_
20101006 2678
  • 2011. márc. 02.
  • 619
  • 5
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
indakonyha_görög_sajtos_olivás_kenyér
Hozzávalók: 45 dkg liszt, 2.5 dl langyos viz, 2.5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 db tojás,
o.5 dl olivaolaj, 1 tk só, 2o db olajbogyó szeletelve, 1o dkg fetasajt
A langyos vizbe tesszük az elmorzsolt élesztőt, cukrot, olajat és felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a tojással és sóval, géppel dagasztjuk, majd kelesztjük. Mikor
megkelt, kézzel átgyúrjuk majd kb. 5o x 2o cm-es lappá nyújtjuk. A közepén egy
csikban végigrakjuk az olajbogyóval, a durvára reszelt fetával. (megszórhatjuk kapor-
ral, petrezselyemmel - izlés szerint) Feltekerjük és ismét kelesztjük. Előmelegitett
18o C-os sütőben 2o-25 percig sütjük
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 10.9mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/50
ISO: 800
Készült: 2010. okt. 06. 16:54
Kevesebb
Több

Zsazsa anyo   2011. március 03.

Igen. Egy újságban találtam a receptet. Nagyon finom, pikáns.
Persze csak annak, aki szereti az olajbogyót. Én még kis
chilit és bazsalikomot is kevertem a töltelékhez
Üdv. Zsuzsa.

tosia   2011. március 03.

Zsazsa! azért Te is tudsz felbuzdítani :). Kérhetek e receptet?

mylady   2011. március 03.

Jó lehet:)El kérhetném a receptet?Üdv.Zsuzsa

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban