_
2o11.o7.o71
  • 2011. júl. 08.
  • 170
  • 1
  • 2
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Málnás mascarponekrém
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 3 tojás, 15 dkg cukor, csipet só, vaniliás cukor,
2o dkg babapiskóta, 25 dkg málna (vagy ribizli, szeder, eper, áfonya)
Elkészités: A tojások fehérjét csipet sóval, majd a cukor felével majdnem
keményre verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral, vaniliával fehéredésig keverjük, majd a mascarponét is hozzáadva tovább keverjük, még szép habos lesz. Utána a
felvert fehérjével lazán elegyitjük. Poharakba kevés krémet teszünk, arra kevés eltör-
delt babapiskótát, málnát, majd megint krém, és igy tovább. A tetején krém és málna
legyen. Diszithetjük menta vagy bazsalikom levéllel. 2-3 óráig álljon, hogy a piskóta
kicsit megszivja magát.
Ebből az adagból 6-8 pohár (mérettől függően) lesz.

faterphoto   2011. július 09.

Ezt kiprobálom majd a saját cukrommal.
nagyon jol néz ki:)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban