_
A szélmalom egyik garatja
  • 2012. ápr. 30.
  • 831
  • 27
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A még ma is működőkepés, bár használaton kívül helyezett egyik tési szélmalom belső szerkezete.
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/30
ISO: 160
Készült: 2012. ápr. 29. 12:46
Kevesebb
Több

kamu   2012. május 02.

legalább tudjuk, hogy van egy hazai malom is, ,amelyik működöképes

tacsifoto   2012. május 02.

Azt is mesélték, hogy az öreg molnár vendégek társaságban őrölte meg az utolsó búzát,. majd átadta a múzeumnak. Élete végéig ő mutatta meg a malmot a turistáknak. Már nem él, most a szomszéd házból lehet átmenni a malomba.

iiilona   2012. május 06.

Tacsi, szinte érzem a malom illatát. Volt itt is egy vízimalom. Gyermekként, Anyám küldött oda lisztet vásárolni. Aztán eltüntették, még a malomárkot is feltöltötték. Nem lehet elfelejteni.
Jó ez a fotód is nagyon!

tacsifoto   2012. május 07.

Gondolom a gőzmalmok szorították ki a víz és szél meghajtású malmokat. De lehet, hogy egyszer még szükség lenne rájuk. Nálunk az Ikva teljes folyáshosszúsága 60 km és 29 vízimalom volt rajta, mondhatjuk, hogy 2 kilométerenként egy. Ma már egy sincs, néhány (köztük a Röjtökmuzsaji) még megnézhető lenne, de be volt zárva. Fertőrákoson van még egy szép vízimalom a Rákos patakon. Ma már persze csak műemlék, de majd elmegyek oda is és fotókat készítek. Sopronban a Kurucdombon három szélmalom is volt. A tornyuk még megvan, de más célt szolgálnak.

tacsifoto   2012. május 07.

Nem, ez egy antialkoholista társaság (engem kivéve)

kamu   2012. május 08.

Tacsi-Tacsi... már megint rossz társaságba keveredtél? Mi az hogy antialkoholista társasággal jársz újabban? Vajon mire költik ezek az emberek az állami segélyt? Gyanus, nagyon gyanus.

tacsifoto   2012. május 08.

Kamu, hát már minden gyanús?
Mire költjük a meg sem érdemelt nyugdíjunkat? Hát anyagilag támogatjuk az államot a felemelt adókon és egyéb járulékokon keresztül, mi marad, azzal pedig a munkanélkülivé váló gyerekeinket, közben gyűjtögetjük a krajcárjainkat egy IV. osztályú hamvasztásra. Bár mindannyian jó egészségnek örvendünk, de úgy tudjuk, módosítani fogják a KRESZ-t, ezentúl a piroson lesz kötelező áthaladni a nyugdíjasoknak. Zöldön csakis az aktív, munkahellyel bíró polgárok, kormánytagok és országgyűlési képviselők kelhetnek át.

anna schwelung   2012. május 08.

Mindezt megelőzhetted volna, ha ovi jóvoltából néhány hektár földhöz jutsz. Az a tuti, minden más smafu:
"hogy mi a biznisz benne?? ...az hogy a rohadt Európai Unió (mely ellen kézzel-lábbal harcolnak) hektáronként 60.000 forintot ad havonta, ha be van vetve fűvel. Egy felcsúti haver a családtagokon keresztül (papi, mami, unokatestvér stb.) annyit nyert, hogy évente a rohadt Uniótól 72 MILLIÓ forintot kap ÉVENTE, úgy, hogy fel sem kell kelnie a fotelból."

tacsifoto   2012. május 08.

Ezt az üzletet ismerem, vagyis hallottam róla.
Több évtized után végül igaza lesz Churchillnek.
Megkérdezték tőle:
-Na és mi legyen Magyarországgal? ,
Mire ő:
-Előbb-utóbb libalegelő lesz.

Kedvencnek jelölték
Albumokban