_
Nádfedeles hétvégi ház a Fertő tón
  • 2011. aug. 14.
  • 1339
  • 6
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/640
ISO: 100
Készült: 2011. aug. 14. 15:20
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. augusztus 14.

Ez igaz.... Inkább egy cég üdülője, vagy hétvégi háza cölöpökön....

Ági mama   2011. augusztus 14.

Láttam én, hogy nem igen kunyhó!
Mindíg szerettem a nádtetőt. Valamikor a mi kis otthoni házunk is nádtetős volt. Sokat kellett javítgatni, aztán divatba jött a cserép, meg aztán praktikusabb is volt..

tacsifoto   2011. augusztus 15.

Hangulatos lehetett és megvolt az előnye, hogy a meleget és a hideget egyaránt távol tartja. Ki is javítom a kép címét, mert tényleg nem kunyhó.

Ági mama   2011. augusztus 16.

Igen, én szerettem, mert abban a házban születtem, ott nőttem fel, 2004-ban kellett megválni tőle, többet nem tudtam mondani, hogy megyünk haza! Nem volt kihez!
Azóta már többször gondoltam, hogy ha megyünk a temetőbe arra megyünk és készítek róla egy fotót. Azt mondják, hogy még mindíg ugyanolyan, az uj tulaj nem csinált rajta semmi változtatást.

tacsifoto   2011. augusztus 16.

Ági: feltétlenül fotózd le. én ezt nem ígérhetem, mert gyermekkori otthonomat az 1960-as évek közepén lebontották, és annak a helyén lett a városi piactér.

Ági mama   2011. augusztus 16.

Sajnálatos dolog, hogy Te már nem láthatod.
Érzelmileg még az is köt hozzá, hogy Édesapám saját kezével vetette hozzá a vályogot, a kert végén levő völgyből és saját maga építette.

tacsifoto   2011. augusztus 16.

Feltétlenül fotózd le. Bár én is megtettem volna. Bár egy pár fotót készítettem, de a városi nyomorlakások nem olyan "romantikusak"

Ági mama   2011. augusztus 16.

Az az igazság, mikor benne laktunk egyáltalán nem éreztem romantikusnak. Igen szegényes házikó volt.
Komfortosítva igazán soha nem lett.
Gémeskut a mezsgyén, mert igy két család használhatta. Nyáron az volt a hűtőnk is. Rakott tűzhely, kemence, minden ami most igazán divatos, nosztalgikus. Nekem az a komoly valóság volt.

tacsifoto   2011. augusztus 17.

Elhiszem, mindennel úgy van, hogy előbb-utóbb nosztalgiává válik. De most már összkomfortosítják, nem döngölt padló van, meg vályog stb. hanem a legfinomabb, legmodernebb anyagok. A gémeskút pedig csak díszlet.

Mint természetjáró sokszor aludtam ilyen helyeken (m9i nem szállodákba járunk) és bizony még nehézlégzést is kaptam néha a dohosságtól és a nehéz szagoktól.

csiri40   2011. augusztus 17.

Nekem is megpiszkáltátok a szívem csücskét.... jó néhány évvel ezelőtt a gyerekek rávettek, hogy nézzük meg a nagypapa házát Röjtökmuzsajon , / amelynél ráismertem Ágiék házára / , ugyanis anno kisódisként lemondtam róla, unokatestvérek javára. No, ők eladták... német tulaj.... mit mondjak.... a régi hangulatból semmi, de semmi nem maradt... mára meg már az emlék is halványul...... tacsi köszi.....

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban