_
Kerékpárút a Nagytómalomnál
  • 2012. márc. 07.
  • 521
  • 18
  • 18
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sopron-Fertő tó kerékpárút, ami szinte végig varázslatos természetvédelmi területen vezet át. A képen a nagytómalmi erdő egy kicsi részlete látható.
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/100
ISO: 100
Készült: 2012. márc. 07. 10:20
Kevesebb
Több

iiilona   2012. március 07.

Gyönyörű a kép és nagyon tetszik az útba igazítás is.

tacsifoto   2012. március 07.

Ilona, ez egy csodálatos kerékpárút. Biciklim már régóta nincs, de gyalog sokszor megteszem. Minden évszakban megvan a szépsége. Tavak és lápos vidékek között kanyarog, a másik oldalon a Balfi dombság, ami a különleges virágok paradicsoma. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy mindez szigorúan természetvédelmi terület.

kamu   2012. március 10.

Most, hogy határőrök már nemigen találhatók az erdőben, kullancs viszont annál inkább, minek is mész Te annyit arrafelé gyalog?

Nosztalgia talán?

kamu   2012. március 10.

Viszont k..a tetszik a fényképed

tacsifoto   2012. március 10.

kamu: régen sem a határőrök miatt mentem. Nejed a megmondhatója, hogy inkább igyekeztünk elkerülni őket, ami nem mindig sikerült.

Ebben az erdőben tényleg rengeteg a kullancs, de miután a kijelölt útról letérni tilos, elég kicsi a valószínűsége, hogy rám akaszkodik egy kullancs. Semmivel sem nagyobb, mint az Erzsébet kertben, vagy a Deák téren, netán a szomszéd telken. Mert kullancs az már mindenhol van.

Túl van lihegve a kullancs téma. Valós veszély, de a gyakoriságát messze-messze túlbecsülik. Sokkal veszélyesebb a járdán sétálgatni, mert jóval több embert ütnek el az autók, mint ahányan megbetegszenek a kullancstól. Az élet maga a legveszélyesebb dolog, mert minden esetben halállal végződik.

Köszönöm a dicséretet.

Vinelandjutka   2012. március 11.

Tacsi, köszönöm a képet, sok régi emléket hoz vissza a képed

tacsifoto   2012. március 11.

Jutka, ez az az út, ami a Nagytómalomtól kanyarodik Sopronkőhida felé az erdő alatt. Mellette jobbról mocsárerdő (lásd a képen). Fantasztikus látvány.

tacsifoto   2012. március 11.

Nem, ez annak a folytatása a Nagytómalomtól Fertőrákoson át a Fertő tóig.

tacsifoto   2012. március 13.

Nem hiszem, mert amikor kislány voltál, ez a kerékpárút még nem létezett. Itt korábban egy keskeny kis gyalogösvény vezetett, itt jártak le a Tómalomra Sopronkőhidáról és Fertőrákosról.

tacsifoto   2012. március 13.

Engem? Sajnos túlságosan sokszor. Mostanában mást se tettem, mint beteg voltam. Két hónapon keresztül.....Már majdnem meg is haltam, csak nem tudtátok .....nem kaptam levegőt, pedig a nélkül bajos a létezés..-....

Hogy kamut látta-e orvos, azt nem tudom..... de szinte minden nap beszélek vele.

Anna, miért is nem tetszik a kép? Magyarország egyik legféltettebb Nemzeti Parkjának a szélét ábrázolja. Azt ugye tudod, hogy a Fertő tó a Föld legnyugatibb sztyepp tava?

anna schwelung   2012. március 13.

Félreértés!!...kamu nem szokott dicsérni és most azt tette...gondoltam, infúzióra szorul:-)
Tetszik bizony, ha nem lennék ilyen élemedett korban, tán el is bicikliznék arra...de még megtörténhet, hogy a vonat viszi a biciklit és a helyszínen kerekezem tovább!

tacsifoto   2012. március 13.

Szerintem Te simán körbe tudnád biciklizni a Fertő tavat. 2 napos út.... a fiam 1 nap alatt megteszi. Felejthetetlen élmény. Én sajnos már kerékpár útra nem vállalkozom, de Trabanttal többször körbe pöfögtem többek között kamu feleségével is.... tetszett neki....megtaláltuk az osztrák rokonainkat, ősapáink szülőfaluját stb. .

anna schwelung   2012. március 13.

Köszi! Biztosan körbejárnám... csak a baj, hogy magányos vándor vagyok, családomban nem szeretnek, de legfőképp igen bizonytalanul vezetnek...és ez nem jó!!:-(
Szép út lehetett, kényelmesen utazgatni, bejárni a családi emlékek helyszínét. Én a sógoroknál még csak átutazóban voltam, pedig a szomszédban vannak:-(...igaz, nem jár Burgenlandba fapados járat:-)....és valamiért azt nem is követelik vissza a múltba révedők...vajon miért?

tacsifoto   2012. március 13.

Miért? Mert az Ausztriába kerültek pompásan érzik magukat. Kétségbe is esnének, ha hirtelen vissza kéne kerülniük az óhazához....

Kedvencnek jelölték
Albumokban