_
Pusztuló értékek 1..
  • 2011. nov. 21.
  • 799
  • 13
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A rendszerváltás után, a műszaki zár lebontásakor valakiknek az a zseniális ötlete támadt, hogy kilométerekre az utolsó lakott településtől és buszmegállótól, az egyedülálló szépségű Hidegvíz-völgyben, közvetlenül a Rák patak mellé, az elárvult és elhagyott határőrtiszti lakások közelében Népfőiskolát építsenek.

Ezzel kapcsolatban nagyszabású, költséget nem kímélő építési terv készült és hamarosan meg is indultak a munkálatok. Sok-sok tízmillió forintot öltek ebbe az építkezésbe, míg lassacskán rájöttek, hogy a terv nem megvalósítható, hiszen egy elárvult villanyvezetéken és egy keskeny aszfaltúton kívül semminemű infrastruktúrája nincs a környéknek. Se víz, se szennyvíz elvezetési lehetőség. Nincs telefon és televízió vételi lehetőség, sőt a mély völgyben a mobil telefonok sem működnek. Nincs autóbuszmegálló (az úton el sem férne egy autóbusz) nincs üzlet és még sorolhatnám hosszan, mi minden hiányzik ott egy jól működő, bentlakásos népfőiskola működéséhez.

Így aztán a kezdeti lelkesedés lelohadt, és az építkezés abbamaradt. Drótkerítéssel bekerítették és pár évig kutyákkal őrizték, de már az sincs. A hatalmas, befejezetlen épület lassacskán szétmállik, fokozatosan visszaveszi a természet, és idővel el fog tűnni az erdőben, valamint villámgyorsan eltűntek és felszívódtak azok az illetékesek, akiket mindezekért felelősségre lehetne vonni. Vajon Budai úr megpróbálta megkeresni őket?
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/13
ISO: 100
Készült: 2011. nov. 01. 08:51
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. november 23.

Persze, az emberi felelőtlenség nem ismer határokat.

Rolling   2011. december 19.

Az őrzés-védelem is le van osztva ,,rendesen",minden téglát,üres telket, és lassan a parlagfüvet is ők védik jó pénzért.Röpködnek a millák a semmi őrzésére.Gazdag országban élünk!

tacsifoto   2011. december 20.

Hát igen. Könnyen lehet, hogy még mindig nekik kéne őrizni, de ki ellenőrzi ezt? Inkább igyekeznek sürgősen elfelejteni a balul sikerült beruházásokat.

Rolling   2011. december 22.

Más európai országban,patak partnál ilyen céllal soha nem épülhetett volna semmi.Luxus a meglévő épületet üresen ,,elfeledni,"megvárni a teljes pusztulást.Sok szegény él,akik legalább a téglát,stb,,megkaphatnák.A területet pedig eredeti állapotában visszaadnák.

tacsifoto   2011. december 22.

Majd pár év múlva még életveszélyes is lesz, gondold el, nagyon sok fiatal srác itt bóklászik az erdőben, nanű, hogy vonzza őket a romos épület. Szerintem is le kéne bontani, a felhasználható építőanyagot minimális áron kiárusítani és rekultiválni az egész környéket. Szinte ez Magyarország egyetlen patakja és völgye, ahol természetes állapotában megél a pisztráng (a Szalajka patakban tenyésztett pisztrángok vannak) De ez is pénzbe kerül, és annyit nem ér meg nekik. Azzal is szeretnék farkasszemet nézni, aki kiadta az építési engedélyt.

Én egy nyavalyás gázkéményért fér évet vártam és kétszer is kijöttek helyszínelni miatta, ezt meg 1 hét alatt elintézték minden helyszínelés nélkül.

kamu   2012. április 20.

elképzelem és sajnálom szegény vállalkozót, biztos nagyon ráfizetett, meg az is aki a kölcsönt vagy támogatást kiharcolta a részére

tacsifoto   2012. április 20.

kamu: egész komolyan mondom, hogy halvány dunsztom nincs, ki mire fizetett rá. Egy biztos: a város és a természet rengeteget veszített....

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban