_
IMG 8916
  • 2012. máj. 01.
  • 990
  • 13
  • 23
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Spárga krémleves
o.5 kg zöld spárga - 2 sárgarépa - pici fej hagyma - 2 leveskocka - pici cukor - só
2 dl főzőtejszin - kevés apróra vágott petrezselyem.
a spárgát meghámozom, feldarabolom, a sárgarépát, hagymát szintén. Kevés cu-
korral, sóval és a leveskockákkal felforralok kb 1.5 - 2 l vizet, majd beleteszem a
a zöldségeket. Mikor megfőtt, akkor Hamupipőkével kiválogattatom a spárgafejeket
és a sárgarépákat. Ezek lesznek a levesbetétek. Majd turmixolás, főzőtejszin bele
és összerottyantom. Ezt a két spárgát - csak dekorációs célból - egyben főztem meg.
Gyártó: Canon EOS 1000D
Fókusztáv: 21mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2012. máj. 01. 15:58
Kevesebb
Több

mammaróza   2012. május 01.

Guszta Zsazsa! Nagyon szeretem a spárgát! szoktam csinálni a szezonban levest! Írd le kérlek, hogy Te hogyan készíted el!:):)

annabell   2012. május 01.

nagyon guszta Én is szeretem minden formájában a spárgát!!

Zsazsa anyo   2012. május 01.

Bizony finom! Nekem a rántott formája a legesleg...Faternál
láttam.

annabell   2012. május 01.

Én már csináltam pulyka ragut meg salátát is az is nagyon fini de mindig jöhetDDDDD

Ági mama   2012. május 01.

Biztos is, hogy finom. Ráadásul olyan ízlésesen tálalod, hogy ha ránézek is megjön az étvágyam.

Zsazsa anyo   2012. május 01.

Kedves vagy Ági! Lehetett volna bibelődni a tálalással,
de már 5 órakor nagyon éhes voltam - akkor ebédeltem.

Ági mama   2012. május 01.

Akkor elhiszem, hogy megéheztél. azt hiszem ez esetben tőlem ennyi nem telt volna, sőt a fotóra nem is gondoltam volna.:)))

Zsazsa anyo   2012. május 01.

Ági: még forró volt - akkor készült el - igy nem volt gond
a fotózás:))) Nekem sem jut mindig eszembe lefotózni,
vagy már van olyan képem feltöltve.

mammaróza   2012. május 02.

Köszönöm Zsazsa! tulajdonképpen arra voltam kíváncsi, hogy répa megfő-e akkorra, mire a spárga! A répán kívül egyezik a menet, én az nem tettem bele - eddig!:):)

Zsazsa anyo   2012. május 02.

Mammaróza: nem szoktak bele répát tenni, de én szeretem
és az édeskés ize passzol a spárgához. (Ez a leves már
új répából készült) A spárgáról viszont kiderült, hogy nem
a legzsengébb, igy átpasziroztam. De nagyon finom volt,
ma is ezt ettem ebédre...Most cukkini krémlevest főzők:)

Zsazsa anyo   2012. május 02.

Kiváncsi leszek, hogy izlik-e Neked répával! Azért is szere-
tem benne a répát, mert feldobja a pasztellzöldet:)))

mammaróza   2012. május 02.

Gondoltam Zsazsa, hogy csak a színe miatt raksz bele répát!:):):)

boszildi   2012. május 02.

Nagyon gusztusos, ezt én is megcsinálom. :) ♥

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban