_
Vadludak kondenzcsíkkal
  • 2012. jan. 30.
  • 982
  • 17
  • 21
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Lehet, hogy mégis igazuk lesz azoknak, akik holnap-holnaputántól kezdve szibériai hideget jósoltak, mert ma szinte egész nap vonultak a vadlibák északnyugatról délkeleti irányba. Iszonyú sok vadlúd volt, de igen nagy magasságban repültek, ezért elnézést kérek, hogy a kép nem elég éles, mert -mivel felhő nem volt az égen:: egyszerűen nem volt mihez élesíteni a gépet. Fogalmam sincs, ilyenkor mi a teendő. Elképesztő élmény volt, még estefelé is repültek. Szerintem ma több tízezer vadlúd repült át városunk felett.
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/1000
ISO: 100
Készült: 2012. jan. 30. 11:53
Kevesebb
Több

bokamari   2012. január 30.

Nagyon jóóó!
Mennyien vannak!!!
Mindig hasonló alakzatban repülnek!

tacsifoto   2012. január 30.

balmár, ma szinte egész nap repültek. Nagyon sok felvételem van, de sajnos nem elég élesek a felvételek. Egyrészt iszonyú magasságban repültek, (alig lehetett a hangjukat hallani a távolság miatt) másrészt, egyszerűen nem tudtam, mihez élesítsem a gépet. Nincs valami jó tipped? Te jó fotós vagy, talán tudsz tanácsot adni.

tacsifoto   2012. január 30.

Jaj Mari, ne haragudj, összetévesztettelek balmárral. Megjegyzem, rettentően hasonlít a kutyus kép egymásra, már többször tévedtem, de idejében észrevettem a hülyeségemet.

Ági mama   2012. január 30.

Tacsi, nekem tetszik, látom Nils Holgerssont is az egyik lúd hátán a neve Márton lúd.. Imádtam ezt a mesét.

bokamari   2012. január 30.

Nincsen baj, de majd ő tanácsot ad, biztos!!!:)))

tacsifoto   2012. január 30.

Ági: nekem is az jutott eszembe, mikor szájtátva bámultam ezt a csodát, a vadludak vándorlását iszonyú magasságban......

tacsifoto   2012. január 30.

Már hetek óta tervezem, hogy Édua részére veszek néhány mese DVD filmet. Éppen pénteken nézegettem, Nils Holgersson is köztük volt. Nem tudom Éduának nem túl korai-e még ez a film?

bokamari   2012. január 30.

Bocs, hogy belekottyantok, de szerintem imádná!:)

tacsifoto   2012. január 30.

mint bokamarit, vagy mint kutyust?
Mindkettőnek imádnálak, mert lányom nincs, csak keresztlányom (bár őt imádom), köztudottan jól kijövök a lányokkal (bár a fiúkkal is nagyon-nagyon) kutyám nincs, de szeretem őket. Kivéve azt a tényt, hogy reggelente ötkor sétálni kell vinni.....

bokamari   2012. január 30.

Hát, ez nagyon jól esett bevallom!♥♥♥♥♥

És most kiskutyaként ugrálok örömömben!
Az én kiskutya avataromat nem kéne sétálni vinni, jó az alvókája, későn kelő:)))
Én az előbb Éduára gondoltam, hogy imádná a Nils Horgensont!
És én is imádom, még most is!
Nils Holgerson ott repül Márton lúdon!!!:)))

Ági mama   2012. január 30.

Igen, azt hiszem nagyon élvezetes tündéri kis film. Megmondom őszintén én már igen igen felnőtt voltam amikor néztem.

tacsifoto   2012. január 30.

Mégis meg kellett volna vennem a filmet. Talán hét végén sikerül.....

bokamari   2012. január 30.

Remélem!:)))
Imádni fogja!
Majd mondjad el kérlek, hogy hogyan tetszett neki!
Sőt, le is fotózhatnád film nézés közben!
Jó lenne!:)

stornyay   2012. január 31.

Valóban a hideg közeledtével húzódhatnak déli területek irányába,de azért van itt valami,amit megfigyeltem és nagyon sokszor érvként hozok fel.A Fertőtó közelsége miatt sok liba éjszakázhat a környéketeken és mikor valaki azt mondja hogy hideg jön,azért vonulnak dél felé,hát néha sántít.
Amennyiben este,vagy napközben visszafele repülnek,az azt jelenti hogy arra van a táplálkozási terület és inni,vagy éjszakázni visszatérnek a lihogókra.

tacsifoto   2012. január 31.

Könnyen elképzelhető, hogy igazad van, mert konkrétan tudom, hogy a nagylózsi mezőn néha tömegesen szállnak le a vadludak, és csipegetik az őszi vetéseket. Este meg mennek vissza a Hanságba, az otthonukba. Ha ez a töméntelen liba mind leszállt a földekre enni, akkor nem sok minden maradhatott ott. Lehet újra gabonát vetni.
Köszönöm, hogy meglátogattál és megnézted a képet.

anna schwelung   2012. január 31.

Tacsi:..talán a Tűztoronyból kellett volna fotóznod őket...esetleg ha helikópátert béreltél volna:-))) Szerintem nem a minőség számít most, hanem a pillanat, mellyel érzékeltetted nekünk azt a nagyszerű vonulást!

tacsifoto   2012. február 01.

Szia anna schwelung: a toronyba most nem lehet felmenni, mert restaurálják, max. az óriásdarura. De mit számít 2-3000 méter magasságnál egy óriásdaru. Úgyszólván semmit. Kétségtelen, hogy fenséges órák voltak. Ilyet én még nem tapasztaltam a városunkban. Inkább éjjel szoktak vonulni, amit csak a fiam sas szeme lát és némi gágogást én is hallok ilyenkor. Ja, meg azt, ha elhúznak a Hold előtt.....

variotec   2012. február 12.

Léglökéses vadludak! :))
Hiába, halad a kor! :))

Kedvencnek jelölték
Albumokban