_
Békakirályfi otthona
  • 2011. máj. 19.
  • 829
  • 1
  • 32
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/50
ISO: 100
Készült: 2011. máj. 19. 08:52
Kevesebb
Több

Ági mama   2011. május 19.

Tacsi, odaküldöm a békáimat, mert már lépni sem lehet tőlük annyi van itt.
Bár azt hiszem ezek nem szeretik a vizet, mert eső után jöttek elő, de csak óvatosan kell közlekedni.

Ági mama   2011. május 19.

Egyet sikerült lefotózni, mondtam neki vegye fel az irányt
induljon!

tacsifoto   2011. május 19.

Jöhet mind, szerintem ebben a nagy, elhagyott tóban mind el fog férni.:)))))

Bennünket meg a csigák visznek az őrületbe.

Ági mama   2011. május 19.

Már elindítottam. Annyira zavaróak, hogy nem lehet tőlük lépni, mert olyan kiszámíthatalan irányban ugra-bugrálnak. Iszonyu sokan jöttek elő most a délutáni esőtől..

Ági mama   2011. május 19.

A csigák valamennyire lassubbak, kiszámítható utvonallal.
Bár nem tudom melyik a rosszabb. Azt hiszem maradjanak a békák, mert a csiga meg minden friss hajtást megeszik.

kamu   2011. május 19.

Hát Ági mama, szerencsés helyen laksz.
Jön, megy a vacsora, csak el kell kapni, és kirántani, vagy megvárni míg belemászik a fazékba..............

Mások ezért drága pénzt adnak

tacsifoto   2011. május 20.

Nicsak Ági! Kamu jelentkezett, hogy szívesen enne rántott békacombot. Kamunak nem probléma, ha a neje erre nem hajlandó, istenien tud kirántani.....

Ági mama   2011. május 20.

Kamu, innen lehet vinni, én ingyen adom a vacsorához őket!
Azért ezeket mégsem ajánlanám, mert ugy tudom, hogy csak a kecskebéka-combot rántják ki.
A szomszédban van kecske, nekem meg van béka, de hol a comb?

kamu   2011. május 20.

Amikor lennt horgásztam a Tiszán. a parti fűzfákról ráztuk le az érett kecskebékákat. És tényleg annak a combját rántják ki.
( Kecskebéka felmászott a füzfára.........)
(Egyébként a combot vidéken a füstölőben tartják, onnan viszik el a füstik)

tacsifoto   2011. május 21.

Kamu, ínséges időkben , mint amilyen mostanában is van, nem kell olyan válogatósnak lenni. Megtesz a levelibéka is. Legfeljebb egy kisit kisebb, több combot kell panírozni.

Ági mama   2011. május 21.

Kamu, azt hiszem sem füstölve sem, anélkül nem kaptam a békacomb evéshez kedvet.. Maradok a halaknál, de csak akkor, ha nem nekem kell megpuccolni. Amugy talán soha nem ennék.
Tacsi, volna szived a gyönyörű kis leveli békákat feláldozni?

tacsifoto   2011. május 21.

Nekem nem, de gondoltam, hátha kamu kedvet kap hozzá. Én még akkor sem enném, ha fizetnének érte.

Ági mama   2011. május 21.

No akkor csak maradjanak, hasznosak és nálam jó világ van rájuk. Már nem is félnek tőlem.

kamu   2011. május 21.

A kis zöld levelibéka védett állat. ( és különben is kicsi)
A kecskebéka. az igen, az jó lehet, egyszer majd megkóstolom, mert eddig csak hallottam róla

tacsifoto   2011. május 22.

Ági: de ez a "nem félünk a farkastól" nem kölcsönös, mert Te azért félsz tőlük, igaz?

tacsifoto   2011. május 22.

kamu: anyai nagypapánk, aki sokáig katonáskodott Olaszországban, szerette a békahúst. Ómama külön edényt tartott erre a célra. Elkészítette neki, de sosem kóstolta meg, sőt, a békacomb sütő edényt nem engedte a konyhaszekrénybe rakni, valahol külön tárolta:)))))

kamu   2011. május 22.

A rokonod nem akarja elhinni, hogy az Öreg szerette a békcombot.
Majd alkalmasint erősítsd meg neki.
Köszike

tacsifoto   2011. május 22.

A rokonom nem hisz Neked?
Ez legalább akkora probléma, mint az, hogy Ópapa békacombot evett. A rokonom olvassa el az írásomat, eskü alatt vallom, hogy ezt mesélte az Anyukám. .

Ági mama   2011. május 22.

Tacsi, nem félek tőlük, csak valahogy nem szeretnék hozzájuk érni.
Kamu én már ettem békacombot -tudtomon kívűl-, finom rántott csirke íze volt. Megjegyzem, ha tudtam volna, akkor nem eszem meg.

tacsifoto   2011. május 22.

Én ugyanígy voltam annak idején a csigalevessel. Nagyon ízlett, de amikor utólag megtudtam, hogy mit ettem, hogy is mondjam, enyhe rosszullét fogott el.

Ági mama   2011. május 22.

Azt el is hiszem. Belegondolva, hogy már az a nyálkás utvonaluk sem bizalomgerjesztő, hát még megenni! Jajj!

kamu   2011. május 22.

Én pont így voltam a polippal az Adrián, a Jugoszláv tengerparton
Az asztaltársaim odaadták amikor felvilágosítottam őket, hogy amit enni akarnak az valószínü polip.
Nagyon fínom volt, pedig régen volt, Akkoriban a dínár valuta volt.

tacsifoto   2011. május 23.

Polip! Uram fia, még csak az undorító azzal a sok tapadó korongjával. Persze mi magyarok nem vagyunk hozzászokva az efféle ételekhez. Mások (például az arabok) pedig a disznóhúsra gondolnak ugyanilyen undorral. És van némi igazuk, mert gondoljunk bele, hogy a disznó mindent megeszik.

Ági mama   2011. május 23.

Igen, a polip meg tiszta vízben. Minden csak a szokásokon múlik.

Ági mama   2011. május 23.

Tacsi, mi megsem tudnánk fizetni, Ha az eredeti kínaira gondolsz!

tacsifoto   2011. május 23.

Ági: Montrealban, mikor distance-nál voltam látogatóban, még kínai étterembe is elmentünk, hogy mindent megismerjek. Mondhatom, nem voltam elragadtatva a kínai kajától. Tengeri moszattól kezdve mindent fityfenét megesznek. Alig tudtam kiválogatni olyat, ami összeegyeztethető az általam elviselhetővel.

Ági mama   2011. május 23.

Tacsi, a mi gyomrunknak a magyar konyhát találták ki.
Nekünk ennél jobb nincs. A hetvenes évek végén jártunk Lengyelországban, akkor ott a hentesnél sem lehetett husit látni, nagy szegénység volt. Ettük a kapormártást, cékla levest, uborka levest meg mindennap krumplit.
Egy napi vonatozás után ahogy hazaértünk neki álltam lebbencs levest főzni. Látni kellett volna a gyermekeimet, ahogy ették, nem is ették, falták.

kamu   2011. május 23.

Azért egy jó babgulyásnál kevés étel van jobb, ha azt kondérban főzték

Egy kis füstölt hússal

Mondjuk két jó babgulyás? foszlós fehér kenyérrel

tacsifoto   2011. május 23.

Végre egy igaz magyar ötlet!
És akkor akár békák ugrálhatnak a a lábad körül:))))

Ági mama   2011. május 24.

Kamu, milyen jó ötletet adtál! Már régen főztem babgulyást, már éppen ideje! Nagyon szeretjük mi is.
A bogrács és füstölt husi? Ajjjaj, nesze neked koleszterin.

Ági mama   2011. május 24.

Igazad van Tacsi, ez a finom magyar kaja!
A békák meg bográcsolás közben menekülőre fogják!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban