_
20100922 2609
  • 2011. ápr. 23.
  • 241
  • 1
  • 0
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
currys-paradicsomos csirkemell zöldséges kuszkusszal
2 db kisebb csirkemell - kockára
pác: 2-3 ek oliva- v. szezámolaj
3 ek szójaszósz
2 ek méz
3 gerezd fokhagyma
2 ek balzsamecet
2 db chili apróra vágva

bors
1 kicsi süritett parad.
1 csek. keményitő
kis gyömbér - reszelve
1 csésze kuszkusz
1.5 csésze forró húsleves
/kockából is jó/

zöldségek: 1 bébi cukkini
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
10 dkg gomba
1 fej hagyma

bors
petrezselyem
olaj a pároláshoz
Édes-csipős csirkemell és kuszkusz zöldséggel képes recept

Elkészítés:
A páchoz adjuk a csirkemellet és 10 percre a hűtőbe tesszük.
A zöldségeket, a hagymát apróra vágjuk. A hagymát olajon megpároljuk és a zöldségeket is hozzáadjuk.
Sózzuk, borsozzuk. Ha kész, félre rakjuk.
Olajat forrósítunk és a pácolt mellett hirtelen átforgatjuk benne. Kisebbre vesszük a hőt és megpároljuk a húst.
Kimérjük a kuszkuszt és a vizet. A kuszkuszt tálba tesszük és a leveskockával felforralt vizet ráöntjük és rögtön letakarjuk. Jó 5 perc alatt beszívja a levest. Villával összekeverjük, majd a zöldségekkel is.

Én először készítettem kuszkuszt - hát őszintén bevallom, hogy a tarhonyánk sokkal jobban ízlik. Inkább érdekesnek mondanám mint finomnak. De ez is ízlés dolga, lehet hogy másnak ízleni fog.
Elkészítési idő: 45 perc
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 10.9mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/20
ISO: 800
Készült: 2010. szept. 22. 12:26
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban