_
kőrtés kapor krémleves sajgaluskával
  • 2011. máj. 06.
  • 1097
  • 13
  • 39
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Körtét ,kapor szárát egy girizd fokhagymát erőspaprikát /izlés szerint/ leveskockával felfőzni turmixolni. Zsenge kaprot oliva olajon megdinsztelni, kevés csontlével párolni,zsírjára pirítani ,liszttel meghinteni, tejfölt hozzáadni,elkeverni ,turmixlével felönönteni,majd a sajtos kapros galuskát beleszaggatni,természetesen só,no meg egy kis cukor,diabosoknak édesítőszer

sajtgaluska vajat tojással kikeverni,lisztet hozzáadni majd reszelt sajtot,sóval,kaporral(máshoz petrezselyemmel)őrőltborsal izesitem.

alapok Zsazsa anyó és Mária képei alapján fat modra:-)))

Ági mama   2011. május 06.

Érdekes, hogy körtét elég sokszor használsz. Ez olyan egyedi kreáció? Nagyon különleges és finom lehet.

Ági mama   2011. május 06.

Sok krémlevest szoktam csinálni, kifogom próbálni.

Zsazsa anyo   2011. május 15.

Én már kipróbáltam körtével a brokkoli krémlevest, nagyon
jó! A kaporral sem tudják egymást elrontani! Nagyon jól
néz ki Fater! Grat.

Ági mama   2011. május 15.

Köszi Zsuzsa a megrősítést, majd csak csak sorra kerűl az is.

Ági mama   2011. május 15.

Fat, azóta sem láttam spárgát, talán ha a műhelyembe bemegyek ott akad.

Ági mama   2011. május 15.

Sejtettem, csak hát egy szakértő véleménye az mégis csak...

Zsazsa anyo   2011. május 15.

Már vagy hatszor visszajöttem a kaporlevesedhez! Ha kapok
szép frisset, holnap elkövetem!

faterphoto   2011. május 15.

a héten megint csinálok( körtés-kapor és medvehagyma )levest-fat

variotec   2011. május 20.

Én nem értek a főzéshez de azért Ágika én mégis megpróbálmám azzal a spárgával a műhelyből, ha már kőből lehet levest főzni... :)))

Ági mama   2011. május 20.

Variotec, milyen igazad van, csak azt nem tom, milyen fűszerekkel ízesítsem és még milyen hozzávalókat is tegyek bele!???....

Zsazsa anyo   2011. május 20.

Ági! A műhelyben a spárga mellett biztos találsz egy-két
csavart, szeget, vizszintmérőt stb. Legyél kreativ ebben
is.

Ági mama   2011. május 20.

Zsazsa, azt nem találok, mert az én műhelyemben csuhé, raffia, szárazvirágok esetleg drót van, de megoldom.
De azt hiszem ehető anyag is van, dió!!!!

variotec   2011. május 20.

Mint már említettem főzni nem tudok, ezért teljes egészében egyetértek Zsazsával.:))

Zsazsa anyo   2011. május 20.

Ágika! Olyan ügyes vagy, hogy csuhéból tudnál spárgát
késziteni! De a spárga ágyon dió sem semmi!
Ma kaptam zöld spárgát 266 Ft-ért! Holnap rántom (ma
megtisztitva és lesózva) és kap finom szezámmagot a
bundája!
Szép estét kivánok!

Ági mama   2011. május 20.

Köszönöm, Zsazsa, de el sem tudom képzelni milyen lehet a spárga íze, de biztosan finoman megcsinálod.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Zsazsa anyo   2011. május 20.

Köszönöm Ági, majd elmesélem. Még soha nem rántottam
spárgát.

csavarhuzo   2011. június 02.

na most jól ráfolyt a nyál a pólómra. nagyon guszta!

Mária képei   2011. június 02.

az is nagyon fontos, :)próbálj meg újburgonyát kaporral együtt párolni , nagyon finom

Zsazsa anyo   2011. június 06.

Tegnap elkészitettem a kaporlevest - kapros vajas galus-
kával. Isteni finom! Nem gondoltam volna, mert még sima
kaporlevest sem ettem eddig.
Köszönet a receptért!

Zsazsa anyo   2011. június 06.

Naná, hogy körtével! Csak a felébe főztem galuskát.
A galuskátlant pedig hidegen is lehet enni. Üditő, pikáns
és nagyon finom!

Mária képei   2011. június 06.

hogy állsz a dubarry csirke vagy pulykamellel illetve sertés szelettel

Zsazsa anyo   2011. június 06.

Pedig az is milyen finom!
A karfiolt is imádom. Rántva, párolva, töltve. Remélem
lesznek arról is képek!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban