_
IMG 7590
  • 2011. nov. 17.
  • 377
  • 10
  • 22
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók: 25 dkg margarin v. vaj - 1 tojás - fél dl tej - 2 dl 2o %-os tejföl - 5o dkg liszt -
csipet cukor - 1 ek só - 2.5 dkg élesztő
5 dkg vaj - 2-3 fej lilahagyma (én 7 db közepes méretűt használtam) - 1o dkg bacon
vékony csikokra vágva
A cukorral, tejjel felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk,
utána 1-2 óra pihi a hűtőben.
A vajon a felkarikázott lilahagymát megpároljuk, hagyjuk langyosodni.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lilahagymát szépen elkenjük rajta, és testvériesen
elosztjuk rajta a bacont. Szokás szerint hajtogatni, 2o perc pihi. Ezt háromszor meg-
ismételni, majd újjnyi vastagra kinyújtjuk, lekenjük felvert tojással és izlés szerint
valamit szórunk a tetejére (vagy nem). Éles késsel, nem túl kicsi kockákra felvágjuk,
igy nincs hulladék! Sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük, 2o perc pihenő. Közben előme-
legitjük a sütőt 2oo C-ra és kb 25-3o percig sütjük. Remélem izleni fog!
(Én még a lilahagymát kicsit megborsoztam, de nem kötelező!)
Gyártó: Canon EOS 1000D
Fókusztáv: 34mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2011. nov. 17. 14:14
Kevesebb
Több

Zsazsa anyo   2011. november 17.

Köszönöm Ági! Tényleg jó lett (nálam a pogácsa a mumus),
el is fogyott! "Megengedték" hogy máskor is csináljak......
Hát nem rendesek?:)))

Ági mama   2011. november 17.

Hát... mit is mondjak? Rém rendes család...:)))

sasy   2011. november 18.

Most nézem a címkét.lila hagymás?ez valami mesés lehet!!

Zsazsa anyo   2011. november 18.

Sas: nagyon finom volt! Vajon párolt lilahagyma és apróra
vágott bacon van benne.

sasy   2011. november 18.

A nejem kéri a recepted,tedd ki lécci a kép alá:)

bokamari   2011. november 18.

OK!
Nekem kérni sem kellett!
Köszi-köszi!

lamerle   2011. november 19.

Miért tetszik engem folyamatosan ingerelni? :-O :-D

tacsifoto   2011. november 22.

Nem ér a nevem!
lamerle megette előlem az utolsó darabot:((((((

mylady   2011. november 24.

Kedves Ági köszönöm,hogy feltetted a receptet!

elvi   2011. december 09.

Én is megsütöttem, köszi a receptet, elsőre dupla adagot :))

elvi   2011. december 09.

Igen, fincsi volt, csak nem sikeredett olyan magasra, mint a tiéd:)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban