_
Testvérek  (1917)
  • 2011. júl. 17.
  • 1146
  • 5
  • 19
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

iiilona   2011. augusztus 01.

Tacsi, megható, régi kép. Gondolom, az egyik, a fess fiatalemberek közül, nagyapád. Nem találgatok.

tacsifoto   2011. augusztus 01.

Nem, Édesanyám bátyjai, mind a három jóval idősebb volt nála.

iiilona   2011. augusztus 01.

Azért gondoltam, mert édesapám 1920-ban születetett,és nagyapámék is hasonló beállítással voltak fotózva,

tacsifoto   2011. augusztus 01.

Igen, Édesanyám, és a legidősebb fivére között 15 év korkülönbség volt.

iiilona   2011. augusztus 01.

...édesapámék is négyen volt testvérek, a nagyobbik fivére 10 évvel volt idősebb.

tacsifoto   2011. augusztus 01.

Édesanyámék nyolcan voltak testvérek: Négy fiú és négy lány. A négy fiú az idősebb, utána egy hosszú szünet, aztán jött négy lány. Szép nagy család volt. Sokan voltunk és vagyunk unokatestvérek és nagyon szeretjük egymást.

franszoá   2013. március 09.

Tacsi: aki középen áll, az lenne a huszárkiképző ?
Sopfonban fényképezték vagy Pápán ?

tacsifoto   2013. március 09.

Nem, ő a három legidősebb fia. Aki áll, az éppen katona volt az első világháborúban. Egyik gyermeke sem folytatta a katonai pályát, szerinte az őrmesteri virtust csak a lányai örökölték (a férjükkel szemben)

tacsifoto   2013. március 09.

A felvétel Sopronban készült, mert akkor már visszaköltözött a család a szülővárosba. Annyian voltak testvérek, hogy a legidősebb és legfiatalabb gyerek között emberöltőnyi lett a különbség:)

franszoá   2013. március 09.

:))
És őróla nincs képed?
Ajánlom a sárváriakat ismét - nagy foto-archimuvuk is van-és lovasverseny trófeák, tárgyak tómege.Középpontban a lovaskultúrával, így a találatjelző hamar megszólalhat !
Nálunk is hasonló a helyzet, apai ágon- az utolsó két hivatásos huszár az ük-és a szépapám voltak Aradon.(de a széppapa Breslau-ból jött, Brescia városában szerzett feleséget, úgyhogy elégérdekes génkeveredéssel rendelkezem.)

tacsifoto   2013. március 09.

De, kettő van, csak nem fotogén felvételek.
Meg fogom nézni azt a bizonyos sárvári micsodát, nagyapám adatait tudom. Érdekes, hogy ő volt katona, mégis a nagymamám származott igazi katona családból. Akkor velem együtt Te is "vérmagyar" vagy:)

franszoá   2013. március 09.

A vérmagyar az egy fikció a sok betelepítés miatt, de azért van "turáni" gén is, fóleg az anyai ágon (Erdély).Török, tatár, orosz katonaság is itt hagyta a "névjegyét" - az tuti.
Amig fiatal az ember, kevésbé érdeklik az ősei és ezen a kultúrkörön a dédszülők is már ködbe fulladnak a többségnél és ezt is nevelték a kisemberbe, hiszen az a "kutyabőrös" réteg allűrje.( igaz ók meg sznobériát csináltak belőle) Sopron igazi polgári város volt mindig, bar voltak palotái a nemességnek is (nem sorolom, úgyis tudod)

tacsifoto   2013. március 09.

Anyai ágon a családfánkat az 1700-as évekig sikerült nyomon követni.Apai ágon még messzebb, a szálak a burgenlandi Andau községig vezetnek.
Közel s távol mindenki német származású.... Gregory Peck is ebből a családból származik.

franszoá   2013. március 09.

Annyira ne légy biztos, mert ez csak egy 300 evnyi fenycsóva a sötétbe.
G.Peck egy jó kiállású, hórihorgas szinész volt , aki mindig a jó oldalt képviselte.Amellet, hogy a nők állvanya volt.Én azt hittem,! hogy ír származású volt a párbajhős.
A vadnyugati filmeket régen jobban kedveltem (Mc channa aranya is Peck úr főszereplésevel ment)
A nagy lovasjeleneteket élveztem, hiszen Cooper-regényein nőttünk fel.Magyar analógia Ruzsa Sándor és Tenkes kapitány, a remek Zenthe Ferenccel.Ha annyi pénzünk lenne mint Holywood-nak, bóven lepipálhatnank az amikat-olyan gazdag és "harcos" a tórténelmünk.
Oszter Sanyi itt lakik az utcánkban egy szép régi villában, ő amúgy győri születésjű.A Tordy Gézával is összefutottam már egy kózeli boltban-ót is kedvelem, de fóleg Sztankait !

tacsifoto   2013. március 09.

Hiába érvelsz, Gregory Peck mégis egy idol számomra. É nem vagyok annyira vérmagyar, tudok másokért is lelkesedni....

tacsifoto   2013. március 09.

Ja, és egyébként Tordy Gézát kifejezetten utálom, egyszer ügyfelem volt a bankban, ne tudd meg, micsoda nyegle hangon intézkedett....undorító volt. Sajnos Bessenyei Ferenc is az ügyfelem volt, senkinek nem kívánom azt az üvöltést,, amit rendezett... az elszenvedett sokktól aznap este megszületett a kisfiam, 1 hónappal korábban a kelleténél.....

franszoá   2013. március 10.

Ja, ez egy érdekes dolog a szinesz teljesitménye és a privat formája.A népszerüség a fejúkbe szokott szállni és nem őszinték, ellenben hiú a legtöbb. Tordy-val volt egy sztorim és bizonyitja, hogy lehet valami "baj" a viselkedésével időnként valóban.Majd megírom később.Az idegi túlterheltséget, a "felspannoltságot" - ha érted mire gondolok-azért be kell számitani.Még megemlíteném Honthy Hannát, mint hiresen raplis primadonnát, aztán már be is fejeztem a szinész témát.A Peck Gregort egyébként kedvelem, de attól te még utáld nyugodta a Tordy-t én nem haragszom érte- külónben is késón van már és az nem egészséges !

franszoá   2013. március 10.

Tacsk: ha Nagyapád miatt - aki úgy gondolom Nádasdy-s lehetett - el akarod olvasni az ezred krnikáját, akkor 2 modon találod meg.
Vagy beirod a Googlebe : Kubinszky Jenő : A m.kir.Nádasdy -, vagy a SOPSZEM 1995-3 számában olvasod (digitalizált, nem kell kónyvtárba menni)
Údv,
Franszoa

tacsifoto   2013. március 10.

Köszi a tájékoztatásokat.
Az életkorom alapján akár Hontyh Hanna is lehetett volna az ügyfelem ,de szerencsére nem volt az...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban