_
Tűzcsap és ál-norton kút
  • 2011. júl. 30.
  • 3358
  • 0
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Faterphotónak szeretettel: lehet, hogy a képen látható tűzcsap kis hazánk legnyugatabbra lévő tűzcsapja, Óbrennbergben leltem rá egy nortonkút társaságában. Még majd Hermesre is elmegyek, az még pár száz méterrel nyugatabbra van, ha ott is találok ilyet, akkor ennek a tűzcsapnak a rekordja megdől, de mindenképpen Sopronban marad.
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/320
ISO: 100
Készült: 2011. júl. 30. 10:50
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. július 30.

Nagyon szívesen. Tulajdonképpen egy óriás kocsányos tölgyfa fotózása miatt gyalogoltam Óbrennbergbe. Mikor megláttam a tűzcsapot, azonnal Rád gondoltam: hoppá, ezt Fat részére meg kell örökíteni.

tacsifoto   2011. július 30.

Fat: az még fent sincs az indán. Most nézegetem, hogy melyiket tegyem fel, de lehet, hogy kettőt kell, egyik lombozattal (majdnem az egész temetőt leárnyékolja, másik csak a törzs lenne. Felvétel készült jó néhány.

kamu   2011. augusztus 01.

Jó a kép, de (nem akarok undok lenni, bár akaratomon kívül az leszek) én egy tüzcsapot látok, látok egy ivóvíz "kutat" ( mert ez csak egy csap) de nem látom a Norton kutat.

kamu   2011. augusztus 01.

Vert kút (Norton kút)

A Norton-kút tömör heggyel felszerelt, a vízadó réteg szintjén perforált acélcső, melyet veréssel hajtanak le a vízadó rétegbe
stb.

tacsifoto   2011. augusztus 01.

kamu: mit képzelsz, mindenki mérnök?
Én ilyen tudományosan nem tudom meghatározni a Norton kutat, csak a fazonja alapján írtam ezt. Meg is nyomtam. A nyomástól víz jött ki a csőből. Akkor ez mi?