Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot
márciusban, ilyen hasonlót sütött először apu. pedig, nem is szakács. elektró mérnők a szakmája. csak imád sütni főzni. bárcsak örököltem volna tőle. pedig én is próbálkoztam hasonlókkal.
Tényleg meg lehet sütni. Különös tehetség nem kell, de nagyon kell szeretni sütni-főzni és általában a konyhában lenni. Én túl sokat sütöttem-főztem életemben, belefáradtam....
tacsi: ezzel, nagyon is egyetértek veled! de nem ma kezdödött a gyors étkezde itt nálunk! teljesen átvették ezt az amerikai stílust! csak nem tudom, h minek! úgy látszik, a legtöbb ország, szeret ennek az országnak nyalizni! és ezt meg, nem birom!
esibedi.a jó é hasznos dolgok szokását nem baj ha átvesszük, de sajnos a rossz dolgok terjednek. Amerikában már felismerték, hogy a hamburgeres gyors étkezdék mennyire károsak, Európát állították példának. Erre mi átvesszük a rosszat......
Ezt én is utálom....
annak idején vettem ilyen ételt, de rosszul lettem tőle. aztán megfogadtam, soha többet. rájöttem, h mégsem jó. ha enni szeretnék, akkor megcsinálom magamnak. de ezt is ritkán. amikor rosszul lettem, ki tudja, mikori volt a hús.
Hát igen, a nem otthon készített kajának megvan ez a kockázata. Jó múltkor én egy nem is rossz vendéglő kosztjától lettem rosszul. Valami romlott volt benne....
nem kávézom, de a kávé akkor a legfinomabb, ha nincs benne semmilyen cukor, v édesítőszer. akkor megadja a kávé eredeti keserű ízét. tudom, sokan nem szeretik így a kávét. én kostóltam, és nagyon finom volt. csak azért nem iszom, mert koffein érzékenységem van. kiütéseim lesznek tőle.
Jól teszed, ha nem iszol, az is csak egy hülye káros szenvedély. Állítólag csontritkulást okoz. Én hála Istennek a kávéra nem vagyok allergiás, pedig amúgy szinte mindenre.
Kávézok (sajnos) de igyekszem kordában tartani. Én is cukor nélkül iszom, egy kevés tejjel. Délután már nem, mert akkor nem tudok aludni éjjel. Egyébként sem nagyon...
tacsi: nagyon szépen köszönöm a tippet. megfogom keresni valamelyik cukrászdát mert nagyon szeretem.
ezt nem tudtam, h a kávé csontritkulást okoz. ezt az információt is köszönöm. de nem érint. a kávén kívül, még 1 valamire vagyok allergiás a parlagfűre. másra hálistennek, még nem. a parlagfű allergia, kb. 5-6 éve kezdödött.
Én? Köszönöm jól. Azt kérdezed, mire vagyok allergiás? Tudja nyavalya. A vizsgálat szerint magára a ragtapaszra a legjobban, amivel felragasztották a vizsgálati anyagokat a bőrömre :D :D :D
Nikkelre, napraforgóra, mást nem tudtak kimutatni.
igen tacsi rád gondoltam. de nem arra értettem, hogy mikre vagy allergiás, hanem úgy, egyébként. az allergiát leszmámitva, örülök, hogy más bajod nincsen. az hogy jól vagy. hát ez tényleg nem a legjobb, hogy ennyi mindenre vagy allergiás. akkor neked, fémszíjas karórát sem igen szabadna felvenned. minden jókat kívánok neked.
És is.
De van ennél rosszabb is: a mesterséges hab, amit nem tudom, miből állítanak elő.
A mostani fiataloknak sajnos már nincs fogalmuk az eredeti ízekről, mert olyat már nem lehet sehol fellelni. Milyen a falusi vaj, az igazi tejszín, tejföl. Minden teljesen más lett, mint amikor még nem dúsították mesterséges anyagokkal, ízekkel, és főleg vegyszerekkel (gyomirtók, rovarirtók) stb.
Mária, megmondom őszintén habtejszínt ma már csak a legritkább esetben veszek. Amíg még gyártottam saját gesztenyemasszát és abból készítettem a pürét, addig igen.
Edibedi: ez igaz, bár én a "békebeli" fajtát sem szerettem, ezt meg pláne nem....Csak a serpenyős burgonyához használom, és olyankor egy szeletet meg szoktam kóstolni.
igen vízcseppes volt és az is igaz,hogy régen sok mindent a kútban hűtöttek,meg jó hideg pincékben,nekünk van egy szuper pincénk és az ott tárolt italoknak remek hőmérséklete van
Ági mama
Ági mama 2012. április 24.
Tacsi, így ebéd után azért veszek egyet.
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 24.
Ági, parancsolj, vegyél, azért hoztam:)))))
Ági mama
Ági mama 2012. április 24.
Köszönöm, ilyet már nagyon, nagyon régen nem ettem. Azt hiszem habrolónak hívják ezt a sütit.
tippcsi
tippcsi 2012. április 24.
Nyam-nyam fini, az egyik kedvencem. :)
nevetnijo
nevetnijo 2012. április 24.
nagyon csábító, veszek is egyet :)))
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 24.
Tippcsi, nevetnijó, vegyetek, egyetek, had nőjön a begyetek!!!!!
Ági, igen ez a habroló, a mi városunkban az ős Soproniak Samrolninak hívják. Tulajdonképpen ugyanaz, csak németül.
bokamari
bokamari 2012. április 24.
Nagyon szeretem!!
Köszi!!!!!
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 25.
Mari, jó, hogy benéztél, van még bőven, vegyél.....
bokamari
bokamari 2012. április 25.
Köszönöm!
Jöttem ám!!
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 25.
Gyere Mari, ez kifogyhatatlan habroló.....
bokamari
bokamari 2012. április 25.
Bevallom még egyet lefekvés előtt elvittem!!:)))
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 26.
Egészségedre.
iiilona
iiilona 2012. április 26.
Tacsi, finom és jó is. Nagy kedvenc!
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 26.
Lehet idejárni nassolni....
Edibedi
Edibedi 2012. április 26.
tacsi ne kínozz! imádom ezt a finomságot!
Edibedi
Edibedi 2012. április 26.
márciusban, ilyen hasonlót sütött először apu. pedig, nem is szakács. elektró mérnők a szakmája. csak imád sütni főzni. bárcsak örököltem volna tőle. pedig én is próbálkoztam hasonlókkal.
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 26.
edibedi: távol áll tőlem, hogy kínozzalak:)))))
Tényleg meg lehet sütni. Különös tehetség nem kell, de nagyon kell szeretni sütni-főzni és általában a konyhában lenni. Én túl sokat sütöttem-főztem életemben, belefáradtam....
Mária képei
Mária képei 2012. április 26.
nagyon szeretem
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 27.
Mária, akkor vegyél:))))))
Edibedi
Edibedi 2012. április 27.
tacsi: tudom h nem állt szándékodban. csak a fotó, látványa hozta ki belölem.
szoktam főzni, csak nem vagyok olyan tehetséges, mint a szüleim. ez van. jobb már, nem leszek.
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 27.
edibedi: a főzés teljesen ki fog menni a divatból.
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 27.
edibedi: a főzés teljesen ki fog menni a divatból.
Edibedi
Edibedi 2012. április 27.
észrevettem. sokan inkább, a gyors kajákat, vagy más éttermekbe mennek.
Mária képei
Mária képei 2012. április 27.
köszönöm nagyon friss és finom
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 27.
edibedi: igen, a gyors kaja lesz a fő divat, bár az nem mindig egészséges.
Mária, itt rengeteget sütnek és nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna......
Edibedi
Edibedi 2012. április 27.
tacsi: ezzel, nagyon is egyetértek veled! de nem ma kezdödött a gyors étkezde itt nálunk! teljesen átvették ezt az amerikai stílust! csak nem tudom, h minek! úgy látszik, a legtöbb ország, szeret ennek az országnak nyalizni! és ezt meg, nem birom!
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 27.
esibedi.a jó é hasznos dolgok szokását nem baj ha átvesszük, de sajnos a rossz dolgok terjednek. Amerikában már felismerték, hogy a hamburgeres gyors étkezdék mennyire károsak, Európát állították példának. Erre mi átvesszük a rosszat......
Ezt én is utálom....
Edibedi
Edibedi 2012. április 28.
annak idején vettem ilyen ételt, de rosszul lettem tőle. aztán megfogadtam, soha többet. rájöttem, h mégsem jó. ha enni szeretnék, akkor megcsinálom magamnak. de ezt is ritkán. amikor rosszul lettem, ki tudja, mikori volt a hús.
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 28.
Hát igen, a nem otthon készített kajának megvan ez a kockázata. Jó múltkor én egy nem is rossz vendéglő kosztjától lettem rosszul. Valami romlott volt benne....
Zsazsa anyo
Zsazsa anyo 2012. április 28.
Ez nagyon guszta!!!
tacsifoto
tacsifoto 2012. április 29.
Zsazsa: mert nem én sütöttem:)))))
Vinelandjutka
Vinelandjutka 2012. május 05.
Csorogam a nyálam, ahogy a képet nézem
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 05.
Jutka: miért ne4m kaptál be egyet? Ez elfogyhatatlan.)))
Vinelandjutka
Vinelandjutka 2012. május 06.
Diétázom!
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 06.
Ó, Te szegény+ Bár az édességet mostanában én is megszorítom egy kicsit. Még a kávét is cukor nélkül iszom.
Vinelandjutka
Vinelandjutka 2012. május 06.
Ne sajnálj. azért van hogy augusztusban tudjak mindent enni-inni és Veled mulatni!!!!!!
Mária képei
Mária képei 2012. május 06.
tacsi tegnap Kassán ettem habos rolót az Andrássy palotában lévő cukrászdában ,előtte pedig Kőszegen sok sok évvel ezelőtt
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 07.
Mária, akkor ez azt is jelenti, hogy túra volt:)))))
Edibedi
Edibedi 2012. május 07.
tegnap mikor lent voltam, érdeklődtem az egyik üzletsoron található sütőde üzletben, h sütnek ilyet. de elekseredésemre, sajnos nem.
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 07.
Edibedi, az ilyesmit cukrászdában kell keresni. Ez a fotó is egy cukrászda hűtőpultjánál készült.
Edibedi
Edibedi 2012. május 07.
nem kávézom, de a kávé akkor a legfinomabb, ha nincs benne semmilyen cukor, v édesítőszer. akkor megadja a kávé eredeti keserű ízét. tudom, sokan nem szeretik így a kávét. én kostóltam, és nagyon finom volt. csak azért nem iszom, mert koffein érzékenységem van. kiütéseim lesznek tőle.
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 07.
Jól teszed, ha nem iszol, az is csak egy hülye káros szenvedély. Állítólag csontritkulást okoz. Én hála Istennek a kávéra nem vagyok allergiás, pedig amúgy szinte mindenre.
Kávézok (sajnos) de igyekszem kordában tartani. Én is cukor nélkül iszom, egy kevés tejjel. Délután már nem, mert akkor nem tudok aludni éjjel. Egyébként sem nagyon...
Edibedi
Edibedi 2012. május 07.
tacsi: nagyon szépen köszönöm a tippet. megfogom keresni valamelyik cukrászdát mert nagyon szeretem.
ezt nem tudtam, h a kávé csontritkulást okoz. ezt az információt is köszönöm. de nem érint. a kávén kívül, még 1 valamire vagyok allergiás a parlagfűre. másra hálistennek, még nem. a parlagfű allergia, kb. 5-6 éve kezdödött.
Edibedi
Edibedi 2012. május 07.
persze ha megszabad kérdeznem, te hogy vagy?
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 07.
Én? Köszönöm jól. Azt kérdezed, mire vagyok allergiás? Tudja nyavalya. A vizsgálat szerint magára a ragtapaszra a legjobban, amivel felragasztották a vizsgálati anyagokat a bőrömre :D :D :D
Nikkelre, napraforgóra, mást nem tudtak kimutatni.
Edibedi
Edibedi 2012. május 08.
igen tacsi rád gondoltam. de nem arra értettem, hogy mikre vagy allergiás, hanem úgy, egyébként. az allergiát leszmámitva, örülök, hogy más bajod nincsen. az hogy jól vagy. hát ez tényleg nem a legjobb, hogy ennyi mindenre vagy allergiás. akkor neked, fémszíjas karórát sem igen szabadna felvenned. minden jókat kívánok neked.
Mária képei
Mária képei 2012. május 10.
ó tacsi fagyi túra előtte 3 gombócos,nagyon finom ott a fagyi is,
bevallom a rolóban csalódtam mert tojásfehérje habbal volt én tejszínnel szeretem
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 11.
És is.
De van ennél rosszabb is: a mesterséges hab, amit nem tudom, miből állítanak elő.
A mostani fiataloknak sajnos már nincs fogalmuk az eredeti ízekről, mert olyat már nem lehet sehol fellelni. Milyen a falusi vaj, az igazi tejszín, tejföl. Minden teljesen más lett, mint amikor még nem dúsították mesterséges anyagokkal, ízekkel, és főleg vegyszerekkel (gyomirtók, rovarirtók) stb.
Mária képei
Mária képei 2012. május 12.
tacsi habtejszínből még most is lehet finomat verni,hát igen az a házi vaj friss kenyérrel nagyon finom volt
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 12.
Mária, megmondom őszintén habtejszínt ma már csak a legritkább esetben veszek. Amíg még gyártottam saját gesztenyemasszát és abból készítettem a pürét, addig igen.
Bizony, a régi vaj igen finom volt....
Mária képei
Mária képei 2012. május 12.
tacsi ha jól emlékszem vidéken hideg vízben tartották,amikor kented vízcseppes volt
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 13.
Igen, leeresztették a kútba. Ez most is megvan. Sok kutat azért hagytak meg, hogy hűtőként szolgáljon.
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 13.
Persze írós vaj már nincs, én megvásároltam és megkóstoltam mindegyik fajtát, de köszönő viszonyban sincsenek a régi ízekkel....
Edibedi
Edibedi 2012. május 13.
A gyulai, vagy a paraszt kolbász sem már a régi, mint anno. Én mondjuk nem tudom, mert akkor még nem éltem csak hallomásból tudom.
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 13.
Edibedi: ez igaz, bár én a "békebeli" fajtát sem szerettem, ezt meg pláne nem....Csak a serpenyős burgonyához használom, és olyankor egy szeletet meg szoktam kóstolni.
Mária képei
Mária képei 2012. május 13.
tacsi elmúlt az is mint sok más , nosztalgia csokikat kóstoltam de nem találtam a régi ízt, azt hiszem a múlt soha nem tér ugyanúgy vissza
Mária képei
Mária képei 2012. május 13.
igen vízcseppes volt és az is igaz,hogy régen sok mindent a kútban hűtöttek,meg jó hideg pincékben,nekünk van egy szuper pincénk és az ott tárolt italoknak remek hőmérséklete van
tacsifoto
tacsifoto 2012. május 14.
Így igaz. A mostani fiatalok pedig a jelenlegi ízeket és ételeket sírják majd vissza, mrrt nem valószínű, hogy a jelenleginél jobb lesz a helyzet....
Mária képei
Mária képei 2012. május 14.
tacsi azért a Mama és Nagymama főztjét szeretik