_
Séta a Tamás úton 1.
  • 2011. jan. 29.
  • 515
  • 0
  • 15
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A Lőver szálló jobb felső sarkánál indul a sárga jelzés, és a Tamás út. A tábla szerint ez "Futópálya" de ez zavarjon senkit, tényleg szokás itt futni, mert kellemes az emelkedője.

Ági mama   2011. január 29.

Gratulálok Tacsi! Ezt az albumot is épolyan igényesen állítottad össze, mint a városi sétáid alakalmával készített fotóidat. Gyönyörűek a felvételek, minden elismerésem, hogy ilyen hideg időben is vetted a fáradságot és kirándultál. Köszönet érte Ági.

anna schwelung   2011. január 29.

tacsi:...én tamáskodó vagyok a tekintetben, másznék-e hegyet ilyen havas, csúszós úton:-)...a többi évszakban viszont a huncut kis élősködő vérszívók miatt.

tacsifoto   2011. január 29.

Anna, ez a legveszélytelenebb sétaút, amit életemben láttam. Nincs messze a szanatórium, és a betegeket ide küldözgetik terrén túrákra.... Aztán van, aki ehelyett elmegy valamelyik lőveri borpincészetbe. Az orvosa meg csodálkozik, miért nem javul a beteg állapota.

Ja, a kullancsra gondolsz? Hát valamit valamiért, nem? Mit sem ér az élvezet, ha nincs benne valami borzongató félelem.

Én egyébként nem félek a kullancsoktól. Amennyi csípést én életemben kaptam, biztos, hogy immunis vagyok rá. És tudod hol ért a legtöbb kullancs csipés? Nem itt nálunk, hanem a zengővárkonyi szelídgesztenyésben, amikor keresgéltük Rockenbauer Pál sírját.

Ha valaki nem tér le a sétautakról, nem kóricál a csalitosban, akkor biztos, hogy nem találkozik kullanccsal

anna schwelung   2011. január 29.

...pedig kellemest a hasznossal, vörös borral teli üveggel túrázhatnának a hegyen!...igaz, hamar visszajönnének, ha kiürül a flaska:-)
Való igaz, manapság már szinte mindenütt előfordulnak...de én nem igazán kedvelném a társaságukat...

tacsifoto   2011. január 29.

Szerintem senki sem kedveli ezeket a kellemetlen vérszívókat, de az élet tele van veszéllyel! Mondd meg nekem: mennyivel több ember hal meg autóbalesetben, mint kullancscsípésben? Vagy a mozgás hiányos élet miatt kialakult legkülönbözőbb betegségekben?

Na ugye!

Másik érvem: inkább kullancsok legyenek, mint tigrisek és leopárdok:...)

distance   2011. január 30.

Nahat Tacsi. Ez egy gyonyoru szép téli havas tajkép.
Én csak nyaron jartam meg veletek és azthiszem a gyerekeim is jottek velunk fel a karolymagaslatra.
Kozben megalltunk a Deak-kut nal és finom friss hideg vizzel hutottuk a szomjainkat.
Sajnos nyaron nem csak kullancsok vannak, de 92-ben amikor a Lover szalloban laktam reggeli utan kisétaltam az erdobe de csak egy darabig mert orult allergias rohamokat kaptam a sok "Dandilion"-tol.
Ez egy sarga novény amit fehér vattaszeru dolog von be és amikor fuj a szél az a rengeteg fehér Pollen szall a levegoben. Aki erre alergias mint én voltam akkor nagyon rossz . Az akkori hotel orvosa sem tudott kigyogyittani belolle és kénytelen voltam a szabadsagomat megszakittani sajnos.

tacsifoto   2011. január 30.

Ja igen, ez magyarul a pitypang. Sajnos nálunk kora tavasztól szinte késő őszig virágzik és folyamatosan terem, szórja a magjait, amik ejtőernyőként repülnek.
Még ha lenyírják a virágát, akkor is képes beérlelni a magjait. Ennyire életképes növény.
Emlékszem erre az peches utazásodra. Most is készülj fel rá mindenféle allergia ellenes szerrel, mert ez a virág még a leggondozottabb helyeken is előfordul.

distance   2011. január 31.

Hala Istennek miota egész éven at szedem a gyogyszert minden nap mar 25-éve, igy ha reagalok is valamire a szimptomak sokkal ehyhébbek.
Igazad van. Itt allandoan irtjak és mindig ujra kino.
Ez tulajdonképpen egy GAZ.
Sokszor nyaron annyi szall belolle hogy ha nem lenne hoség kint akkor azt hinné az ember hogy surun havazik.

tacsifoto   2011. január 31.

Igen, valóban ez egy gyomnövény, de mégis sok mindenre felhasználják. Nagyon érdekes cikk van a pitypangról, ha érdekel, olvasd el. A virágpora valóban allergiát okoz, de emellett gyógynövény is:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyermekl%C3%A1ncf%C5%B1

distance   2011. február 01.

Tacsi koszonom a web-site-ot a pitypangrol.
Nagyon érdekes cikk volt és csodalkoztam hogy ilyen sok vitamin és asvany anyag van benne.
Ugy emlékszem hogy valaha ittam ezt a fajta teat.

tacsifoto   2011. február 02.

Én meg arra emlékszem, hogy amikor házi nyulakat tartott Édesapám, állandóan "tejes füvet" kellett szedni nekik. Persze ezen a címen jó nagyokat tekeregtünk kint a szabadban.

distance   2011. február 03.

Lehet hogy ezért lettem alergias. Ugyanis Anyam is tartott nyulakat mert az olcsobb volt és sokszor az volt ebédre. Én nem szerettem.

tacsifoto   2011. február 03.

Én is utáltam a nyúlhúst. Ráadásul, mikor megkedveltünk egy-egy nyulat, nevet adtunk neki, sétáltattuk az udvarban, játszottunk vele, aztán egyszer csak az lett az ebéd. Tiszta kannibalizmusnak éreztük.

Szerencsére édesapám is csak tenyészteni szerette, enni nem, így aztán abbamaradt az egész...

distance   2011. február 06.

Sajnos koszonhettuk a haborus nyomornak az egésszet.

tacsifoto   2011. február 06.

Az olaszok meg csemegeként eszik, az itt tenyésztett nyulakat Olaszország vásárolja fel. Azok mindent megesznek, még a fecske fészkét is:)))

Gyűjteményekben
Albumokban