_
13. Az alagút másik vége
  • 2011. júl. 23.
  • 626
  • 10
  • 16
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Az Ikva fölé a középkorban itt hidat emeltek, föléje házakat építettek. Itt folyik be az Ikva a házak alá. Elég veszélyes dolog a patakmederben odáig eljutni, ezért a fiam vállalkozott erre, a felvételeket ő készítette. Én magam nem lettem volna képes oda eljutni.
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/125
ISO: 100
Készült: 2011. júl. 22. 15:34
Kevesebb
Több

Ági mama   2011. július 24.

Nagyon hangulatos a patak a házakkal.
Magam nem tudom, hogy szeretnék -e ilyen helyen lakni. Itt a városunkban a Kösely patak folyik nem messze tőlünk.
A városi emberek rossz szokása volt, hogy minden kacatot, bele hajigáltak, néha iszonyúan bűzös volt. Most pár éve már kitisztították. Most már lehet látni a medret a folyóvízzel is. A szunyogok viszont nagyon jól érzik magukat ott. A partján építettek egy gyönyörű házat, évek óta nem tudják eladni.

tacsifoto   2011. július 24.

Én sem szeretnék az Ikva partján lakni, legkevésbé a földszinten. Fiam mondja, hogy a híd alatt aggasztó állapotok uralkodnak. Tudod, ez nem közönséges híd, hanem házak vannak ráépítve, meg utak mennek át rajta, felülről semmi nem látszik, de lent a mélyben bűzlik, rothad az egész. Rengeteg az illegális szennyvíz szivárgás, és ez csakis a közeli házakból, lakásokból jöhet. Magyarán: a saját bűzükben élnek.

tacsifoto   2011. július 24.

A Vízügyi Igazgatóság úgy látszik szélmalom harcot vív a vizek tisztaságáért és az átfolyók tisztán tartásáért. Törmeléket raknak le, kidobott háztartási gépeket, és nem gondolnak arra, hogy az ár felkapja, és magával sodorja azzal rombolja a környezetét. Valamikor csak fahidakat építettek és ha jött az ár, villámgyorsan lebontották, nehogy az ár magával vigye és rongálja, vagy ledöntse a házakat.

Nem értem. A mai ember butább, mint a régiek voltak?

Ági mama   2011. július 24.

Régen az emberek felelőségteljesebbek voltak, tudták, hogy csak magukra számíthatnak. Most meg mindíg felülről várják a segítséget, meg sem fordúl némelyiknek az eszében, hogy saját magán is segítsen, tegyen önmagáért valamit..
Sokat mondom, de igaz is, hogy: "segíts magadon az Isten is megsegít".

tacsifoto   2011. július 24.

Igen, azt hiszem ez a nyitja a dolgoknak. Meg az is, hogy nem törődnek vele, mi van a lakásukon kívül. Eszükbe sem jut, hogy a felelőtlenségük esetleg rájuk száll vissza.....

Ági mama   2011. július 24.

Itt a városszélén is hatalmas belvizes terület van. Az Önkorm mély árkokat ásott, hogy a vizet elvezessék. Egy hatalmas eső után térdig érő vízben álltak a házak. Kiderűlt, hogy szemét lerakónak használták az ottani lakosok. Az áteresztő csatornákba mindenféle kidobott dolgokat raktak, eldugították, tehát saját mocskuk ment vissza a lakásukba.,

tacsifoto   2011. július 24.

Nálunk meg egy közeli faluban tört ki a botrány két éve. Egy jelentéktelen kis patakocska hatalmasra duzzadt és az egész falu közepét elárasztotta. Kétségbe voltak esve az emberek. Az utólagos vizsgálat során kiderült, hogy az átereszeket (köztük a patakmederét is) nem tisztították, sőt, teledobálták hulladékkal, és a víz nem tudott utat törni magának. Minden visszaömlött a pincéikbe, lakásaikba. Remélem, azóta észhez tértek. Bár a jó múltkor ara jártam, és az akkor éppen száraz patakmeder tele volt megint friss hulladékkal.
Nem értem az embereket.

Ági mama   2011. július 24.

Tacsi, ahogy írtad, nagy az emberi butaság.
A madarak sem piszkítanak oda ahol laknak, a fészkükbe.

iiilona   2011. július 25.

Üdvvözletem, ha még itt vagytok. meg néztem Ági, a mai termést. Lehet, már késő van, de csak most jutottam, ide.
A városi patakokkal, általában baj, van. Úgy mint írjátok, mig, nagy baj, nem lesz. Itt, is van a Varga patak,, 2005-től tartják rendben. Azóta többé kevésbbé, tiszta.

tacsifoto   2011. július 25.

A Vízügyi Igazgatóság iparkodik, de hiába, ha a lakosság nemtörődöm. De mindegy is, fő, hogy jól sikerült a fotó.

iiilona   2011. július 25.

Igen, ez a lényeg. nagyon jó. De neked, mindenik fotód, jó, illetve nagyon jó. Ezt, nem csak úgy mondom, hidd el, így van. Még az unokámnak is mutattam, a kedvenceimet. Az új hobbim, neki is tetszik, nem mindenik fotóm.

tacsifoto   2011. július 25.

Köszönöm. Meglátod, milyen jó szórakozás, és egyre majd azt is észreveszed, hogy egyre jobbak a képeid. Saját magad jössz rá dolgokra.

iiilona   2011. július 25.

Ez, ti érdemetek is, ezelőtt egy, pár héttel, még nem is gondoltam erre, véletlenül bukkantam rá az indafotóra, akkor kattantan rá. Szerencsémre, egy jó társaságra is. Most, már olvasgatok a fotózásról, próbálkozom stb.Főleg, nézegetem, mások fotóit.

iiilona   2011. július 25.

Tacsi, Babi, gondolom, csak ti vagytok már, jó, volt egy kicsit dumcsizni, ma a parkban, készítettem egy pár fotót, le kell tölteni, meg nézem milyenek lettek. Nem is gondoltam, az orrom előtt hever a téma. Meg kell nézzem milyenek lettek. Jó éjszakát kívánok nektek, holnapra szép napot, jó fényt.

tacsifoto   2011. július 25.

Jó éj Ilona, jó éjt Babi, én is megyek aludni a jó meleg ágyikóba.

Kedvencnek jelölték
Albumokban