_
Szürkületi zóna
  • 2011. jan. 27.
  • 396
  • 0
  • 14
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A felvétel Sopron történelmi belvárosában készült késő délutáni havazásban, és a friss hóval borított Castrumot ábrázolja.

Ági mama   2011. január 27.

Szia Tacsi! Látom ma sem tétlenkedtél, ma nálunk is kb ennyi hó van, csak reggelről maradt, délután már nem esett. Ezt a képet magasról fényképezted, legalább stabíl helyen álltál?

tacsifoto   2011. január 28.

Szia Ági! Hát persze. Oldalt vezet fel egy beton lépcsősor a Várfal sétányra, annak a közepén álltam meg. Ha feljebb megyek, akkor a szép havas fenyők nem látszanak.

tacsifoto   2011. január 28.

Tudod Ági ezek nem kimondottan fotóséták, de a rövidáru boltba kellett mennem, és ez útba esett. Olyan helyen lakom, hogy bárhová megyek, szinte mindig keresztül kell mennem a történelmi belvároson. A gépem meg mindig a táskámban lapul.

Scheffy   2011. január 28.

Ezt még nem láttam, mikor ásták ki?

tacsifoto   2011. január 28.

Scheffy, akkor jó régen jártál Sopronban, ideje bepótolnod:)))
Ezt a Castrumot kb. 20-25 éve ásták ki, a régi Városi Mozi helyén.A mozit lebontották (amit én nagyon fájlalok) az alól került elő ez a római városrész és a vár. Ezek mind római korból eredő romok, még a Sopronon áthúzódó Borostyán útból is látható egy jó rész. Ahonnan én fotóztam, ott látható, hogy Sopront hármas várfal védte. Meg akartam mutatni Neked, de rájöttem, hogy valami miatt levettem.:( Sürgősen vissza fogom tenni.

Ági mama   2011. január 28.

Szép napot Tacsi! Lenyűgöz, hogy mennyi mindent tudsz a városodról. Minden elismerésem neked. Ilyenkor szégyenkezem egy kicsit, hogy én biz a sajátomról csak keveset, de azt hiszem ez inspirál, hogy jobban utánna nézzek. Nekem kettő is van az életemben. A szülő városom, akkor még egy nagy község volt- 14 évet éltem ott-,a többit már a jelenlegi lakhelyemen. A jelenlegi olyan gyorsan fejlődik, hogy ahol két éve jártam, már be sem tudom azonosítani, ha nem tudnám az utca nevét hol járok.

tacsifoto   2011. január 28.

Hát elvégre itt éltem le az életemet:)))

Ettől függetlenül, az egyik játékportálon többek között Sopronról is van fent egy kvízem. Mikor azt készítettem (több mint 500 kérdés szerepel benne), bizony mindennek utána kellett járnom hajszál pontosan. (Akkoriban rengeteg újat tudtam meg a városomról....

Ági mama   2011. január 28.

Szpé estét Tacsi! Erre mondjuk azt, hogy ez nem semmi! Rengeteg energiád van, csak csodálni tudom. Hol , és hogyan tudtál mindennek utánna járni? Könyvtárakban? Múzeumokban? Gondolom is, is.. Nekem annyival könnyebb dolgom lenne, hogy volt egy rendkívüli történelem tanárom és az megírta a város monográfiáját, abba mindent összeszedett amit csak abban az időben lehetett. A szülőfalumnak is van egy ilyen monográfiája, annak számomra az ad különlegességet, hogy abból ismertem meg az 1921-ben elhunyt nagyapám politikai tevékenységét, ami aztán a halálához is vezetett. Erről a szüleim sohasem beszéltek, mert abban az időben jobb volt hallgatni. ezekről a dolgokról.

distance   2011. január 28.

Tacsi: Én sokat jartam a varosi moziba.
Az Elite Mozi még megvan a Torna utcaban?
Oda surubben jartam Colaval egyutt.
Kényelmes elegans pluss paholy ulések voltak ottan és egy macska ugrasra volt tolunk.
Emlékszem vele szemben volt egy rongy arus és én eladtam Anyuka szép jo allapotban levo furdoruhajat hogy megnézhessek egy kedvenc filmemet.
HU -HA,, Azokat a pofonokat aztan épp elég volt kibirni amikor anyam megtudta.

tacsifoto   2011. január 29.

distance, megvan még, éppen a napokban fotóztam le, de egy ronda nagy fehér autó elállta a kilátást. Én is sokat jártam oda. Akkoriban telt házzal mentek a jó filmek, manapság alig lézeng egy.két ember a moziban.

tacsifoto   2011. január 30.

Mária, köszönöm a látogatást és a szívecskét:))

tacsifoto   2011. január 31.

Köszönöm, köszönöm, nagy szeretettel várlak bármikor!

Albumokban