_
20100718 1591
  • 2011. márc. 10.
  • 309
  • 5
  • 3
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók:
8-10 szelet kalács, vagy maradék piskóta - babapiskóta 10-12 db.

vagy 3 tojásból piskóta

l kis üveg lekvár /olyan, amilyen gyümölcsöt használunk/

o.5 kg mascarpone

l5 dkg porcukor

5 tojás

o.5 l tejszin

2 dl megcukrozott tej + rum v. aroma + 10 dkg cukor

2 kis tálca málna /kb. 25 dkg/

5 dkg szeletelt mandula piritva
Mascarpone gyümölccsel és piskótával képes recept


Elkészítés:
a szeletelt kalács vagy piskóta lapot megkenjük lekvárral és egy másikkal betakarjuk, mintha szendvics lenne. Ezekkel kirakjuk egy nagyobb tál alját.

A tejet a cukorral és rummal összeforraljuk.

A szendvicsekre még kanalazunk a lekvárból.

A mascarponét a tojások sárgájával, cukorral habositjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A habot óvatosan belekeverjük a mascarponéba.

Ebből a krémből a lekvár tetején kb 2 újjnyit elkenünk. A babapiskótákat megmártjuk a rumos tejben és a krémre rakjuk. A málna harmadával megszórjuk.

Utána a maradék mascarponét is a tálba kanalazzuk.

Felverjük a tejszinhabot, adunk hozzá habfixálót is.

Ez jön a krém tetejére, majd megszórjuk a málnával és a piritott mandulával.

Ez az adag 8-10 főre elegendő. Én egy nagy salátás tálat használtam. Lényeg az, hogy átlátszó legyen. Készithető eperrel, szederrel, áfonyával stb.
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/60
ISO: 800
Készült: 2010. júl. 18. 10:50
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban