_
Tárkonyos csirkeleves
  • 2011. jún. 18.
  • 721
  • 5
  • 3
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Tárkonyos csirkeragu
Hozzávalók: 5o dkg csirkemell, 2 fej hagyma, 1o-1o dkg sárgarépa, gyökér, zeller,
zöldborsó, gomba, karalábé, 2 dl tejföl vagy tejszin, 1 ek tárkony, petrezselyem,
(kapor) fokhagyma, só, bors, olaj
A zöldségeket feldaraboljuk, a csirkemellett (vagy pulyka) kis kockákra vágjuk.
A hagymát olajon megpároljuk, rászórjuk a tárkonyt, a sárgarépát, kicsit keverget-
jük, majd jön a csirkemell. Amikor kifehéredett - sózzuk, borsozzuk és annyi vizzel
felöntjük, hogy éppen ellepje. Mikor félig megfőtt, mehet a többi zöldség hozzá,
megint felöntjük és készre főzzük. A végén a tejfölt kikeverjük, a levesből egy mk
levet kiveszünk és elkeverjük, majd a levesbe öntjük. Megvárjuk még újból felforr,
és kész!
Most nem tettem bele zellert, gombát, gyökeret - mivel azt nem mindenki szereti,
de úgy az igazi! Kivételesen tettem bele kevés pirospaprikát. Jó izt ad neki, de anél-
kül nekem kivánatosabb. Persze, izlés dolga!

mammaróza   2011. június 19.

Biztos nagyon finom volt. Nagyon szeretem a tárkonyos ízesítésű ételeket:)

Zsazsa anyo   2011. június 19.

Én is! A zöldbab leves is nagyon finom tárkonnyal. Ha csak
magamnak készitek, akkor még reszelt citromhéjat is
szoktam használni.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban