, nekem is ezt kéne tennem. csak szimbolikusan enni:)))))

boszildi   2011. április 29.

Ínycsiklandó alkotás, és klassz fotó. :)

Zsazsa anyo   2011. május 17.

Azt én sem szeretem! Étcsokival szoktam dolgozni, ha
van 6o, 7o sőt 91 %-os, az a legjobb! A tejszinhab meg
cukor nélkül.

Zsazsa anyo   2011. május 17.

Bevallom, somlóit évente kb. kétszer készitek, mert elég ma-
cerás! Három különböző piskóta (sima, csokis, diós) és egy
tálca tojás kell hozzá!

Mária képei   2011. május 17.

Ez az eredeti recept ahogyan Te készíted,időnként borzalmas somlóikat láttam felszolgálni vendéglátóhelyeken

Zsazsa anyo   2011. május 17.

Igen, az eredetit csinálom, de megéri mert sokkal jobb mint
egy-két cukrászdai. Általában egy piskótát leöntenek valami
pudingos izével, csokiöntet rá, tejszinhab - és kész.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban