_
Jaj de jó a habos sütemény!
  • 2012. ápr. 24.
  • 2405
  • 28
  • 59
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kirakatban fotózva, nem saját gyártmány.
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/80
ISO: 100
Készült: 2012. ápr. 24. 08:30
Kevesebb
Több

tacsifoto   2012. április 24.

Ági, parancsolj, vegyél, azért hoztam:)))))

Ági mama   2012. április 24.

Köszönöm, ilyet már nagyon, nagyon régen nem ettem. Azt hiszem habrolónak hívják ezt a sütit.

tippcsi   2012. április 24.

Nyam-nyam fini, az egyik kedvencem. :)

tacsifoto   2012. április 24.

Tippcsi, nevetnijó, vegyetek, egyetek, had nőjön a begyetek!!!!!

Ági, igen ez a habroló, a mi városunkban az ős Soproniak Samrolninak hívják. Tulajdonképpen ugyanaz, csak németül.

tacsifoto   2012. április 25.

Mari, jó, hogy benéztél, van még bőven, vegyél.....

bokamari   2012. április 25.

Bevallom még egyet lefekvés előtt elvittem!!:)))

iiilona   2012. április 26.

Tacsi, finom és jó is. Nagy kedvenc!

Edibedi   2012. április 26.

tacsi ne kínozz! imádom ezt a finomságot!

Edibedi   2012. április 26.

márciusban, ilyen hasonlót sütött először apu. pedig, nem is szakács. elektró mérnők a szakmája. csak imád sütni főzni. bárcsak örököltem volna tőle. pedig én is próbálkoztam hasonlókkal.

tacsifoto   2012. április 26.

edibedi: távol áll tőlem, hogy kínozzalak:)))))

Tényleg meg lehet sütni. Különös tehetség nem kell, de nagyon kell szeretni sütni-főzni és általában a konyhában lenni. Én túl sokat sütöttem-főztem életemben, belefáradtam....

Edibedi   2012. április 27.

tacsi: tudom h nem állt szándékodban. csak a fotó, látványa hozta ki belölem.

szoktam főzni, csak nem vagyok olyan tehetséges, mint a szüleim. ez van. jobb már, nem leszek.

tacsifoto   2012. április 27.

edibedi: a főzés teljesen ki fog menni a divatból.

tacsifoto   2012. április 27.

edibedi: a főzés teljesen ki fog menni a divatból.

Edibedi   2012. április 27.

észrevettem. sokan inkább, a gyors kajákat, vagy más éttermekbe mennek.

tacsifoto   2012. április 27.

edibedi: igen, a gyors kaja lesz a fő divat, bár az nem mindig egészséges.

Mária, itt rengeteget sütnek és nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna......

Edibedi   2012. április 27.

tacsi: ezzel, nagyon is egyetértek veled! de nem ma kezdödött a gyors étkezde itt nálunk! teljesen átvették ezt az amerikai stílust! csak nem tudom, h minek! úgy látszik, a legtöbb ország, szeret ennek az országnak nyalizni! és ezt meg, nem birom!

tacsifoto   2012. április 27.

esibedi.a jó é hasznos dolgok szokását nem baj ha átvesszük, de sajnos a rossz dolgok terjednek. Amerikában már felismerték, hogy a hamburgeres gyors étkezdék mennyire károsak, Európát állították példának. Erre mi átvesszük a rosszat......
Ezt én is utálom....

Edibedi   2012. április 28.

annak idején vettem ilyen ételt, de rosszul lettem tőle. aztán megfogadtam, soha többet. rájöttem, h mégsem jó. ha enni szeretnék, akkor megcsinálom magamnak. de ezt is ritkán. amikor rosszul lettem, ki tudja, mikori volt a hús.

tacsifoto   2012. április 28.

Hát igen, a nem otthon készített kajának megvan ez a kockázata. Jó múltkor én egy nem is rossz vendéglő kosztjától lettem rosszul. Valami romlott volt benne....

tacsifoto   2012. május 05.

Jutka: miért ne4m kaptál be egyet? Ez elfogyhatatlan.)))

tacsifoto   2012. május 06.

Ó, Te szegény+ Bár az édességet mostanában én is megszorítom egy kicsit. Még a kávét is cukor nélkül iszom.

Vinelandjutka   2012. május 06.

Ne sajnálj. azért van hogy augusztusban tudjak mindent enni-inni és Veled mulatni!!!!!!

Mária képei   2012. május 06.

tacsi tegnap Kassán ettem habos rolót az Andrássy palotában lévő cukrászdában ,előtte pedig Kőszegen sok sok évvel ezelőtt

tacsifoto   2012. május 07.

Mária, akkor ez azt is jelenti, hogy túra volt:)))))

Edibedi   2012. május 07.

tegnap mikor lent voltam, érdeklődtem az egyik üzletsoron található sütőde üzletben, h sütnek ilyet. de elekseredésemre, sajnos nem.

tacsifoto   2012. május 07.

Edibedi, az ilyesmit cukrászdában kell keresni. Ez a fotó is egy cukrászda hűtőpultjánál készült.

Edibedi   2012. május 07.

nem kávézom, de a kávé akkor a legfinomabb, ha nincs benne semmilyen cukor, v édesítőszer. akkor megadja a kávé eredeti keserű ízét. tudom, sokan nem szeretik így a kávét. én kostóltam, és nagyon finom volt. csak azért nem iszom, mert koffein érzékenységem van. kiütéseim lesznek tőle.

tacsifoto   2012. május 07.

Jól teszed, ha nem iszol, az is csak egy hülye káros szenvedély. Állítólag csontritkulást okoz. Én hála Istennek a kávéra nem vagyok allergiás, pedig amúgy szinte mindenre.
Kávézok (sajnos) de igyekszem kordában tartani. Én is cukor nélkül iszom, egy kevés tejjel. Délután már nem, mert akkor nem tudok aludni éjjel. Egyébként sem nagyon...

Edibedi   2012. május 07.

tacsi: nagyon szépen köszönöm a tippet. megfogom keresni valamelyik cukrászdát mert nagyon szeretem.

ezt nem tudtam, h a kávé csontritkulást okoz. ezt az információt is köszönöm. de nem érint. a kávén kívül, még 1 valamire vagyok allergiás a parlagfűre. másra hálistennek, még nem. a parlagfű allergia, kb. 5-6 éve kezdödött.

Edibedi   2012. május 07.

persze ha megszabad kérdeznem, te hogy vagy?

tacsifoto   2012. május 07.

Én? Köszönöm jól. Azt kérdezed, mire vagyok allergiás? Tudja nyavalya. A vizsgálat szerint magára a ragtapaszra a legjobban, amivel felragasztották a vizsgálati anyagokat a bőrömre :D :D :D
Nikkelre, napraforgóra, mást nem tudtak kimutatni.

Edibedi   2012. május 08.

igen tacsi rád gondoltam. de nem arra értettem, hogy mikre vagy allergiás, hanem úgy, egyébként. az allergiát leszmámitva, örülök, hogy más bajod nincsen. az hogy jól vagy. hát ez tényleg nem a legjobb, hogy ennyi mindenre vagy allergiás. akkor neked, fémszíjas karórát sem igen szabadna felvenned. minden jókat kívánok neked.

Mária képei   2012. május 10.

ó tacsi fagyi túra előtte 3 gombócos,nagyon finom ott a fagyi is,
bevallom a rolóban csalódtam mert tojásfehérje habbal volt én tejszínnel szeretem

tacsifoto   2012. május 11.

És is.
De van ennél rosszabb is: a mesterséges hab, amit nem tudom, miből állítanak elő.
A mostani fiataloknak sajnos már nincs fogalmuk az eredeti ízekről, mert olyat már nem lehet sehol fellelni. Milyen a falusi vaj, az igazi tejszín, tejföl. Minden teljesen más lett, mint amikor még nem dúsították mesterséges anyagokkal, ízekkel, és főleg vegyszerekkel (gyomirtók, rovarirtók) stb.

Mária képei   2012. május 12.

tacsi habtejszínből még most is lehet finomat verni,hát igen az a házi vaj friss kenyérrel nagyon finom volt

tacsifoto   2012. május 12.

Mária, megmondom őszintén habtejszínt ma már csak a legritkább esetben veszek. Amíg még gyártottam saját gesztenyemasszát és abból készítettem a pürét, addig igen.

Bizony, a régi vaj igen finom volt....

Mária képei   2012. május 12.

tacsi ha jól emlékszem vidéken hideg vízben tartották,amikor kented vízcseppes volt

tacsifoto   2012. május 13.

Igen, leeresztették a kútba. Ez most is megvan. Sok kutat azért hagytak meg, hogy hűtőként szolgáljon.

tacsifoto   2012. május 13.

Persze írós vaj már nincs, én megvásároltam és megkóstoltam mindegyik fajtát, de köszönő viszonyban sincsenek a régi ízekkel....

Edibedi   2012. május 13.

A gyulai, vagy a paraszt kolbász sem már a régi, mint anno. Én mondjuk nem tudom, mert akkor még nem éltem csak hallomásból tudom.

tacsifoto   2012. május 13.

Edibedi: ez igaz, bár én a "békebeli" fajtát sem szerettem, ezt meg pláne nem....Csak a serpenyős burgonyához használom, és olyankor egy szeletet meg szoktam kóstolni.

Mária képei   2012. május 13.

tacsi elmúlt az is mint sok más , nosztalgia csokikat kóstoltam de nem találtam a régi ízt, azt hiszem a múlt soha nem tér ugyanúgy vissza

Mária képei   2012. május 13.

igen vízcseppes volt és az is igaz,hogy régen sok mindent a kútban hűtöttek,meg jó hideg pincékben,nekünk van egy szuper pincénk és az ott tárolt italoknak remek hőmérséklete van

tacsifoto   2012. május 14.

Így igaz. A mostani fiatalok pedig a jelenlegi ízeket és ételeket sírják majd vissza, mrrt nem valószínű, hogy a jelenleginél jobb lesz a helyzet....

Kedvencnek jelölték
Albumokban