_
Kollázsok4
  • 2011. júl. 13.
  • 157
  • 2
  • 5
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Chilis-csoki fagyi
Hozzávalók:
3 dl tejszin Hulala
2 dl tej
5 tojás sárgája
2 dl viz
3-4 egész fahéj
fél narancs lereszelt héja v.
aroma /pár csepp/
2 db chili /száritott/ v. több,
izlés szerint - széttörve (száritott legyen!)
fél tk őrölt szegfűbors vagy
fél tk kardamom őrölve
15 dkg cukor

lo dkg sötét kakaópor


Elkészítés:
2 dl vizet felforralunk, beletesszük a chilit, reszelt narancshéjat, szegfűborsot és az egész fahéjat. Kis lángon kb 1o percig forraljuk, majd állni hagyjuk.

A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A tejet majdnem felforraljuk és lassan a krémhez keverjük, majd visszatesszük és kis lángon állandó keverés mellett besüritjük.Fóliával letakarjuk - közvetlenül a krémre téve, hogy ne bőrösödjön és hűtjük.

A chilis vizet átszűrjük és 1o dkg kakaóporral szép simára keverjük.

A kakaós és tojásos krémet összevegyitjük.
A tejszint felverjük és a krémet géppel beledolgozzuk.

Fagyasztóba rakjuk /ki milyen adagokban szereti/ és 5-6 órát fagyasztjuk. Lehet fagyigépben is de akkor nem kell nagyon felverni a tejszint, mert nagyon sűrű lesz. Simán krémként is lehet fogyasztani.



Én kevés cukorszirupot szoktam késziteni, amiben
2-3 percig rotyogtatom az egész chilit és a sziruppal együtt a fagyi tetejére csorgatok belőle.
Itt az egyik adagot a felhasznált fahéj és narancshéjjal diszitettem.

Zsazsa anyo   2011. július 18.

Végre valaki, aki nincs rosszul már a cimétől! Cukrász-
dában ettem először, nagyon izlett, csak tele volt hosszú-
kásra vágott mandulával. Rákerestem a neten és ezt
találtam. Próbáld ki! Nem kell hozzá még fagyigép sem.
Nekem a jolokia paprika jött be (aszalt), abból egy fél
elég ekkora mennyiséghez.

iiilona   2011. július 18.

Köszi, Zsazs, ha időm lesz, akkor biztos.

szusi   2012. július 16.

Imádom a chilis csokit-ezt kipróbálom:)!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban