_
IOU-310
  • 2010. máj. 24.
  • 3228
  • 0
  • 38
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A sofőr kényelmesen leparkolt a buszváróba (20m-en belül szabályosan is sikerült volna) majd kiszállt, és elszopogatta dobozos üdítőjét a buszmegállóban.
Gyártó: Apple iPhone 3G
Rekesz: f/2.8
Készült: 2010. máj. 22. 20:16
Kevesebb
Több

yanchi   2010. május 25.

Felháborító, hogy egyesek vacak narancssárga meg kék oszlopok kihelyezésével akadályozzák, hogy a zemberek a kasszáig eljussanak az autójukkal, ahol bepakolhatna szolimami és izomagy a csomagtartóba, böfögve párat a bent elfogyasztott RedBull után.

Lewad   2010. május 25.

Ennyi erővel már akár magába a tesco-ba is be lehetne menni kocsival :D

garaiz   2010. május 27.

Nem is értem hogy miért nincs a aucsanban , meg a tecsoban :-.) Drive-in kiszolgálás mint egyes Praktikerben, és Bauhaus- ban.

hid el lenne érdeklődésrá :-)

LibErty   2010. május 29.

Garaiz:
"45 kg műtrágyát, 2 rotakapát és 40 méternyi PVC csövet szeretnék."
S ezt mind átveszik egy kis ablakon... :D Elképzelem. :) Úgy is fotocellás ajtókkal vannak szerelve ezek a bevásárló helyek, ha nem lenne karó, valószínűleg megoldanák ezt a "kedves vásárlók", hogy drive-in kiszolgálást alkalmaznak. :)

kimi3d   2010. május 30.

Nem tudom, tisztában vagy azzal, hogy az autó rendszámmal történő publikálása a tulaj írásos engedélye nélkül személyiségi jog megsértésének minősül? Az ilyen jellegű feltöltéssel szabálysértést követsz el.
Talán még csak annyit érdemes megemlítenem, hogy nem én vagyok az autó tulajdonosa...

csoki   2010. május 30.

azt azért tegyük hozzá, hogy a buszmegálló használaton kívül van, erre nem járnak buszok..

garaiz   2010. május 30.

Kedves "kimi3d"!

Tudod szó szerint leszarjuk a tulajdonos személyiségi jogait. Aki szabájsértést kővet el az ne jőjjőn nekem a jogaival, hanem merje felválalni.
Amugy szerintem a rendszám kőzlése nem sérti a személyiségi jogait mert nem az ő azonositója hanem a gépjármű-é, melynek ő csak a pillantnyi tulajdonosa.

csoki   2010. május 30.

az a szabáJsértés szíven döfött..

kimi3d   2010. május 30.

@ Garaiz!
Ebben sajnos tévedsz. Az 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról egyértelműen definiálja azt, hogy mi minősül személyes adatnak.
"Személyes adat bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet;"
Én már a munkámból kifolyólag is elítélem azt, aki szabálysértést követ el, de erre másik szabálysértéssel válaszolni nem megoldás.

garaiz   2010. május 31.

kimi3d
Mint mondtam "leszarom", Pereljen be!
ui. ezért nem érte meg beregisztrálni ide!
Amugy figyelmedbe ajánlom a "budapestblog" vagy "autozz_szabálytalanság" cimkével ellátot képeket.

wpeople   2010. május 31.

kimi3d: ha munkádból kifolyólag elítéled a szabálysértést (és tisztában vagy az adatok kezelésével is) kérlek jelezd már az Inda-nak, hogy tájékoztassa megfelelően a felhasználókat!
(ugye az a tag az index-re is be van linkelve, így különösen érintett)

garaiz   2010. május 31.

Lehet, hogy szabálytalan, de ezt a "jogellenességet" tulajdonképpen be tudom vállalni. Ha már így játszadozgatunk a paragrafusokkal, játsszuk azonos szabályokkal! Pereljen be mint ismeretlent, ha be meri vállalni a büntetést tilosban parkolásért. Viszont gyanítom, hogy semmilyen nyomozó nem vállalja az IP-címem kikérését és a személyem lenyomozását akkora összegért, ami a bírsággal összemérhető.

garaiz   2010. május 31.

Idezet a cikkbol: "Az ombudsman szerint kétféleképpen tárhatnánk a nyilvánosság elé ezeket a fotókat: az érintett autós engedélyével ugyanebben a formában vagy autótípust és rendszámot kitakarva."
Ferenczy Attila, a Magyar Kerékpárosklub ügyvédje válasza: "nagy tévedésbe esett az adatbiztosi hivatal munkatársa, hiszen a kocsi rendszámát maga a használója hozza nyilvánosságra azzal, hogy kiáll az utcára, és közterületen közlekedik."
Majd egy másik idézet
Az adatvédelmi biztos beszámolója 2006:
"a gépjármű körözési adatok – többek között a rendszám, alvázszám, gépjármű színe és típusa – nem minősülnek személyes adatnak, hiszen amennyiben egy személy vagy egy szervezet csak ezeket az adatokat kezeli, úgy egymagában a „saját” adatbázisa alapján nem tudja ezeket az adatokat egy meghatározott személyhez társítani.
Egy adat gyakorlatilag bármikor kapcsolatba hozható az érintettel, hogyha azt megfelelő adatbázisba helyezzük, konkrét adatkezelések vizsgálatakor azonban csak az releváns, hogy az adott adatkezelő össze tudja-e egyértelműen kapcsolni a kezelt adatokat egy természetes személlyel."

Tudtommal nincs olyan nyilvános adatbázis, amelyben le tudnád kérdezni a tulajdonost a rendszámhoz (de javíts ki, ha tévedek). Ja és azt, hogy "egyértelműen", legszívesebben még jobban megvastagítottam volna, de olyan formázás nincs :-) Szóval több ponton bukik a dolog.

armando629   2010. június 05.

az ilyet egyszerűen nem hiszem el. szegényke személyiségi jogairól beszélgetünk itt?
Miközben ezek az arcok mindenkinek a jogait leszarva parkolásznak ott, ahol kedvük tartja?

bpepe   2010. június 07.

garaiz: Ha van biztosítós kapcsolatod, 1 perc alatt megvan minden adat. Név, cím, alvázszám, motorszám, stb.

bpepe   2010. június 07.

Sőt az összes hivatalos szerv le tudja kérni. Meg ugye a parkolótársaság. Ez elég? A titkos meg az, amit SENKI NEM TUD lekérni. A SENKIBE beletartozik a biztosítós, a közteres, a rendőr, a parkolótársaság, stb.

garaiz   2010. június 07.

"bpepe "
NYILVÁNOS, vagyis halandó ember legálisan, bárhol, bármikor megnézheti !!!

Amit te írsz az enyhén szólva is illegális, jogtalan betekintés, egy zárt adatbázisba.

un. Adatkezelői visszaélést kővet el operátor,aki ki adja az ő általa kezelt adatokat, egy nem hivatalos adatkikérés nélkűl 3. személy részére.

Magyarul én egy másik ember bevonásával tudnám csak megnézni.

De tudod nem érdekel, hogy mi Ő, ki Ő. csak az zavar hogy igy viselkedik.

Chucky   2010. július 13.

Elvileg BM nyilvánvántartásba vannak bárki "legállisan" nem kérheti ki az adatokat. Maximum a parkolótáraságok. Bár nem tudom milyen jogositványal tehetik meg. Gondolom jattolnak a BM-nek.

wpeople   2010. július 13.

ezzel egy kicsit kötekednék. gondolom nem vagy magyarorszag.hu -n regisztrálva. ha lennél, tudnád, hogy milyen infóket lehet ott lekérdezni, többek között a rendszámról - szóval bizonyos mértékig publikus az adat.

garaiz   2010. július 13.

wpeople
hát ott csak
- a gépkocsi típusa
- forgalomban van e vagyis van e érvényes műszaki rá
- körözés alatt van e

/bár ez is érdekes, mert az én el lopott autóm sincs már körözés alatt :-( nem mintha már számítanák a megtalálására /

de van még egy érdekes adatbázis bár ez se teljes 3 autómból csak 1 szerepel benne

http://www.rkf.hu/hulladek/publikus.jsp

De mint mondottam "jogsértést nyilvánosságra hozni nem jogsértő", és aki ezt nem ismeri el, az "fordítva ül a lovon".

iou310   2010. október 09.

barátocskám mégis hogy gondoltad te ezt? majd ha látsz parkolni tilos táblát, és aktiv buszmegállot akkor talán megértenélek, de akkor sem teheded fel. gondolkozzál uj hobbin a világtalnságoddal együtt :)
lehet hogy inkább csajoznod kéne, de gondolom nem megy ilyen fejjel

Lewad   2010. október 09.

Könnyebb-e új hobbit találni, mint megtanulni parkolni?

iou310   2010. október 11.

figyelj ide lewad barátom.... majd ha a kresz is tiltja a megállást itt, akkor irjál... mert se tábla , se aktiv buszmegállo... nicns kinnt a hivatalos tábla ,sőt semmilyen tábla ami nem engedné az itteni parkolást... az ut szélén állok lehuzodva jobbra, forgalmat nem zavarva.... viszont a kis wakeboardos világtalan wpeople ráfaragott :)

iou310   2010. október 11.

sajnos nem gondolt arra a kis butus, hogy elég könnyül esz megtalálni:) nemszeretnék nevet mondani maradjunk az "Imi"-nél:) szoval kedves Imi, mivel nem kaptam tőled hívást, marad az eredeti verzió ;) találkozunk nemsokára tudod hol:)

wpeople   2010. október 11.

Kedves Iou-310,
a peren kívüli megegyezéshez pár nap türelmet hadd kérjek, én is kikérem az ügyvédem tanácsát.

Kérlek abban azért segíts, hogy én értelmezem-e rosszul, miszerint a hely, amiről vitatkozunk egy "buszöböl" az elején buszmegállót jelző táblával?

csoki   2010. október 11.

"egy "buszöböl" az elején buszmegállót jelző táblával"

ez mondjuk így van, de mivel nincs használatban, ezért kérdéses, hogy hivatalosan hogyan van bejegyezve, ill. milyen szabályok érvényesek ilyen szituációban..

wpeople   2010. október 11.

csoki: sajnos,ha a kresz tábla ott van, akkor érvényben van.
Ha le van takarva, v le van szerelve CSAKIS akkor nincs érvényben.

Ez ugyanúgy igaz pl a sebességkorlátozás táblára, ahol útépítés van - akkor is, ha nemzeti ünnep van és nem dolgoznak a jómunkások.

iou310   2010. október 11.

sztem jol látja mindenki, hogy valoban ott van egy buszváró fülke. de az is jolláttszik, hogy csak egy tábla van mögöttem, ami nem a buszmegállót jelzi... egyszova lparkolóöböl is lehet.

garaiz   2010. október 11.

IOU310: ".. egyszova lparkolóöböl is lehet."
De nem az!!!

Jól sejtem hogy a buszmegállót jelző tábla a gépkocsi előtt van elhelyezve, mivel az esetleges járatról csak jobb oldalt lehet leszállni ?

Az a behajtani tilos jelzőtábla ami a gépkocsi mögött van az a oszloppal elzárt, de a tábla mellet megnyitott közlekedő járdára vonatkozik,sejtésem szerint" csak Tesco járművek" felirat lehet a kieg. tábláján.

Én a helyedben nem izgatnám fel magam rajta.
hibáztál, ez van.

iou310   2010. október 11.

ezt nem sejteni kell.... különben se a hibárol van szó, hanem a publikálásról....

garaiz   2010. október 11.

Idezet a cikkbol: "Az ombudsman szerint kétféleképpen tárhatnánk a nyilvánosság elé ezeket a fotókat: az érintett autós engedélyével ugyanebben a formában vagy autótípust és rendszámot kitakarva."
Ferenczy Attila, a Magyar Kerékpárosklub ügyvédje válasza: "nagy tévedésbe esett az adatbiztosi hivatal munkatársa, hiszen a kocsi rendszámát maga a használója hozza nyilvánosságra azzal, hogy kiáll az utcára, és közterületen közlekedik."
Majd egy másik idézet
Az adatvédelmi biztos beszámolója 2006:
"a gépjármű körözési adatok – többek között a rendszám, alvázszám, gépjármű színe és típusa – nem minősülnek személyes adatnak, hiszen amennyiben egy személy vagy egy szervezet csak ezeket az adatokat kezeli, úgy egymagában a „saját” adatbázisa alapján nem tudja ezeket az adatokat egy meghatározott személyhez társítani.

iou310   2010. október 11.

ha nem járulok hozzá, nem publikálhatja! ha a tv-ben is nézel valami hiradót vagy akármit, kitakarják a rendszámot... ez mindenütt igy van...
és meg is van rá a törvény.

iou310   2010. október 11.

lehet hogy nem csak interneten kellene utánanézni, hiszen a neten jonagy baromságok találhatóak köztudottan!

iou310   2010. október 11.

ügyes vagybiztos az ügyvéd és a bíróság is a Google-t használja :D

garaiz   2010. október 11.

Ne húzd fel magad nem éri meg.

garaiz   2010. október 11.

A rendszám, az alváz- és motorszám külön-külön is személyes adatnak számít, de csak a rendőrségi nyilvántartásban, ahol név és cím is társítható hozzá.
Péterfalvi Attila, adatvédelmi biztos

Gyűjteményekben
Albumokban