_
Vulkán szelet
  • 2016. márc. 08.
  • 1614
  • 19
  • 15
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók: 2 db tetszés szerint puding - 9 dl tej - 4 ek cukor
Tészta: 5 tojás - 25 dkg cukor - 1 vaníliás cukor - 1 dl tej - 1 dl étolaj - 2 pek kakaópor - 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
Máz: 1 nagy joghurt (20%-os) - 4 pek cukor - 1 vaníliás cukor
Öntet: 10 dkg étcsoki - 4 ek olaj
Elkészítés: A pudingot megfőzzük, hagyjuk langyosra hűlni.
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a
kakaóport, lisztet, sütőport és ezekkel is elkeverjük.
A tojás fehérjéket felverni, majd óvatosan a masszába keverni. A sütőt előmelegíteni 180'C-ra.
Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A tésztát belesimítjuk, majd a pudingot a tésztába
kanalazzuk foltokban. Kb. 45 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és a tejfölös-cukros-vaniliás
keveréket ráöntjük és finoman elsimítjuk és még 5 percre visszatesszük a sütőbe.
Mikor kihűlt a süti, a csokit az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd rácsorgatjuk a tésztára.
Én már készítettem vaníliás-csokis, banános-puncsos pudinggal.
Remélem ízleni fog!

Tűpróbázni nem nagyon kell, mert amíg ki nem hűl a kész süti, addig a puding is elég puha.
Gyártó: SAMSUNG NX3000
Fókusztáv: 16mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/30
ISO: 400
Készült: 2014. máj. 08. 09:58
Kevesebb
Több

Zsazsa anyo   2016. március 08.

Köszönöm szépen Irénke!:) Nagyon finom, mostanában
találtam rá a receptjére.

irenne56   2016. március 09.

Zsazsa anyó, akkor 2 év után megismételheted ezt a remekművet! :-))

nevetnijo   2016. március 16.

Ó, nagyon jól néz ki!!! Biztos finom is volt!!!!

Zsazsa anyo   2016. március 16.

Köszönöm:) Nagyon jó recept! Már négyszer készí-
tettem el zsinórban:)

irenne56   2016. március 18.

Zsazsa anyó, megírhatnád a receptet, kipróbálnám, könnyű kis tavaszi sütinek látom! :-)))

irenne56   2016. március 20.

Nagyon-nagyon köszönöm Zsazsa anyó a receptet! :-)))))

Hasonlít a pudingos kráterszelethez, az arányok és a tetejére kerülő keverék és a csokiöntet finomítja a sütidet, ettől lesz vulkáni! :-)))
Én vaníliás-csokis, és karamellás-vaníliás keverékkel fogom kipróbálni! :-)))

Köszönöm a jó tanácsot is! :-))


Zsazsa anyo   2016. március 20.

Én is köszönöm a tippet:) A karamellás változat még
eszembe sem jutott, de legközelebb az is lesz benne.
Túróval is ki fogom próbálni.

irenne56   2016. március 20.

Zsazsa anyó, a túró jó ötlet? :-) Ez a süti a pudingra hajaz, nem tudnám elképzelni túróval, bár lehet, hogy tévedek?! :-)))

irenne56   2016. március 24.

Ha kipróbálod, írj, hogy s mint sikerült! :-)))

Zsazsa anyo   2016. március 24.

Már elkészítettem, reggel felvágom (még meleg) és
megírom:)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban