_
Hóbogyó új nyári bundában
  • 2013. máj. 12.
  • 571
  • 14
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON COOLPIX L27
Fókusztáv: 4.6mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/800
ISO: 80
Készült: 2013. máj. 12. 17:05
Kevesebb
Több

ibi67   2013. május 13.

Nagyon jó. Már kérdezni akartam, mi van Hóbogyóval. Rég nem láttam.

franszoá   2013. május 13.

Ez a cic olyan lehet, mint a mi egykori hófehér macskánk, amit a kölyök-fiam előkelően hangzó, de prózai névvel látott el : Hypo.
Kár, hogy az még nem a digitális gépek korszaka volt - most gép már van - de a cica már biztos "odaát" van !

tacsifoto   2013. május 13.

Köszönöm a kérdésedet Ibi, bár jól van, de a gazdájával együtt öregszik. Azt olvastam, hogy a macskák életét 4-el kell szorozni, hogy összehasonlíthassuk az emberi életkorral, nos, Hóbogyó 8 éves, akkor 32 emberi évnek felel meg.
A gazdája boldog lenne, ha ennyi idős lenne, de sajnos még a duplájánál is több:)))))
De sebaj, amíg a szívem fiatal....Nem igaz?

Franszoá, a a fiad Hypo macskája török angóra volt, akkor hasonló lehet, mert ez bár lelenc cica, mégis előkelő származású, mint az előbb kiszámítottam még nem is öreglány. Mindig van udvarlója, de a gazdija gondoskodott róla, hogy ne legyen cica-mama.

Fiam rém dühös volt rám, azt mondta: Anyu, akkor most Neked kell boldoggá tenned Hóbogyót :)))))
De ilyen gond nincs, mert folyton van udvarlója, akivel végig nyervákolják az éjszakát.
Ráadásul igen sikeres vadász. Az, hogy patkányt és egeret fog, az hagyján, de sajnos madarakra is vadászik, nem is sikertelenül.

Papír kép nincs Hyporól? A fiúk már csak ilyen neveket adnak a cicáiknak. Fiamnak volt egy fekete kandúrja, Pamacs névre keresztelte. Akkoriban igen elszaporodtak a fekete macskák a környéken. Gondolom, nagy szívtipró volt....Ő sincs már többé...

ibi67   2013. május 13.

Hóbogyó még nem is öreg cica. Mint ahogy az embereknek is 30 fölött már visszafelé kellene számolni, nem? Az a lényeg, hogy az egészséggel legyen minden rendben, utána meg csak tapasztalatot nyerünk. A nők nem öregedhetnek meg.

iiilona   2013. május 13.

Tacsi élvezet volt olvasni Hóbogyóról. Rég nem láttam, nem hallottam a gyönyörű cica lányról.
Tacsi, ha egészség van, akkor az évek nem számítanak. És a humor az kell.Neked van! A humor nélküli ember sokkal gyorsabban öregszik.

franszoá   2013. május 13.

Tacsi, az a helyzet nálunk, hogy a macsekok lassan "kikoptak" (ezt egyesek talán szörnyülködve olvassák)de nem kell rosszra gondolni, csak egyszerűen lett egy kutya helyettük miután az utolsót is elvitte a kaszás (vmi macskabetegség ) A korábbi kedvencek egyike sem volt fajtiszta, pedigrés mert azok egy általam könnyelműen elfogadott "ősanya" gyermekei voltak-lettek.Természetesen a kislányaim kedvenceként élte napjait és egy elnyűhetetlen és elég harcias házicirmos volt, akinek harci erényei a környék kutyái irányában is megmutatkoztak.Mivel erdős a környék időnként napokra eltűnt, de mindig visszajött és többnyire terhesen.Így aztán nem volt hiány macskákban sokáig a háznál, de vettük a kanyarokat és nem bolondult bele senki a macskaszagba és ebbe-abba.
A spiccel csak annyi a probléma, hogy az néha ugat, amit az egyik szomszéd nem akar istengazából tolerálni.Ez egy olyan dolog mint a télen hidegvan, nyáron meg melegvan-szóval nincs mindig jóidő.(ha érted mire gondolok!) Én tkp. értékelem mindkét házi állatot, de az ajnározásban nem járok az élen és bizony volt, hogy a macskát kivágtam a nyitott ablakon-egyetlenegyszer-és semmi baja nem lett.
Mindkettő egyszerre már sok lenne, ahhoz egy nagyobb családi házban kellene laknunk.

tacsifoto   2013. május 14.

A házi kedvenc tartása gond és felelősség, nem csak öröm, ez biztos...A közönséges házi-macska állítólag ugyanolyan fajta tiszta, mint az agyonnemesített és kitenyésztett társai. Minden valamire való macska rendezvényen megmérettetnek a házi-macskák bájai és erényei és majdnem mindig dobogós helyen végeznek, különösen a cirmosok. A kutyával más a helyzet. A játszótéri kutyák nem fajtiszták, ezért kiszámíthatatlanok. A kutya is nagy gond, látom a húgoméknál. Ha olyan helyre mennek, ahová nem lehet kutyát vinni, mindig külön gondoskodni kell róla. It Sopronban direkt olyan panzió is működik, ahová kutyával lehet jönni, mindig ott szállnak meg.

Kedvencnek jelölték
Albumokban