_
Kistómalom március végén
  • 2012. márc. 28.
  • 876
  • 33
  • 23
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sopron, Kistómalom
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/160
ISO: 100
Készült: 2012. márc. 28. 09:14
Kevesebb
Több

Ági mama   2012. március 28.

Nagyon szép, Tacsi ragyogó természetes szineket hoz a kép!!

tacsifoto   2012. március 28.

Köszönöm Ági. Az úgynevezett fehér egyensúlyt (felhős, napos, villany, neon stb világítás) automatára állítottam. Azóta a gép saját magától jobban eltalálja, mint én:)))))

Ági mama   2012. március 28.

Ezt én is megnézem az enyémen. Köszönöm szépen.

tacsifoto   2012. március 28.

De lehet, hogy a te géped általános automatára van állítva. Az enyém nem, kivéve a fent leírt beállítást.

Ági mama   2012. március 28.

Lehet ugy is, de nem tudom most hogyan van. nem nagyon foglalkoztam vele mostanában. Sok mindent csináltam, több kiló száraztésztát többek között. Ilyenkor tavasszal szoktam egész nyárra valót.

tacsifoto   2012. március 28.

Ági: ilyenkor látom, hogy házi munka szempontjából mennyire előnyös helyzetben vagyok. Én venni szoktam a száraztésztát. Egyedül a nokedlit, daragaluskát és a csipetkét készítem magam. Minden egyebet készen vásárolok. Arról nem is beszélve, hogy hét közben nem is főzök. Ma panírozott halrudacskákat ebédeltem (nem volt kedvem kimenni a menzára) és közben ábrándosan gondoltam a Te keszegedre. Hogy az mennyivel jobb lehet. Ennek a panírozott halrudacskának nem sok íze van. :(((

Ági mama   2012. március 28.

Tacsi, miért is nem vagy közelebb!!! Ez a keszeg és a kárász is igy elkészítve nagyon finom. Aki evett már belőle, mindig emlegeti. Vannak már jó páran. :))

Ági mama   2012. március 28.

Tacsi még elkészítek mindent amit lehet, de egyszer biztosan eljutok én is oda, hogy egyszerűbb lesz megvenni. Néha nagyon elfáradok.

tacsifoto   2012. március 28.

Látod Ági, én még nem is ettem belőle, mégis emlegetem:)))))
Biztosan eljutsz te is oda, ahol én most vagyok. Minden percet sajnálok, amit nem azzal töltök, amit szeretek csinálni. Állandóan úgy értem, hogy valami miatt takarékosan kell bánnom az óráimmal.perceimmel, mert véges. Ezt nem szomorúan mondom, hanem úgy, hogy számomra felértékelődik az idő. Azelőtt oly mindegy volt, hogy egykét év ide vagy oda mindegy, most minden órának külön örülök. Egyre értékesebbnek érzem az életet.

tacsifoto   2012. március 28.

Lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam, de biztos megérted.

Ági mama   2012. március 28.

Nagyon is jól értem. Azért írtam, hogy eljutok oda majd, mert sokszor úgy érzem, hogy túl sok a tervem és nem tudom megvalósítani. Sokszor a fejemben megvan , de fáradt vagyok hozzá kezdeni.

tacsifoto   2012. március 28.

Igen, én is megértelek. Én ma már mindig csak arra a napra gondolok, maximum a másnapra. Annál későbbi időpontra csak azt mondom: majd meglátjuk.

Ági mama   2012. március 28.

Tacsi, csinálj csak hosszú távra terveket nyugodtan!!! Aki ennyit bír túrázni, kirándulni, sőt futni, hogy az utolsó buszt elérje, az csak tervezzen hosszútávra. Édua csak megfiatalít, akinek ilyen kicsi kis unokája van, az nagyon fiatal mama.
Tavaly te öntöttél belém lelket, hogy kapjam csak össze magam!!.
Emlékszem azt mondtad, hogy az utolsó percig túrázni fogsz.
Most úgy érzem egy kicsit pesszimistább lettél.Ez nem Rád vall!!!
Sopron a legtöbb műemlékkel rendelkező város.Mennyi mindent nem fotóztál még le. Tehát ne csak mára és holnapra, hanem hosszú időre tervezzél.

tacsifoto   2012. március 29.

Ági, megyek fotózok, és változatlanul lelkesedek. Talán majd most megjön a jobb kedvem is, bár nem érzem magam pesszimistának (csak néha).

tacsifoto   2012. március 29.

Ilona, ez a rész a Fertő-Hanság Nemzeti Park része, féltett kincsünk, csodálatos flórája és faunája miatt. Bár behajtási tilalom van, ettől függetlenül tele volt elgázolt békákkal.Jó párat lefotóztam és elküldtem a békavédőknek. A békák az erdőben telelnek és kora tavasszal tömegesen jönnek le a tóhoz. Ezek szerint egy erdei út is kész életveszély számukra.

bokamari   2012. március 29.

Hűű, de nagyon szép!!!!
Meglátogatnám rögtön!!:)

tacsifoto   2012. március 29.

Mari, kicsit messze van a várostól, de ha kibérelsz egy biciklit, húsz perc alatt oda lehet tekerni.....

Tényleg csodaszép hely

bokamari   2012. április 01.

Szeretettel meghívom nádassal kapcsolatos képeidet az alábbi gyűjteménybe:

http://indafoto.hu/gyujtemenyek/nad_nadas

tacsifoto   2012. április 01.

Köszönöm a meghívást Mari, már be is tereltem a központi nádasba a képet:)))))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban