_
20100809 1945
  • 2011. márc. 02.
  • 416
  • 6
  • 6
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
indakonyha_sós_sajtos_kifli
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 tojás
10 dkg vaj
1 dl tej
1 tk cukor
1 csek. só
2O dkg margarin + 1 tk só
2 doboz natur medvesajt
1 tojás sárgája
1 kis doboz tejföl vagy kefir
tetejére: reszelt sajt vagy
szezámmag
köménymag
tökmag
durva szemű só
stb.



Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást,
sót, tejfölt, a megolvasztott vajat /langyosan/ és
az élesztős tejet. Robotgéppel kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.

Átgyúrjuk, majd a tésztát 4 részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk - lapostányérnál kicsit na-
gyobbra.
A margarint megolvasztjuk és elkeverjük a sóval.
Langyosan megkenjük a kinyujtott tésztákat, majd
2-2 db-ot egymásra rakunk.
A margarinos rész legyen felül a másodiknál.

A medvesajtokat úgy vágjuk fel, hogy egy db-ból 2
háromszög legyen.
Pizzavágóval vagy késsel a tésztát először negyedel-
jük, majd a negyedeket háromfelé vágjuk. A sajtot
a szélesebb felénél a tészta szélétől kb 2 cm-re
rátesszük, majd feltekerjük.

A tetejét az elkevert tojás sárgájával megkenjük,
majd megszórjuk.

előmelegitett - közepes - sütőben 25-3o percig
sütjük.

Az ömlesztett sajttól a töltelék krémes marad akkor is, ha már kihült.Én az egyik tésztából
nagyobb, a másikból kicsi kifliket készitettem.
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 10.9mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/160
ISO: 627
Készült: 2010. aug. 09. 17:31
Kevesebb
Több

csiri40   2011. július 12.

Kérdés??? Ez a Steiner ómama receptje, mert ha nem, nekem meg van......

csiri40   2011. július 12.

Ezer bocs Zsazsa anyó! Én az Eszterházi uborkalé és a sárgabarackos egyensúly sütinél letértem a tacsifoto főútról a te mellékutadra / most se tudom, hogyan / és azt hittem a tacsifotonak teszem fel a kérdést a Steiner ómamával kapcsolatban. Természetesen az ő kiflije egészen más, amiben halálosan hasonlít a tiédre, ő is olyan nagy kifliket sütött, hogy kettő megevése után már jóllakott volt az ember.Még egyszer bocs.....

Zsazsa anyo   2011. július 12.

Semmi gond, legalább kikerestem a receptet és feltettem!
Máskor is nyugodtan tévedjél ide, szeretettel várlak!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban