_
P1010093
  • 2011. márc. 10.
  • 378
  • 8
  • 1
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Joghurttorta gyümölccsel
Hozzávalók:
Tészta:
8 tojásból sima piskóta
Krém:
2 nagy sima vagy gyümölcsös joghurt
l5 dkg porcukor
1 tk vanília kivonat
5 dl tejszín /Hulala/
2 csg zselatin fix
5o dkg ízlés szerinti gyümölcs
pl. áfonya-málna-eper-ribizli vegyesen
Torta lekenéséhez:
2 ek felforrósított baracklekvár
Tetejére:
tortazselé



Elkészítés:
A kész piskótát három felé vágjuk

A joghurtot és zseléfixet elkeverjük, a tejszínt felverjük a cukorral és vaníliával. A tejszínt a joghurthoz keverjük a tortaformát kibélelem körben /duplán/ a karimánál kb. 2-3 cm-rel magasabb sütőpapírral.
Belerakom az alsó lapot, vékonyan megkenem a joghurtos krémmel, majd a választott gyümölcs 1/3-át elszórom rajta, majd megint megkenem a krémmel.
Rárakom a középső lapot, majd megismétlem.
Tetejére jön a felső lap amit a megforrósított barack lekvárral megkenek.
A gyümölcsöket szépen elhelyezzük rajta.
A tortazselét a leírtak alapján elkészítjük és a gyümölcsre kanalazzuk.
Hűtőben dermesztjük kb. 3-4 órát, de az sem baj ha egy éjszakát.

Én az erdei gyümölcsöset kedvelem leginkább, de ez akkor készült, amikor nem volt szezonja.
Gyártó: Olympus C2 Zoom
Fókusztáv: 5.0mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/30
ISO: 80
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. március 19.

Isteni finom lehet. Nyami.....pont uzsonnaidő van.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban