_
Ikva patak a Renner ház udvarából 1.
  • 2013. aug. 03.
  • 830
  • 12
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sopron, Várkerület 39. A kép jobboldalán már a Balfi utcai házak látszanak, baloldalt az Ikvahíd házai. A tartós meleg és szárazság miatt alig-alig folyik víz az Ikvában.
Gyártó: NIKON COOLPIX L27
Fókusztáv: 4.6mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/250
ISO: 80
Készült: 2013. aug. 02. 10:29
Kevesebb
Több

franszoá   2013. augusztus 03.

Gratulálok a Renner-ház sorozatodhoz !
A Sopronba "beépített" Ikva (osztrákul Spitalbach, bár ez nem annyira fontos) igen érdekessé teszi ezeket a házakat ! tervezem, hogy a Pap-réti szakaszról én is kibocsátok egy sorozatot, mert még nem igen láttam.
Te lettél az úttörő-ez kétségtelen.
(Vagy pájonír inkább?)

tacsifoto   2013. augusztus 03.

Köszönöm. Megmondom őszintén, egy régi Sopron anno kép nyomába eredtem, aztán rájöttem, hogy van hátsó udvara is a Renner háznak, nem is akármilyen. Az udvar oldalában van egy párkány, ahol ez a látvány fogadott. Nagyon meglepődtem, de meg is örültem neki, mert ez az a rész, ahol kijön az Ikvahíd alól a patak....Be is tettem a képeket az Ikva albumba. Nem tudom észrevetted-e, de ott az ikva folyását a forrástól a torkolatáig fotóztam és még mindig fotózom. Azt hiszem Pocakkal és a feleségével hármasban fedeztük fel az Ikva keletkezési helyét. Azt is megörökítettem..... Egy alkalommal kis híján Kópházáig elgyalogoltam, és kora tavasz lévén remek fotókat készítettem a Rák patak és az Ikva összefolyásáról. Több ilyen összefolyás meg van örökítve (Liget patak, Aranypatak stb. ) most már csak a Kardos és összefolyása hiányzik, de oda kocsi kellene, ami már 5 éve nincs...:(

franszoá   2013. augusztus 03.

Tacsi, az nem egészen jó megfogalmazás, hogy lelőtted a poént (poéngyilkosság) de valami ilyet érzek.Persze valójában ez öröm és meg is lepett volna ha nem lenne ilyen albumod.Sok hely kinálja magát és a Tesco áruház mögött a két viz találkozása régóta izgat, de még nem láttam.Az Ikva és a Ny.Főcst. találkozása kissé északabbra szintén megnézendő.A Liget patak az Ágfalvi úton keresztezhető és igen szépen fényképezhető azt hiszem.Sopron és környéke: csúcs ( na ez kapitális közhely volt)
Azért úgy látom, hogy kaptál egy kis inspirációt megint, hogy a zárt ajtók mögé is belépdelj kezedben a kameráddal és ennek őszintén örülök, mert a képeid látványosak és gyakran visszaadják humorral vegyes sztoikus életszemléletedet és persze a szeretetet a szűkebb és tágabb Haza iránt.
Ma még felteszek néhány képet városunkról (Mór-házak, Várfalak,Csatkai, Tüskés-könyv képei) mert mocorog bennem néhány közlendő.
Szép napot !

franszoá   2013. augusztus 03.

Ja !
Ha "vizezünk" könnyen előjöhet megint a patakmalom téma.Nem gondolod ?
(A Kárpáti malom állapota az 50-es években még igen jó volt-lásd Csatkai-könyv.)

csiga32   2013. augusztus 03.

Mesés, romantikus hangulatú kép. Bámulom a felderítő indíttatásodat, erődet, - s köszi, hogy ennyi csodálatos látvánnyal megajándékozol bennünket /akik már csak itt tudják megcsodálni ezeket a dolgokat/.

tacsifoto   2013. augusztus 03.

franszoá: még nálam van a malmos könyv, ebben a melegben nem vagyok képes visszavinni a tulajdonosának, de sok képet láttam a Kárpái malomról azon kívül is, amiket magamtól készítettem.

tacsifoto   2013. augusztus 03.

Köszönöm Gabi, feljebb már írtam, hogy én is csudára meglepődtem, ész piszokul tetszett, a látvány. kár, hogy az őrült meleg már hajtott hazafelé....

tacsifoto   2013. augusztus 03.

Franszoá: Itt van az "Ikva" című albumom. Ebben mindent megtalálsz, ami érdekes lehet, mert mindent végigjártam.....és fotóztam....
Katt ide: http://indafoto.hu/tacsifoto/az_ikva_patak_1

Kedvencnek jelölték
Albumokban