_
Galambok röpte
  • 2012. jan. 30.
  • 734
  • 19
  • 11
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Lehet, hogy egy drámai pillanatot sikerült megörökítenem. A kép jobb alsó sarkában egy ragadozó madár veszi üldözőbe az elkényelmesedett városi galambokat. Egyre több ragadozó madár látható a városokban. (Szerencsére, talán így helyreáll a természetes egyensúly)
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/320
ISO: 100
Készült: 2012. jan. 30. 15:39
Kevesebb
Több

bokamari   2012. január 30.

Jól meg is vannak zavarodva a galambok!
Legnagyobban látszik, hogy néhány szembe repül vele, félig van csak megfordulva!
Ó, ha én látnék egy ilyet!!!!

tacsifoto   2012. január 30.

Igen,szerintem is összezavarodtak. Nem is jöttek vissza, pedig fél óráig vártam rájuk....

stornyay   2012. január 31.

A hideg miatt egyre több ragadozómadár költözik,vadászik a városokban.A galambok könnyű prédának tekinthetőek és ez vonzza a héjákat,sólymokat.Nem is árt a galamboknak egy kis tréning,meg azért valljuk be őszintén,sok problémát is okoznak.A rengeteg savas,maróhatású ürülék károsítja az épületeket,műemlékeket,köztéri szobrokat.Ezen bizony lehet vitatkozni,de az ember telepítette a galambokat az épületekbe és végül is magára hagyta őket.Megemlíteném még,hogy a rengeteg betegség hordozója és terjesztője is egy ilyen kolónia.
Az hogy milyen ragadozómadár látható a képen,nem lehet igazán kivenni,csak tippelni lehet.
A fotó nagyon jó és gratulálok.

tacsifoto   2012. január 31.

Szia Stornyay!
Ami a galambokat illeti, teljes mértékben egyetértek veled. Undorítóak a galambok által megszáll házak, és valóban úgy van, ahogy mondod, egészségtelen: az elszárad guanó elporlik, felkapja a szél, mi pedig belélegezzük. Egyszer olvastam valahol, hogy a galamb a levegő patkánya. Ebben van valami. Viszont azt sem lehet megakadályozni, hogy etessék a galambokat, ezért a nagy kényelem. Lehet, hogy a városokban megtelepedett ragadozó madarak fogják megoldani a helyzetet.
A mi udvarunkban nem mernek leszállni galambok, mert Hóbogyó vadászik rájuk.

Köszi, hogy meglátogattál és köszi a dicséretet.

anna schwelung   2012. január 31.

A haszontalan galambokhoz jóval több ragadozó madár kellene....melyek időnként belecsippenthetnének a galambokat etető emberekbe!

tacsifoto   2012. február 01.

Majd jönnek még a ragadozó madarak. Pocaknak van egy zseniális felvétele, ahol az egyik padláslyukon egy galamb néz ki, a f9l9tte lévőn pedig egy vándorsólyom. Szép párosítás. Majd forszírozom, hogy tegye fel az indára....


Ilona, köszönöm.

tacsifoto   2012. február 04.

Örömmel jelentem, hogy Pocak47 felrakta a vércsék és galambok című képét, ami azért is különlegesen érdekes, hogy látható, az állatvilág a városokban is élet-halál harcot vív a létért.

Itt tekinthető meg:
http://indafoto.hu/Pocak47/image/14482861-ae070e65#com...

Kedvencnek jelölték
Albumokban