_
20100727 1661
  • 2011. márc. 10.
  • 227
  • 6
  • 3
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Panna cotta áfonya öntettel

Hozzávalók:
1 nagy natur joghurt
5 dl tejszin
15 dkg cukor
vanilia aroma
1 db kisebb citrom lereszelt
héja és leve
csipet só

1 dkg zselatin + 1 dl viz

15 dkg áfonya
5 dkg cukor
kevés citromlé


Elkészítés:
A tejszint, joghurtot, cukrot, citromlevet, vaniliát
és a sót összekeverjük és kis lángon felmelegitjük.
Nem kell forralni!

A zselatint a vizbe beáztatjuk, majd kb 5 perc után
a tejszines keverékhez adjuk, majd elkeverjük benne.

Kis tálkákba adagoljuk - és ha már langyos - hű-
tőbe tesszük egy éjszakára.


Az áfonyát kissé összetörjük, a cukorral és cit-
romlével felforraljuk még a cukor elolvad.Hűtjük.

A kész panna cottát késpengével körben fellazitjuk,
kistányérra boritjuk, majd az áfonya öntettel di-
szitjük.

Bármilyen gyümölccsel készithetjük!
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 10.9mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/60
ISO: 800
Készült: 2010. júl. 27. 09:26
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. március 19.

Hát ezt le lehet zongorázni még Panna kottája nélkül is....
Azzal meg pláne...

Zsazsa anyo   2011. március 19.

Ezt az olaszok csak tejszinből készitik, ez már "könnyitett"
változat, mivel joghurt is van benne. De ezt sem esszük
agyba-főbe!

Kedvencnek jelölték
Albumokban