_
Fényes és árnyékos oldal
  • 2013. júl. 14.
  • 421
  • 11
  • 4
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sopron, Színház utca páros oldala
Gyártó: NIKON COOLPIX L27
Fókusztáv: 4.6mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/320
ISO: 80
Készült: 2013. júl. 13. 18:19
Kevesebb
Több

franszoá   2013. július 16.

.....a Szinház utcában, ami a Várkerület folytatása !

tacsifoto   2013. július 17.

Így is lehet mondani....a Színház utca nem annyira régi, tulajdonképpen az Ógabona teret vágták agyon a megnyitásával, Pedig az valóban történelmi belváros lenne, ha az a ronda házsor nem ékelődne közbe. Pontosan olyan széles lenne, mint a Várkerület....ráadásul olyan házakat építettek, aminek még udvara sincs, csak lichthófok láthatók.... ja és két meg három, sőt most már négy emeletesek is. Nem szeretem.

franszoá   2013. július 18.

Oké, de az a házsor szerintem nem annyira súlyosan ronda és nem tudni, hogy valaha is volt-e egybe az egykori piac és az Ógabona tér, egy hosszú elnyúló formában.Sőt még a Petőfi-tér is belevehető- az új Szinház megépülés előtt.Meglehet - ez mind várárok, sánc volt mint a Graben többi része, de feltöltötték mert bővült és gazdagodott Sopron-kellett a háztelek.A Szinház utcai polgárok jobban jártak, mint felmenőik, akik a falhoz (és abból kibányászott anyagból) szűkösködve, keskeny kulipintyókat építettek innovatiy mesterekkel a XIX.sz. elején (mint pl. a két Handler)
(Jobban utána is nézhetek Winkler G könyvében, biztos megörökíti a folyamatot !Jobb tudni mint találgatni.)

tacsifoto   2013. július 18.

Az Ógabona térnek a páros oldala az igazi műemlék. Ott még reneszánsz ház is van (nem a mienk, de az is épp elég régi, jóval régebbi, mint a színház és egyebek).

Kedvencnek jelölték
Albumokban