_
Erdei pihenő
  • 2013. aug. 13.
  • 580
  • 11
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Soproni hegység, Nándormagaslat
Gyártó: NIKON COOLPIX L27
Fókusztáv: 4.6mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/13
ISO: 200
Készült: 2013. aug. 13. 08:27
Kevesebb
Több

franszoá   2013. augusztus 14.

Ez tényleg "magaslat" csupán: 324 méter
Mellesleg a régi magyar nyelvben a "nándor", bolgárt jelentett.(Ez a kirándulóhely viszont egy neves soproni személy nevét viseli !)

tacsifoto   2013. augusztus 14.

Te tudod, hogy kinek a nevéhez fűződik a pad? Akkor ki vele, mert a sopronanno-n ezen megy a vita. én is azért mentem ki fotózni, egyrészt, hogy megtaláljam, másrészt, hogy hátha ki tudok silabizálni valamit, vagy egy jó közeli makrót készítsek. nos, a makró meglett, de továbbra is rejtély számunkra. Ha ezt megoldod, Te leszel a király!!!!!!!

franszoá   2013. augusztus 14.

Pontosabban a császár - mert egy koronám már van !
De a viccet félretéve (főleg az ilyen gyengét) a soproni turisztikai irodalomban biztos, hogy megvan valahol -beleértve a két vh.előttit és pl. az Ődenburger Zeitung-ot is.-
A soproni kőfaragók- pl. a Hild-Baumann vagy a Mechle cég - készíthette, az előbbi levelezését kellene megtalálnom talán (ha ott készült) és máris mehetnék a császári fejékért és akkor Franszoá helyett Ferenc császárként indázhatnék !

tacsifoto   2013. augusztus 14.

Nahát.....máris ott állsz a trón lábainál....de a turisztikai irodalomban sajnos nincs nyoma, annak már utána néztek, de az Ödenburger Zeitung jó ötletnek tűnik. Szerinted az interneten rá lehetne bukkanni? Hányadi Ferenc is lennél?

franszoá   2013. augusztus 14.

Közben beirtam a SOPSZEM-CD (Arcanum) keresőjébe a "Nándormagaslat",- "Erdei pihenő", - "Emléktábla" tárgyszavakat .... de semmi !
Kérdés, hogy a Wárosszépítő Egyesület történetét ismertető irásokat nem lenne-e érdemes átvizslatni.
Az Oedenburger Zeitung sztem a Soproni Levéltárban megvan, ha hiányosan is, más lapok mellett ehhez a Levéltár munkatársainak segitsége jól jönne.
A Habsburg sort nem szeretném folytatni, de még a Bourbont se.
Sorry, a rossz email-cimért, megváltoztattam mert befagyott és sajnosnem értesítettelek róla.Azért volt a gubanc.Egyébként a gmailt használom inkább !

tacsifoto   2013. augusztus 14.

A freemail nekem sem jött be, a gmaillel meglehetősen elégedett vagyok, de azért sok mindent nem értek.... Rám férne egy oktatás....Milyen családot alapítanál: a Franszoá család, mintg trónkövetelő. Én is jobban örülnék a királyi családnak, hisz szép hazánkban mindig is királyság volt, még a császárság alatt is....

Szóval melyik uralkodóház következik?

franszoá   2013. augusztus 15.

Tacsi, .....majd gondolkodok rajta !
(A Jagello és Premysl is kiesik és persze a Hohenzollern-ék is, azok Romániában és Bulgáriában is kavartak. A Zogu-hoz Albániában meg egy magyar grófnő ment feleségül. Nagy volt itt körülöttünk a kavarodás.A Habsburgok egy jelentéktelen rablólovag család voltak, akiket a derék svájciak hamarosan kiűztek hazájukból - de fondorlatosságukkal és házasodási politikájukkal nagy sikereket értek el és megkerülhetetlenek voltak itt Ajrópában (Copyright: Horn)
Kár, hogy az Árpád-ház 1301-ben kihalt. A Budai Várban a Magdolna-toronynak nevezett, egykori trinitárius templomban helyezték III.Andrást örök nyugira !)

tacsifoto   2013. augusztus 15.

Új uralkodóházat alapítsál, mondjuk a kastélyodról elnevezve.) De arra ügyelj, hogy a korona leányágon is örökölhető legyen, mert ha nem így van, akkor még mindig létezne az Árpád ház, és ez lenne Európa legrégibb uralkodóháza. Sajnos eleink elég hím-soviniszták voltak (akárcsak most). Nézd csak meg, hogy Anglia milyen vígan elvan a királynőivel.... meg a holland Orange uralkodóház, ott száz év óta első ízben vette át férfi a trónt....stb-- ha erről gondoskodsz, örökké fennmaradó uralkodóházad lesz... :)

franszoá   2013. augusztus 15.

Azért Habsburgék ebben is igen innovatívok voltak (Pragmatica Sanctio) és ebben a magyar vitéz urak, huszárezredeikekkel erősen támogatták is őket (Vaj'h miért ?) Vagyis a jólbevált erőszak és hozzá az a három dolog ! (Akinek nem tetszik a királynőnk, annak majd jól beverjük az orrát) Majd figyeld meg a kis Brit-flottát ott a Gibraltári-szorosban ?!
Anno a Suezi-válság miatt "odázták el" a magyart - oda készültek a ruszkik, de Záhonynál még nem tudták meddig jutnak el azon a vészes őszön.

tacsifoto   2013. augusztus 15.

Hű. ez kissé távoli összefüggés....tudok az oroszok félretájékoztatásáról....
Na és most mi van?

franszoá   2013. augusztus 18.

Tényleg - akkor MOST mi van ?

(Válasz: az, hogy 3 évvel ezelőtt sokkal-sokkal nagyobb volt még a szoaré !)

tacsifoto   2013. augusztus 18.

Hát ez most meg kell magyaráznod, mert tényleg nem értem.... :(

Kedvencnek jelölték
Albumokban