_
001 Az Ikva születési helye
  • 2012. ápr. 13.
  • 1099
  • 21
  • 17
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Ezen a képen látható az Ikva születése Ausztria és Magyarország trianoni határán.
Baloldalról az Aubach, jobboldalról a Loosbach útja itt véget ér: összefolynak és ettől kezdve Ikvaként folytatja a víz az útját egész a torkolatig: a Hanság Főcsatornáig.

Bár volt két segítőm, mégis ragaszkodtam hozzá, hogy ezt a felvételt is saját kezűleg készítsem, ehhez le kellett másznom egy nem veszélytelen, meredek, vízmosásos falon, hogy a két patak egyesüléséből keletkezett háromszög csúcsa is látszódjon. A kép a sűrű, bozótos, elhanyagolt állapot miatt nem olyan látványos, de számomra igen értékes fotó. Hálás köszönet Pocak47-nek és feleségének, akik mindenben segítettek hogy ez a felvétel elkészülhessen.
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/50
ISO: 100
Készült: 2012. ápr. 11. 16:33
Kevesebb
Több

Ági mama   2012. április 13.

Tacsi, mi is köszönjük Neked a képet, azt hogy ezt megmutattad a segítődnek is köszönet. Nagyon nagyra értékelem amit csináltál!!!! Köszönöm a hangulatos beszámolódat is a kép keletkezéséről.

tacsifoto   2012. április 13.

Ági, úgy éreztem, ezzel magamnak tartozom. Úgy szerettem volna valamit felmutatni. Nem hiszem, hogy ezen a helyen sorban állnak a turisták, hogy lefotózzák.....Könnyen lehet, hogy ez az egyetlen fotó erről a részről, (Bár most Pocak is szorgalmasan kattogtatott)

mammaróza   2012. április 13.

Azért szeretek itt lenni, mert fotóstársak jóvoltából olyan helyeket ismerhetek meg, amit egyébként az életben nem lenne alkalmam látni. (Sopron és környéke:)) Köszönöm Tacsi, hogy ezt a helyet is életed kockáztatásával, de megmutattad!:)

tacsifoto   2012. április 13.

Hát.... azért nem volt életveszélyes, de egy lábtörés lehetett volna. De nem lett

iiilona   2012. április 15.

Tacsi, nagy köszönet. A kép minden nehézségek ellenére csodaszép! Már eddig is sok mindent mutattál fel és mutattál meg nekünk! Köszönet a két segítőtársnak! Igazad lehet abban, hogy egy ilyen nehezen megközelíthető helyre, nem igen tülekednek a turisták. Neked gratulálok ezért!
De, azért nagyon kell óvjalak hasonló kalandoktól. Nem olyan rég voltál beteg, a másik ok, egy rossz mozdulat és annak rossz következménye lehet. Tehát mindennek előtt fő az óvatosság!

tacsifoto   2012. április 16.

Köszönöm Ilona és külön köszönöm az aggodalmadat. Nem voltam veszélyben, csak nehézségek voltak, ez volt a nap csemegéje. Ilyenkor igen-igen óvatos vagyok, nem véletlen, hogy a hosszú évtizedek alatt még nem volt erdei balesetem.
Másrészt a betegségem teljesen más volt, annak csak jót tesz a mozgás, jó levegő és a lelki felüdülés......
Nincs jobb szórakozás, mint kellemes emberekkel kirándulni egyet.:))))

Mária képei   2012. április 16.

csodás tacsi,gratulálok Neked és társaságodnak, a csodálatos segítőkész barátaidnak

tacsifoto   2012. április 16.

Köszönöm Mária, ezekre a jóbarátokra már évtizedek óta lehet számítani.

franszoá   2013. augusztus 14.

Most ismertem meg a kalandos történetedet a barátaiddal - mint "patak-kutatókét" és gratulálok hozzá szívből !

tacsifoto   2013. augusztus 14.

Köszönöm az ő nevükben is. Látod, ilyen barátaim vannak....

franszoá   2013. augusztus 14.

Büszke lehetsz rájuk !
(Bár a kisördög sohase alszik és ráirányította figyelmemet Bonaparte egyik aranyköpésére e tárgyban.Persze ő is tévedhetett és mint tudjuk a jelenlévők mindig kivételek)

tacsifoto   2013. augusztus 14.

Minden kritikát éa cáfolatot elfogadok, ha kellőképpen meg van alapozva..... Csak úgy a levegőbe mondogató tudósoknak nem hiszek..., menjenek el abba a dzsungelbe és bizonyítsák a maguk igazát...., (nyitott leszek rá)

franszoá   2013. augusztus 15.

Ez lenne az amit a korzikai hadvezérnek tulajdonítanak (?) :
" A barátoktól ments meg Uram, - ...az ellenségeimmel magam is elbánok !"

Nem kell komolyan venned !

franszoá   2013. augusztus 15.

Akkor jó, mert Napóleonnak ebben nem volt igaza.
Tulajdonképpen ő egy "megasztár" (pünkösdi császár) volt - de a "fransziák" nagyon büszkék rá (holott külföldi ! Bár Sztalin grúz, Hitler meg osztrák, -na mindegy is.)

A fransziák, de nem a franszoá !

tacsifoto   2013. augusztus 15.

Én, bár olvastam Napóleon életét, de igazi hatását a Nyomorultak c. regény mutatja, ami mellesleg a kedvenc olvasmányom. Évente újra meg újra elolvasom..... Erről egy sikeres kvízt is írtam a KvízPart. játékportálon.....ez volt az első próbálkozásom, zajod sikerrel, ez további 9 kvíz követte, amik azóta is ( 8 éve sikeresen működnek a játékportálom. Immár 2,5 milliószor játszottak a kvízeimmel......

Kedvencnek jelölték
Albumokban