_
Játékország -Csiri faliszőnyege (foltvarrás)
  • 2011. máj. 30.
  • 1591
  • 7
  • 19
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A fali szőnyeg csiri40 remekműve
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/20
ISO: 125
Készült: 2011. máj. 30. 16:30
Kevesebb
Több

Ági mama   2011. május 31.

Csak gratulálni tudok ehhez a hatalmas munkához Csirinek. Aki próbálkozott már foltvarrással, az tudja,hogy ebben a faliszőnyegben hatalmas munka van.
Fantázia, precizitás, játékosság, jó ízlés, végtelen türelem és szeretet.
Ez a fali szőnyeg nagy szeretettel készűlt, látszik rajta.
Tacsi, a fotód is nagyon jó, köszönet, hogy bemutattad a kiállítás érdekes darabjait.

tacsifoto   2011. május 31.

Ági köszönöm, még ma elküldöm Csirinek az albumot. Én csak ámultam-bámultam ezen a kiállításon, hogy mire képes egy pár ügyes kéz. Szerencsém volt, mert Csiri volt a tárlatvezetőm, és részletes aprólékossággal elmagyarázta melyik munka hogyan készült.

A Játékország faliszőnyeget Csiri szeptemberben kezdte el varrni, és mostanra készült el vele. Gondolhatod micsoda meló. Én színek kavalkádján, ragyogásán voltam teljesen elképedve. Sajnálhatod, hogy nem életben láthattad.

Ági mama   2011. május 31.

Tacsi, tényleg sajnálom, hogy ezt a kiállítást nem láttam. Itt nálunk is van két foltvarró szakkör és a kiállításukra elszoktam menni gyönyörködni a munkáikban. Az egyiknek két hónapig én is tagja voltam, míg beteg nem lettem. Aztán mivel akkor olyan sulyos állapotban voltam, azt hittem soha nem épülök fel elköszöntem tőlük, de az én munkáimat is kiállították, ezek voltak a textil virágos párnák és drapériák. Igaz, hogy nem a szakkör keretein belűl varrtam, hanem azt megelőzően, de olyan sikeresek voltak, hogy a németek még el is jöttek, mert megakarták venni. Nem adtam, mert nem biztam magamban, hogy valaha is fogok még tudni varrni. Most már megint terveim vannak a varrással.

tacsifoto   2011. június 01.

Ági, Te annyira tehetséges vagy, el tudom képzelni, ha Neked varrással kapcsolatos terveid vannak, akkor sikerülni is fog.

Mindenkit csodálok, akinek van tehetsége türelme és kitartása ilyen hatalmas és igényes munkákhoz.

Ági mama   2011. június 01.

Tacsikám ez valóban türelem kérdése. A lányom még egy gombot sem varrt még fel. Egyszerűen más beállítottságu.
Mindenkinek máshoz van adottsága.
Neked a természethez a természetjáráshoz, a turizmushoz van vonzódásod. A fotóidból a természet szeretete tükröződik. Ez nagyon becsülendő.
Ahányan vagyunk annyi félék. Ettől lesz kerek a világ!
A lényeg, hogy egymást így becsüljük meg, igy fogadjuk el, mindenkiben meglátni a jót!

tacsifoto   2011. június 01.

Ági: igazad van.
Anna: látom, Te máris birtokba vetted Csiri játékvilágát:))))
Ezt mondhatjuk próbajátéknak is.

Ági mama   2011. június 01.

Ez a fali kép csakis kisfiunak készűlhetett, tele minden féle járművel Légi földi, vízi. Hihetetlen gazdag fantázia világ.
Anna ebben a békés mesevilágban még gondolni sem mernék kényszer leszállásra!
De ha mégis, Csiri gondolt erre is -megelőzendő-, itt vannak a tűzoltók!

anna schwelung   2011. június 01.

Ági mama:igazad van!...de pontosan a tűzoltóautó miatt írtam mindezt. A mesevilágban is meghibásodhat a technika...

tacsifoto   2011. június 01.

Ó Ági: az én Éduám rengetegszer játszik olyat, hogy baleset vón, jön a rendőrség, tűzoltók, mentők. már régen felfigyelt a "nénó" autókra. Az ő kis baleseteiben max. beüti a lábát valaki.... Teljesen ártalmatlan játék. Akkor ő jön és mindig meggyógyítja.a betegeket, baleseteseket.

Ági mama   2011. június 01.

Igen Anna, az a mesében is előfordulhat!
Remélem Csiri majd elmondja, hogy a kis unokája milyen mesét költ a kép láttán.

Ági mama   2011. június 01.

Tacsi, akkor Édua, már tudja is, hogy mi szeretne lenni. Dorcika még sohasem játszott ilyet.

tacsifoto   2011. június 01.

Azt azért nem hiszem, de nagyon szeret gyógyítóst játszani. Megkérdezi mi fáj, aztán letakarja egy kis zsebkendővel és azt mondja: meggyógyultál. Meg a játékait is gyógyítgatja.

traxi50   2011. június 01.

Pulzus televízióban láttam amint fotózgatsz és Csirit is felismertem!!!

tacsifoto   2011. június 02.

traxi: tényleg? Észre sem vettük, hogy valaki filmez bennünket, úgy elmerültünk a szakmai megbeszélésben.

Nem tudod, megismétlik ezt a műsort? És ha igen, mikor?

csiri40   2011. június 06.

Én meg csak ámulok-és bámulok, mi mindent hoztatok ki a faliképből. Aranyosak vagytok. Az én kis 3 és fél éves Gergő unokám, amikor meglátta a faliszőnyeget, az első megjegyzése természetesen a vonat volt, a második pedig, hogy emberek is vannak a buszban, és van buszvezető is....Mivel ilyen aprólékosan szemügyre vettétek a képet, örülök, hogy egy valami még Anna szemét is elkerülte, az, hogy a forgalmi tiltó tábláról lemaradt a felkiáltó-jel....!!!!!! Pótolni fogom, mert ha ti nem is a gyerekek szeme mindent lát, és ők a nagy kritikusok....Ági mamának meg üzenem, hogy a mi csoportunkban két olyan tag van, akinek a foltoskodás terápia, a szó legszorosabb értelemben,.. Az egyik kemós, de a legtöbb munka az ő keze közül kerül ki... elmondása szerint, amikor az anyagokat válogatja, szabja varrja, eszébe sem jut a baja, és igaz az, hogy az agyban minden lejátszódik, rendszereződik, és aki nem gondol örökösen a bajára, annak a megadatott életében még szép napok is vannak.....

csiri40   2011. június 06.

Apropó! Én megpróbáltam a pulzus TV archívumából életre kelteni ezt a műsort, de nem fogadja el a dátumot, amit én szeretnék behozni, csak az ő általa kijelölt napokat lehet visszamenőleg megnézni..Ha valaki esetleg jelzi, hogy mit csinálok rosszul, megköszönném....

Ági mama   2011. június 06.

Csirikém, teljesen igazad van abban, hogy ez egy terápiának is felfogható. Magam is tudom, ha valamihez hozzákezdek, akkor felőlem lehet égzengés- földindulás nem veszem észre, minden bajomat-bánatomat elfelejtem arra az időre...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban