_
2o11.o5.31
  • 2011. máj. 31.
  • 188
  • 4
  • 2
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Tavaszi krémleves
Hozzávalók: 1 db karalábé, 2 db cukkini, 3-4 sárgarépa, 3 szem burgonya, 1 hagyma,
2 gerezd fokhagyma, O.5 dl étolaj, 1 dl főzőtejszin, 1 ek liszt, petrezselyem, karalábé
zsenge levele, 3 db zöldséges leveskocka, só, bors
Olajon a feldarabolt zöldségeket fűszerezzük, megpároljuk és 1/4 részét kiszedjük.
A többire rászórjuk az 1 ek lisztet, kissé átforgatjuk, majd 1.5 l vizzel, leveskockákkal
és az apróra vágott karalábé és petrus levéllel forraljuk még 1o percig. Botmixerrel
eldolgozzuk, a főzőtejszint hozzáadjuk és a kiszedett zöldségeket visszahelyezzük
a levesbe, 1-2 percig forraljuk.Tálalálnál a levest megszórjuk petrussal.

tacsifoto   2011. június 03.

Ebben az esetben a levest és a képet egyaránt díjazom. Tetszik a kép összeállítása.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban