_
Kerekes Gábor: Spirál - remake
  • 2013. máj. 29.
  • 814
  • 21
  • 17
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kerekes Gábor: Spirál című képének digitális remake-je.

A csigavonalról-spirálról mindig a keresztanyám lakásához felvezető lépcső jut eszembe. Imádtam nála lenni. Lehetett zongorázni, az 1920-as években keletkezett képregényeket olvasni, őszibarack kompótot enni, kártyázni, régi, érdekes tárgyakat nézegetni és jókat beszélgetni vele.
Ahhoz, hogy feljussak hozzá, egy meredek csigalépcsőn kellett felmenni. Gyermekkoromban ez a lépcső szinte leküzdhetetlen akadálynak tűnt. Úgy éreztem, száz csigavonalat le kell küzdenem, hogy felérjek. Nem volt egyszerű, mert sem lefelé, sem felfelé nem láttam, mindössze Keresztmamám bíztató szavát hallottam: Gyere bátran! Itt várok rád, a lépcső tetején.
Tényleg várt.
Mikor megláttam az analóg képet elhatároztam, ezt a képet választom és megpróbálom a gyermekkori érzéseimet belevinni: a félelemmel vegyes bizalom, a várakozás öröme és a leküzdhetetlennek tűnő csigalépcső.
Nos, ma ott jártam, és meglepődtem, hogy a félelmetes csigalépcső mindössze egyetlen kanyarból áll, bár keskeny és nem könnyű felmenni rajta.
Gyártó: NIKON COOLPIX L27
Fókusztáv: 4.6mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/20
ISO: 800
Készült: 2013. máj. 29. 16:56
Kevesebb
Több

Krémusz   2013. május 29.

Nagyon tetszik a történeted is! Rengeteg szív és szeretet van benne, a kép pedig ezt illusztrálja: vizuális típus lévén látom a kis Tacsit, ahogy küzd a fokokkal és izgalommal vegyes vár(gy)akozással halad felfelé :) Jó érzés ezt látnom :)))

tacsifoto   2013. május 29.

Hát ez a hozzászólás nagyon jólesett, köszönöm Krémusz. Ezek szerint sikerült némi muníciót magammal hozni a gyermekkorból....

Mária képei   2013. június 03.

a kép szuper, visszaemlékezésed nagyon tetszik , szépen idézted gyerekkorod hangulatos emlékét :)))

nevetnijo   2013. június 04.

Fantasztikusan jó fotó, nagyon tetszik. Amit leírtál, azt mind visszaadja a kép. A szorongást, a leküzdhetetlen akadályt, a várakozást, a meglepetést, a csodát :)))

tacsifoto   2013. június 04.

Krémusz, Mária, nevetnijo nagyon köszönöm. Főleg magamért készítettem a képet. Az eredetiről ezek a dolgok jutottak eszembe. Féltem, ha várok még, elmúlik ez az "ihlet"

nevetnijo   2013. június 06.

Jó hogy elkészítetted a képet, nem szabad hagyni elszállni az "ihletet". Valamint hogy érzéseidet is megosztottad velünk :)

tacsifoto   2013. június 06.

Köszönöm, hogy aztán zsűri mit szól hozzá, az egy más dolog. Nem ezért indítottam útjára a képet.

irenne56   2013. június 21.

Kedves Tacsifotó! Tiszta szívből szeretnék gratulálni az "Analóg remake" fotópályázaton elért második helyezésedhez! :)) Jó, hogy nem hagytad elszállni az "ihletet"! :))

tacsifoto   2013. június 21.

Hálásan köszönöm Krémusz... nagyon büszke vagyok... bár a fotóim városomban elég népszerűek, de itt az indafotón jóval kevésbé..., ez most nagy öröm számomra akkor is, ha csupán hat kép közül lett második....

anna schwelung   2013. június 21.

Gratulálok, ügyi vagy!!....bebizonyosodott - amit mindig mondok népszerűtlenségemet növelve - ez a siker, nem a böngészőben való megjelenés!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban