_
Jézus szíve templom
  • 2011. febr. 14.
  • 3338
  • 3
  • 14
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Az Isteni Megváltóról nevezett nővérek Szeplőtelen Fogantatás Jézus Szíve temploma 1886-ban, a soproni születésű Handler Nándor építész tervei alapján készült. A Táncsics Mihály utca 3. szám alatt található.
A templom "népies" neve: Szürkék temploma. A név a hajdan itt élt irgalmas nővérek ruházatára utal. A zárda mellett katolikus leányiskola működött, mely jelenleg állami iskolaként működik.

tacsifoto   2011. február 16.

Jókor, de mégis rosszkor. A felvétel csakis a hátam mögött lévő körforgalomról volt normálisan elkészíthető. Odáig nem merészkedtem be, de a biztonsági zóna végső határáig elmentem. Még be sem állítottam a gépet, már megállt egy nénó autó mellettem, hogy "Asszonyom, mit keres itt, ebben a veszélyes zónában?" Szó ami szó, igazuk volt, mert csak úgy zúgtak el mellettem a kamionok, autóbuszok és egyéb apróságok, kihajoltak, éa jól leanyáztak. Nekik is igazuk volt. Viszont a kép megvan, és én is élek....

distance   2011. február 16.

Szerintem tulsagosan kiteszed magadt a veszélyeknek.
Nem éri meg.

tacsifoto   2011. február 17.

distance: van ám némi túlzás abban, amit írtam, egyáltalán nem voltam veszélyben, te tény, hogy a rendőrök elzavartak, mert rendnek kell lenni:))))

apropo: a múltkor még egy templomtoronyba is felküldtél volna!!!!:)))))

distance   2011. február 17.

Tacsi: Az megint mas mivel azt csiripelték a verebek hogy nagyon jo vagy torony maszasokban.
Kulonben is tudtam ha estleg megcsusztal volna ott voltak a kabelek amikbe belekapaszkodhattal volna.
Hahahahaha :-))))))))))

franszoá   2013. március 18.

Az ún. "Szürkék" kis apácatemploma (rendházában Mindszenthy biboros is lakott)

tacsifoto   2013. március 18.

Igen? Nem is tudtam....

Valamikor gyerekkoromban Édesanyám elment tüntetni Mindszenthy bíborosért, lehet, hogy akkor, amikor itt lakott. A tüntető asszonyokat a rendőrök lespriccelték tűzoltófecskendővel, anyám csurom vizesen ért haza és panaszkodott Édesapámnak, aki megrögzött civil volt, csak annyit mondott. -Hja, így jár az, aki tüntetni megy...
Ez volt az első és utolsó megmozdulás, ahol édesanyám részt vett.

franszoá   2013. március 18.

Jó a sztori és fóleg tipikus.
Én is Anyámtól tudom (1924-es) bár fenn van az Óvónőképző falán már egy emléktábla.
Apácáktól az óvónőkig - kiváló - analóg a Szent Margit, kontra .....Margit költőnő gimnáziumi névcseréhez, csak sajnos nem mindenki élte túl közülük a névcserét.
Anyukád akkor olcsón megúszta a "nőtüntetést" mert gondolom akkor nem volt szovjet tank elé fekvés mint 1956-ban.Családunkban is hasonló túlélési technika figyelhető meg és némi fanyar szájizzel mondom ezt neked.
Uff.
(Ismered az indianviccet is ...uff...?)

franszoá   2013. március 18.

Hát az úgy volt, hogy - Ült az öreg és fiatal mohikán harcos a Missisippi partján és úgy 10 percenkent az óreg felkialt : UFF ...! Amire a másik beveti magat a vízbe, majd vissza és kimászik - leül a partra.Ez vagy tizszer megismétlődik, addig amig egyszercsak visszaszól a fiatal dacosan : "Uffon most már maga ! ! "

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban