_
Mit látsz a képen? - avagy a fogyatkozó nap beszűrődése
  • 2011. jan. 06.
  • 562
  • 0
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Ezt a felvételt a 2010.01.04-i részleges napfogyatkozás csúcspontjához közeli időben készítettem. A teljes kép "Feketefenyő sziluettje napfogyatkozáskor" címen látható.

Időközben eszembe jutott, hogy valahol, valamikor azt olvastam: részleges napfogyatkozáskor a lombokon, apró réseken átszűrődő napfény árnyékra vetülő fénye pontosan olyan, mint maga a fogyatkozás akkori stádiumában lévő nap. Nosza, aprólékosan átvizsgáltam a feketefenyő lombját, és nekem úgy tűnik, mintha tényleg így lenne. Ti is látjátok, vagy csak én képzelgek?

Megjegyzés: a felvételen semmiféle utómunkát nem végeztem azon kívül, hogy kisebbre vágtam, hogy eredeti méretben ide feltehessem. A csupasz valóság látható, vagyis, amit a gép abban a pillanatban érzékelt.

Nos, kíváncsi vagyok, kinek mi a véleménye erről a jelenségről? Ti is hallottatok róla? Látjátok a piciny holdakat a képen?

anna schwelung   2011. január 06.

...nem képzelegsz egyáltalán!...de egy jó szemüveg már nem ártana:-))

tacsifoto   2011. január 07.

Anna, ehet, hogy az én képemen tényleg nincsenek apró holdak, de nézd meg ezt a fényképet. Ez igazolja, hogy a jelenség létezik.

http://indafoto.hu/csakb/image/10436059-41c76efd#comme...

Andinagyanyó   2011. január 08.

Jól sikerült, de alád is kellett volna egy traktor :) , hogy magasabb legyél egy kicsivel..!

Andinagyanyó   2011. január 08.

Köszönöm szépen!! :) Amúgy elképzelheted, hogy én is milyen csodásan néztem ki a traktor tetején,és neeeem, egyáltalán nem néztek hülyének....:)
A szobor is nagyon jó lett volna..:)

tacsifoto   2011. január 08.

Andinagyanyó!

Köszi az elismerést. Én is gondoltam, hogy fel kéne másznom valami magasabb helyre. Traktor nem volt kéznél:)))) maximum egy első világháborús szobor, (mert egy téren voltam éppen). Furcsán néztem volna ki, ha felmászok a szobor tetejére, oda, ahol rendesen a galambok szoktak üldögélni.

Most elmerengek, és vigyorgok magamban, hogy milyen látvány lett volna:)))))

De a Te képed remek.

tacsifoto   2011. január 08.

Hogy lehet, hogy Neked csak ez az egyetlen képed van fent az indafotón?
Írod, hogy értesz a fotózáshoz, tisztelj meg bennünket a fotóiddal. Én csak amatőr vagyok, és bár szeretek fényképezni, már biztos, hogy tovább nem fejlődök ezen a téren (sem) de szeretem nézni a jobbnál jobb fotókat.

Andinagyanyó   2011. január 08.

Nem tudtam, hogy van ilyen lehetőség, jött valami ismertető, talán a köpönyeg.hu küldte és ott írták, hogy ide lehet feltölteni napfogyis fotókat, akkor tettem fel. Szoktam fotózni, esküvő, keresztelő satöbbi, de azokat a nagy NIKON-nal, negatívra, papírképre, azok nincsenek fenn a gépen. A kis csettegőval meg a nyaraláson, ittottamott :) szoktam, nem tudom, azok érdekelnek é valakit.....

tacsifoto   2011. január 08.

Hát persze, itt mindenkit minden érdekel. Nem családi fotók gyűjteménye ez (bár arra a célra van titkosítható lehetőség, nekem is van ilyen albumom) hanem éppen az ilyen kis csettegőkkel készített fényképek az érdekesek. Nézz körül nálunk, különféle közösségek jöttek létre spontán, pld. vasútfotózók, autófotózók, tájképek, madarakat, természetet stb. fotózók, még giccsgyűjtemény is van. Jót el lehet szórakozni a hozzászólásokon, a kedvenceléseken, és a baráti társaságon. Én szívesen vagyok itt.

Andinagyanyó   2011. január 08.

Köszi a jó tanácsot, majd teszek fel akkor képeket. De most irány a konyha, házitündér beindul!! :) További jó szórakozást Neked!!

Albumokban