_
P7067821
  • 2011. júl. 08.
  • 153
  • 3
  • 0
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Tejszines-fokhagymás-olajbogyós tészta
Hozzávalók: (2 főre) 3o dkg tészta, 1 fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors,
fekete és kék olajbogyó, 2 dl főzőtejszin, 3 vékony bacon szelet, petrezselyem, kevés
reszelt parmezán (vagy más sajt), 2 dkg vaj,
Elkészités: az olaj és a vaj keverékén az apróra vágott hagymát, a vastagabb szele-
tekre vágott fokhagymával, a csikokra vágott baconnal együtt megpároljuk. (Ne legyen
túl forró az olaj, mert megég a fokhagyma és keserű lesz!) Közben vizet forralunk a
tésztának. A hagymás keveréket felöntjük a tejszinnel, fűszerezzük, hozzáadjuk az
olajbogyókat, a petrezselyem felét és 2-3 percig még forraljuk. A kifőtt tésztára kana-
lazunk a mártásból, megszórjuk a maradék petrezselyemmel és a reszelt sajttal.
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/80
ISO: 574
Készült: 2011. júl. 06. 12:38
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban