Gyártó: | NIKON COOLPIX S3500 |
Fókusztáv: | 4.7mm |
Rekesz: | f/3.4 |
Zársebesség: | 1/30 |
ISO: | 80 |
Készült: | 2016. máj. 22. 18:17 |
Gyártó: | NIKON COOLPIX S3500 |
Fókusztáv: | 4.7mm |
Rekesz: | f/3.4 |
Zársebesség: | 1/30 |
ISO: | 80 |
Készült: | 2016. máj. 22. 18:17 |
Somogyi Erzsébet
Somogyi Erzsébet 2016. június 03.
Te készítetted?
Levest még nem ettem kínait.
Zsazsa anyo
Zsazsa anyo 2016. június 03.
Igen. Abban különbözik a mi leveseinktől, hogy ebben
van egy kis szójaszósz és szárított kínai gomba.
Szoktam bele üvegtésztát is tenni, de ebben darált hússal
töltött tészta van. Én nagyon szeretem, hamar elkészül.
Somogyi Erzsébet
Somogyi Erzsébet 2016. június 03.
Üvegtésztát?
Az unokám hoz néha kínai kaját.
Jókat eszünk Vele kettesben.
Zsazsa anyo
Zsazsa anyo 2016. június 03.
Sok helyen lehet kapni, mikor megfőzöd átlátszó.
Többek között azért szeretem a kínai kajákat mert wokban
pár perc alatt elkészíthető még hússal is.
köbüki
köbüki 2016. június 04.
Jól néz ki. Étvágygerjesztő.
Hogyan készíted a darált hússal töltött tésztát?
Zsazsa anyo
Zsazsa anyo 2016. június 06.
Köszönöm szépen köbüki:)
A darált húsból 10 dkg kell, pici reszelt gyömbér,
1 ek szójaszósz, só, bors, 1 kk szezámolaj.Fél órát
pácoljuk hűtőben.
Egy tojásból, 8 dkg lisztből és csipet sóval közép kemény
tésztát gyúrunk és vékonyra (1 mm) nyújtjuk.Rombusz ala-
kúra (5x5 cm) vágjuk. A töltelékből egy-egy kávéskanálnyit
a tészta közepébe teszünk és elkezdjük feltekerni. Ha a
tészta a tölteléket befedi, akkor a két oldalsó végét
összenyomjuk. A felső sarok szabadon marad.A levesben
a tésztákat öt percig kell főzni. Ha van friss spenót itthon,
azt is szoktam tálalás előtt beletenni.