_
András, a veterán gőzmozdony 1980 táján (diapozitív)
  • 2010. dec. 11.
  • 1733
  • 14
  • 16
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A képet Manóvezérnek és anna shwelungnak ajánlom szeretettel. Jó régi kép, 1980 táján készült diapozitív. A filmek egész jól megőrizték a színeket és fényeket, bár részletekben nem annyira gazdag..

tacsifoto   2010. december 12.

Szívesen és örömmel. És köszi a kedvencelést.

anna schwelung   2010. december 12.

tacsifoto:..a képaláírást megtoldva:...egy jó széles oszlopban annál inkább:-)))

Evaneni38   2010. december 13.

Bizony, hogy jo kep a kora ellenere! O, azok a szep feher keritesek a vasutak mellett!:)

tacsifoto   2010. december 13.

Igen, bizony, az oszlop! De ennek a képnek külön története van. Éppen "fordították" a mozdonyt, és gondoltam a két srác odaáll, és együtt lefotózom őket. Ám ekkor egy hatalmasat füttyentett, és sivítva kiengedte a gőzt. Ettől a keresztfiam úgy megijedt, hogy elkezdett rohanni a kerítés felé. A fiam meg utána, így aztán kevésbé tudtam koncentrálni a kompozícióra.
A jó széles (és részletgazdag) kátrányos oszlop így kerülhetett a képbe. De nekünk nagyon becses emlék ...

tacsifoto   2010. december 13.

Évanéni! Köszönöm az elismerést. Én már 18 éves korom óta fényképezek, rengeteget saját magam be is szkenneltem, a diapozitívokat pedig megcsináltattam a fotó szalonban. Azok meglepően jó minőségben megmaradtak. Kicsit fel kéne turbózni őket. Az első gépem pajtás gép volt, azzal fotóztam az Alkony című képet, ahol a húgom a "modell".

Sőt, az 1850-es évekből is van családi fotóm, (azt nem én fotóztam) az én fess ükapám feszít rajta huszár ruhában. Kész műemlék valóban, mert ez a kép a múzeumban is ki van állítva.

tacsifoto   2010. december 13.

Évanéni: a Funny című albumomban az egész családom szinte kitárul, legtöbb a saját felvételem (kivéve az egész régieket.)
Láthatók név nélkül persze, szüleim, testvéreim, gyerekem, rokonaim, és jómagam is néhány régi felvételen.

Köszönöm a látogatásodat.

Evaneni38   2010. december 13.

Kedves Tacsifoto! Feltetlenul meg fogom nezni oket, ha ma nem is, akkor holnap. Szeretem a regi kepeket es regi targyakat.

mammaróza   2010. december 15.

tacsifoto: ezt a mozdonyt én is megmentem magamnak, ugyanis a nagyobbik unokám mozdonyimádó:) főleg a gőzös - szerintem amíg itt lesz ez a fotó lesz az Asztalon:) - ha nálam van Manóvezér képei között szoktunk bóklászni:)

tacsifoto   2010. december 15.

mammaróza, Gigantos Pista köszönöm a látogatást, a kedves sorokat és a kedvencelést.

anna schwelung   2010. december 15.

Gigantos Pista: Te egy igazi gentleman úr vagy!::-))) mondhatnám oszlopa vagy a gyenge nőknek:-)...ezt nem csak tacsi esetében mondhatom, de én is kaptam már segítséget Tőled!

anna schwelung   2010. december 15.

Gigantos Pista: akkor ezt majd duplán írom legközelebb!...egy kisdobosnak még gyakorolnia kell az írást:-)

Manóvezér   2010. december 15.

mammaróza:Örülök,hogy a nagyobbik unokáddal a vonatos képeim között böngésztek.Igyekszem bővíteni,de sajnos hellyel-közzel dolgoznom is kell...

mammaróza   2010. december 16.

Manóvezér: kevesebb munka - több fotózás:) Főleg gőzmozdonyok rendel:)

Manóvezér   2010. december 19.

mammaróza:Egyetértek veled!Tekintettel arra,hogy nem fotózással keresem a kenyerem,marad a munka,majd fotózás sorrend.A gőzösökkel igyekszem... Bízom benne,hogy a zért a gyakoribb gépezetek villanyok és a gázolajfalók is elnyerik tetszéseteket... Köszönöm,hogy böngészitek képeimet!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban