_
20100729 1705
  • 2011. ápr. 23.
  • 247
  • 3
  • 0
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
sonkával-sajttal töltRavioli sajtmártással
Hozzávalók:
o.5 kg liszt
4 egész tojás
1 ek. olivaolaj
1 csek. só

3o dkg darálthús - bármilyen
1 fej hagyma
kevés olaj

bors
kakukkfű
1 ek krémsajt vagy tejföl
5 dkg reszelt sajt

5 dkg olaj vagy vaj
5 dkg liszt
1 l tej

bors
szerecsendió - reszelve
15 dkg reszelt sajt

petrezselyem vagy bazsalikom



Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Ravioli készítővel vagy nagy pogiszaggatóval kiszúrjuk a tésztát.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük és a darálthúst hozzáadjuk, megfűszerezzük és megpároljuk, majd zsírjára sütjük. A krémsajtot és a reszelt sajtot belekeverjük. Hűtjük.

A kiszúrt tészta közepébe kis halmokat rakunk a darálthúsból, majd a tészta szélét kicsit megvizezzük, félbe hajtjuk és a szélét körben lenyomkodjuk.

Besamel mártást készitünk, a sajtot megolvasztjuk benne.

A töltött tésztákat bő forró vizben kifőzzük, leszűrjük.

Tálalásnál a tésztára mártást öntünk és megszórjuk zöldfűszerrel + még reszelt sajttal.
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 10.9mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/80
ISO: 800
Készült: 2010. júl. 29. 16:45
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban