_
Gyémánt metszésű kapuív 1620-ból (Sopron, Gambrinus ház)
  • 2011. jan. 08.
  • 1665
  • 4
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

SoundGraph   2011. január 09.

Érdekes építészeti megoldás. – Az alsó (frissebb kivitelűnek látszó) boltív egy „utólagos megerősítés”, vagy már eredetileg is ilyen duplázottnak készült?

traxi50   2011. január 09.

Vannak dolgok amik mellett elmegyünk úgy, hogy észre sem vesszük. Te figyelmesebb voltál!

tacsifoto   2011. január 09.

SoundGraph: Jó kérdés, de választ adni nem igen tudok. A városom történetét ismerve úgy gondolom, hogy a külső boltív gótikus eredetű, mivel Sopron a középkorban kimondottan gótikus város volt. az 1600-as években egy hatalmas tűzvész elpusztította, és nagyjából barokk stílusban épült újjá. Hogy a gyémántmetszés barokk stílus-e, arról fogalmam sincs. De most felkeltetted a kíváncsiságomat és utána fogok nézni.

Traxi: van, ami mellett meg én megyek el. De belvárosi lakos lévén nap mint nap találkozom ezekkel a dolgokkal, sőt, még a saját lakásomban is, mivel az is műemlék. :))))

tacsifoto   2011. január 09.

Majd elfelejtettem: mindkettőtöknek köszi a kedvencelést és a látogatást.

SoundGraph   2011. január 09.

„Az alkotás nagyszerűsége a részletek kidolgozásában rejlik” ...az apró kis (lényeges) momentumok fel- és megismerése, ...sőt, megismertetése – a fotózás egyik nagy lehetősége. (ld. makrózás)

tacsifoto   2011. január 09.

Ez nagyon szép mondat, és igaz is lehet. Én abszolút amatőr fotósként azt a célt tűztem ki magam elé, hogy városomat és környezetemet elétek tárjam. És mindez még örömet is okoz, nekem legalábbis.

SoundGraph   2011. január 09.

További eredményes munkálkodást! (...mindannyiunk örömére)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban