_
Belátás
  • 2013. jún. 07.
  • 488
  • 16
  • 14
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sopron, belátás Ógabona téri háztetőkre
Gyártó: NIKON COOLPIX L27
Fókusztáv: 5.3mm
Rekesz: f/3.4
Zársebesség: 1/500
ISO: 80
Készült: 2013. jún. 07. 14:41
Kevesebb
Több

tacsifoto   2013. június 09.

:)))))
Itt kezdődik az a bizonyos Árok utca, ami a volt Húsgyárig tart....

franszoá   2013. június 09.

Meg fogom nézni, mert érdekes látni, milyen szerves fejlődésen megy át egy város.Főleg ott figyelhető meg ez ahol nem tervezték a városképet hanem csak úgy "lett".(Persze nem a sufnikra gondolok, bár az is velejáró?)

tacsifoto   2013. június 09.

Ráccsal van elkerítve, mellette van egy csehó, és ezt a részt használják "dohányzónak" . Valamikor itt volt a Walter-féle szódavíz üzem, (ha emlékszel rá). Utáltam szódavízért menni, mert egy mogorva néni szolgált ki, ráadásul piszok nehéz volt a szódavíz egy magamfajta kisgyereknek.

franszoá   2013. június 09.

......."volt Húsgyár" ?

Örülhetnek az ipargyilkosok - meg a vegetáriánusok ?

tacsifoto   2013. június 09.

Ha marad a szép, napsütéses idő, délután kimegyek bánfalvára "malom vadászatra". Meg a mi oldalunkról is lefotózom az Árok utcát, bár az amolyan Twist Olivéres látvány lesz.

franszoá   2013. június 09.

Akkor Dickens is a szívébe fogad !
(Érdekes, hogy a britek kb. az osztrák-magyar kiegyezésig fenntartották a rabszolgaság intézményét-Nem ? Aztán a gyilkos gyerekmunka, meg a többi disznóság a gyarmataikon-'oszt mégis "jogot formáltak" arra amit máig nyögünk-ha érted mire gondolok !)
A "malomjárás" viszont dicséretes dolog-dagad a keblem, hogy felfedeztem (azt ami már ott van-igaz Ámerika is ott volt mikor ama híres spanyol Kristóf odahajózott !)

tacsifoto   2013. június 09.

No, azt hiszem kerülte egymást a hozzászólásunk. Mi sem vegetáriánusok, sem ipargyilkosok nem voltunk és vagyunk, de a húsgyár lebontásának nagyon örültünk. Nem lett volna szabad azt az üzemet a város közepébe telepíteni. Tudod micsoda bűz volt ott, mikor csontot égettek? Iszonyat. Vagy egész éjjel fagyott fél marhákat rakodtak, a környéken senki nem tudott aludni.... aztán a vért egyszerűen az utcára folyatták. meg az a sok patkány.... Teregetni nem lehetett, mert percek alatt belepte a húsgyári korom, de nem sorolom tovább....

franszoá   2013. június 09.

Hát igen, ez jogos részedről - de gondolhatod, hogy nem rád gondoltam mint gyilkosra !
A csontot égetés előtt el kellett volna szállíttatniuk-égetés a város közepén ? Nem is értem, hogy Bognár a tanácselnök ezt hogy hagyhatta, hiszen akkor még nem volt kapitalizmus az országban-sőt "minden hatalom a népé" volt.

tacsifoto   2013. június 09.

Ha...ha...ha.... (minden hatalom a népé, akárcsak most)

Tudom, hogy nem rám gondoltál, mikor az ipargyilkos szót leírtad. Áldott emlékű Édesapám egyik kedvenc fotótémája volt a húsgyár kéményének fotózása, hogy mikor milyen vastagságú füstöt pöfékel. Akkoriban burleszk diavetítésként néztük, visítottunk a nevetéstől, mikor századszor is előjött a füstölgő kémény, de most kordokumentum lett belőle.....
A facebookon is van fényképalbumom, oda tettem fel a régi képeket (is) no meg újakból is jócskán,

A britek: nos én is úgy tudom. Kb. 10 éve még kvízeket írtam a Kvízpart.hu számára és érdekes témákat kerestem. Ekkor bukkantam rá az első és mindeddig egyetlen magyar felfedezőnőre (sajnos momentán nem ugrik be a neve) a férje egy angol lord volt, aki a zárai piacon vásárolta rabszolgaként. Hazavitte, és amikor rájött, milyen értelmes nő, taníttatta, majd feleségül vette, aki aztán a Nílus deltájánál folytatott kutató expedícióknál legfőbb társa lett....ha jól emlékszem, a férje halála után is folytatta a kutatásait... Világért eszembe nem jutna a neve, pillanatnyilag pedig nem lehet a Kvízpartra bejutni, mert karbantartják.... 10 kvízt írtam, évekig tartott, de akkoriban az volt a hobbim....
Na, majd ha bejutok a kvízeimhez, megnézem a rabszolganő nevét, vagy eszembe jut....

franszoá   2013. június 09.

Nem tudom ki volt ez a "magyar Isaura", de azt igen, hogy egy olyan országot büntettek meg - talán örök időre-amely soha nem tartott fenn rabszolgatartó rezsimeket és már 1222-ben olyan törvénykönyve volt amely fejlettségben a Magna Charta-val összemérhető !

tacsifoto   2013. június 11.

Sajnos még mindig nem lehet belépni a Kvízpartra. Úgy látszik teljes tatarozás és átalakítás van. .

franszoá   2013. június 11.

Várom mikor sikerül, hogy odalátogassak.
Hajrá Tacsi-mindent bele !!

tacsifoto   2013. június 11.

Nem tom' mi történt a Kvízparttal...lehet, hogy elmentek árvízi mentésre....

Kedvencnek jelölték
Albumokban